Kledingmatcher

Allereerst sorry voor de lange tekst, maar ik hoop dat je de moeite wilt nemen om het helemaal door te lezen. Je zou mij echt enorm helpen! :hugs:

Voor het vak M&O heb ik samen met twee klasgenoten een ondernemingsplan moeten schrijven. De vijf beste plannen van onze school mochten meedoen met een wedstrijd, waar wij van alle scholen uiteindelijk de hoofdprijs wonnen. In eerste instantie was het nooit de bedoeling om het idee echt uit te gaan voeren (omdat het een schoolproject was), maar doordat ik via Twitter honderden reacties kreeg van mensen die zouden willen dat het er echt zou komen, heb ik besloten dat ik er toch mee verder wil. Ik kreeg zelfs een aantal leuke reacties binnen van bn’ers als Leontine Borsato. :upside_down_face:

Wat is Kledingmatcher?

Ons idee is Kledingmatcher, een website en (iOS/Android) app die het mogelijk maakt om in een aantal simpele stappen automatisch een geschikte kledingcombinatie te maken aan de hand van de kleding die in je eigen kledingkast hangt. Waarschijnlijk heb jezelf ook wel eens de vraag te horen gekregen: ‘Schat, staat dit?’, vandaar dat wij Kledingmatcher hebben bedacht. Veel kleding staat vaak wel bij modellen, maar wanneer je het zelf aantrekt ziet het er helaas niet altijd even leuk uit. Vandaar dat in de Kledingmatcher goed te zien is hoe kleding écht bij je staat.

Stel je voor, je staat 's ochtends op en hebt werkelijk geen idee wat je aan moet trekken! Je opent Kledingmatcher, en die stelt een leuke kleding combinatie voor die je aan kunt trekken. Er wordt zelfs rekening gehouden met het plaatselijke weer! Natuurlijk zijn er mensen die het vaak sneller koud/warm hebben dan anderen, vandaar dat je in een aantal simpele stappen zelf kunt selecteren wat voor soort outfit je wilt aandoen. Ook kun je op categorieën selecteren als sportkleding, gewone kleding etc. Kledingmatcher maakt vervolgens een leuke combinatie/setje van de kleding die in je eigen kledingkast hangt. Deze kleding heb je eerder via een aantal simpele stappen kunnen toevoegen. Met Kledingmatcher zul je op combinaties komen waar je waarschijnlijk zelf nooit eerder aan hebt gedacht. Vaak is het zo dat oude kleding vaak toch nog heel leuk ergens bij staat, maar je moet maar net op die ene perfecte combinatie komen!

Om de kleding bij elkaar te matchen, moeten wij over zoveel mogelijk product gegevens van kledingstukken beschikken, denk aan gegevens als kleur, productfoto’s en merk van een kledingstuk. Aan de hand hiervan kunnen wij de kledingstukken automatisch bij elkaar matchen. Inmiddels heb ik het voor elkaar gekregen dat ik van tientallen bekende fashion merken en webshops product gegevens kan opnemen. Het probleem is alleen, dat dit alleen product gegevens van het huidige seizoen zijn. Maar je wilt als gebruiker natuurlijk ook kledingstukken van een aantal jaar geleden kunnen matchen.

Het is alleen waanzinnig moeilijk om aan product gegevens van kledingstukken van een aantal jaar geleden te komen. We slaan inmiddels wel alle product gegevens op van het huidige seizoen, dus van alle komende collecties kunnen we wel de product gegevens opnemen. Alleen niet die van de afgelopen jaren.

Via Twitter heb ik laatst gevraagd of mensen de app zouden downloaden, als het er echt zou komen (http://www.twitter.com/gaoverdestreep/status/194871916337700864). Toen kregen we een paar honderd reacties binnen.

Nu de vraag aan jullie. Zou je van Kledingmatcher gebruikmaken als het er echt zou komen, en zou je dit ook nog doen als je in eerste instantie alleen de kleding die je dit jaar hebt gekocht kunt matchen? We willen natuurlijk zo snel mogelijk over zoveel mogelijk product gegevens beschikken, zodat je ook oude kleding kunt matchen. Maar dit is waarschijnlijk niet bij elk merk mogelijk… Mocht je nog ideeën hebben, dan hoor ik het natuurlijk ook heel erg graag!

Alvast bedankt iedereen! :upside_down_face:

p.s. hoe meer reacties, hoe beter! Wie weet valt er nog een investeer zo te overtuigen. Ook als je het totaal niks vindt, zou het mooi zijn als je een reactie achter laat. :dancer:

Als Kledingmatcher er echt komt, zullen we het bekend maken op: http://www.twitter.com/kledingmatcher

Dit is nog niet het hele idee natuurlijk, omdat anders andere mensen ermee vandoor gaan. Maar wel het belangrijkste :slightly_smiling_face:

Vet leuk idee! Ik zal het zeker downloaden ook als het alleen maar van kleding van dit jaar kan :slightly_smiling_face:

Dankje! :slightly_smiling_face: Heb je ook nog ideeën misschien? Alles is welkom!
Ik ben momenteel met een aantal bedrijven in gesprek die het misschien echt willen gaan uitvoeren. Maar ik moet eerst zeker weten dat het echt uitvoerbaar is.

Uhmm… Misschien kan de app na het zien van jou foto’s, dus je style, webshops laten zien met jou style. Sorry is een beetje vaag, haha.

Als het bestaat zou ik het wel downloaden via appstore dan…

Dankje! Was ons idee ook inderdaad, naja bijna hetzelfde. Dus zoiets gaat er ook komen :slightly_smiling_face:
Alleen wil je ook kleding combinaties kunnen liken van vrienden/vriendinnen, of wordt het dan te druk denk je? Omdat je teveel verschillende opties hebt. Moet er vooral gewoon leuk uitzien natuurlijk, en makkelijk te begrijpen zijn.

lijkt me heel handig!
je hebt ook een app (geen idee hoe die heet) die naar aanleiding van het weer een outfit laat zien, maar die kleren die daarop staan zijn vaak honderden euro’s en vaak heb je niks vergelijkbaars in de kast. daarom zou zoiets met je eigen kleding echt een uitkomst zijn! maar ik denk niet dat het werkt wanneer je een leuk topje van de markt hebt gehaald of wel? ik neem aan dat jullie de foto’s van merksites afhalen, zoals h&m/vero moda/mango etc.

Ik zou dat liken niet doen, want dan wordt het idd een beetje te druk denk ik. Wel zien wat ze hadden, dan is het ook grappig als je ziet dat ze ook het aanhebben :wink:

Er zijn al meer van dit soort apps inderdaad, alleen dan is het meer een soort van catalogus waarin je je eigen kleding moet toevoegen. Dus daar heb je nog vrij weinig aan…

Kleding van de markt kun je ook gewoon matchen, alleen het kan zijn dat het er dan iets minder ‘echt’ uitziet. Bij merken maken we namelijk gebruik van productfoto’s die de merken aanleveren, en bij kleding van de merkt is dit natuurlijk veel mindere kwaliteit.

Ja dacht ik ook inderdaad. Het is al vrij ver uitgewerkt (en uitgebreider dan in dit topic staat), maar zit alleen daar nog een beetje mee. Maar dat liken wordt net iets teveel inderdaad denk ik dan.

Ik vind het wel een leuk idee, maar ik koop bijvoorbeeld graag in plaatselijke winkeltjes, zou dat dan ook mogelijk zijn om te matchen?

Maar zou de app gratis of betalend zijn als ze uitkomt?

Die kun je ook matchen inderdaad, alleen het wordt nooit helemaal precies zoals het eruit ziet (wel zoveel mogelijk natuurlijk). Bij merkkleding is het wel heel erg precies te doen, omdat zij zelf product foto’s etc. aanleveren.

Zowel een gratis-versie als betaalde. In de gratis-versie zullen alleen wel reclame banners aanwezig zijn, omdat ergens de kosten mee uitgehaald moeten worden… In de betaalde versie zal er waarschijnlijk geen reclame komen, en zijn er nog een hoop extra opties waar je gebruik van kunt maken.

Ik hou zelf echt totaal niet van irritante reclame, maar stel ik vind een bedrijf die het wil ontwikkelen. Dan wil dit bedrijf er natuurlijk ook wat aan verdienen. Dus in de gratis-versie zullen er dan wel advertenties moeten komen… Maar als bedrijven echt super irritante reclame willen plaatsen, dan kunnen we natuurlijk ook bepaalde reclame weren. :sunglasses:

Tuurlijk, ik heb weer eens geen Android/iOs :stuck_out_tongue:

Nouja, ik vind het een heel leuk idee! Doen zou ik zeggen! En over die extra opties bij de betaalde versie, wat voor opties zullen dat worden? En wat word de prijs van de betaalde versie?
Sorry voor de vragen-attack. Maar echt een superidee!

Uiteindelijk moet er ook een website komen, dus daar kun je wel op dan! Haha
Wat de extra opties precies zijn kan ik helaas niet zeggen nog, sorry. Anders is er straks een ander bedrijf die het plotseling gaat uitvoeren haha.

Je kan ook misschien iets doen met huidskleur en gewicht? Want sommige kleuren staan niet bij je huidskleur en sommige dingen niet bij je lichaam :wink:

Oh ja stom van me haha. Ik zou het echt super vinden als er zoiets kwam!

Goed idee! Moet er ook komen inderdaad.