Kleding roede aan gipswand

Hey meiden!
Ik ben bezig om mijn kast opnieuw in te richten en daarbij zou ik graag een kleding roede aan de wand willen bevestigen ipv een kledingrek neer te zetten, voor een wat rustiger effect.
Ik had de Mulig kledingroede van de IKEA in gedachten, er zou dan ongeveer 10 kilo aan kleding aan moeten hangen.
Maaaarrrrr mijn kast bestaat uit gipsplaten dus mijn stiefvader zegt dat ik daar geen zware dingen aan kan bevestigen.
Hebben jullie ervaring met het hangen van zware dingen aan een gipsplaat, of weten jullie misschien een andere oplossing om toch de kledingroede op te kunnen hangen?

Kusjes

ik wist niet wat een kledingroede is, dus ik ging het even opzoeken. ik zag bij google afbeeldingen dat ze deze ook aan de muur bevestigen. je zou dus de achterkant van je kast er uit zagen om het op te hangen, maar je kan ook 2 gaten doen, zodat de kledingroede vast zit.

oke nogal vaag, maar hopelijk begrijp je wat ik bedoel :stuck_out_tongue:
succes!

oh oeps! vergeten erbij te zetten dat het om een inloopkast gaat!
De muren zijn dus een gipsplaat zegmaar.

Wel bedankt voor je hulp, zo had het inderdaad opgelost kunnen worden als het om een ‘losse’ kast zou gaan! :slightly_smiling_face:

Gipsplaten zijn inderdaad erg zwak en als je er in gaat schroeven en iets zwaars aam gaat hangen, zullen de schroeven er na een tijdje uitvallen omdat het gips heel makkelijk afbrokkelt. Ik moet je vader dus gelijk geven

kun je geen roede aan het plafond maken?
http://www.showhome.nl/images/Hangend_kledingrek_1.jpg zoiets bijvoorbeeld. Misschien is het plafond steviger?
Ik zou iid geen roede aan je gipsen muur hangen. dan sloop je m.

Ahhh dit had inderdaad een goede oplossing kunnen zijn, maar ik zit ook nog met een schuine wand. Dus dit gaat ook niet lukken omdat ik anders een wel heel kleine roede krijg :frowning_face: Wel heel erg bedankt! Was er zelf nooit opgekomen!

http://i40.tinypic.com/24345qr.png

Jaaaa, ik heb misschien een oplossing!
Mijn moeder maakt altijd foto’s tijdens verbouwingen, zo ook bij die van mijn kamer.
En zo zei ze vandaag: er lopen ook een paar balken achter de gipsplaten, misschien heeft de roede daar wel grip! Dus ik de foto’s terug kijken en ja hoor, gevonden! Nu nog even uitzoeken of de balken goed uitkomen in de breedte en of het op die manier wel gaat en dan kan hij dus toch misschien hangen! :slightly_smiling_face:

http://i41.tinypic.com/25uo96w.jpg