Kinderen met autisme moeten harder gestraft worden [discussie]

Even wat verduidelijking, want die kon ik in de topictitel natuurlijk niet kwijt :stuck_out_tongue:
Vandaag zag ik op de fanpage van iemand op Facebook, dat ze was benaderd door een autistische jongen die haar betast zou hebben. Dit is het hele verhaal:

Okay, so I was sitting at a table by the pool side when a teen manboy, nice looking according to normal people I guess, approached me.
He got in very close and started to mumble something unhearable when I suddenly noticed he stroke my BOOB!
I grabbed his hand and clearly said “-NO!”. He looked confused and walked away.
Then his caretaker came rushing and joined his side again, giving me apologizing looks.
These “normal looking” folks within the autism spectrum sure can make you laugh sometimes!
I’m just happy I reacted the way I did!
(and yes, I know he’s within the Au. spectrum, I’m not making fun)

Nouja, als je op de link klikt zie je dus dat een heleboel mensen reageren dat ze hem had moeten slaan enzo en dat die opvoeders van die jongen het niet goed zouden doen omdat hij dit dus gedaan heeft, en dat hij haar aangerand heeft enzo. Daar was ik zelf heel verbaasd over. Ik ben het daar dus totaal niet mee eens. Veel mensen met autisme snappen sociale regels namelijk niet. Het kan heel goed dat deze jongen iets soortgelijks in een film heeft gezien en het daarom nadoet omdat hij haar bijvoorbeeld aantrekkelijk vond, of dat hij seksuele gevoelens begint te ontwikkelen en haar een mooie vrouw vond en dat dus op deze manier uitte. Ik vind dat zij heel gepast heeft gereageerd.
Wat vinden jullie?

Ik ben het met je eens, en ik vind dat je niet slecht gedrag moet straffen maar goed bedrag moet belonen. Als is dat in het geval van autisme natuurlijk moeilijker dan bij normaal ontwikkelde kinderen en volwassenen. Ik weet het eigenlijk niet zo goed, ik ga er nog even over nadenken. Ik denk wel dat straffen in mindere mate helpt om goed gedrag na te streven dan belonen.

Jongens met Autisme hebben veel meer last van seksuele prikkels. Daarom zouden ze juist ook gewoon bestraft moeten worden.

Harder aanpakken werkt meestal averechts.
Gewoon duidelijk maken wat wel/niet kan, net als bij normale mensen en verder vooral het goede gedrag positief benoemen.

Dus als een jongen met autisme een meisje verkracht dan kan hij daar niks aan doen door zijn autisme?
Nee sorry. Autisme of niet, dat hoort gewoon niet. En als je je kind daarin niet kan vertrouwen moet je hem niet alleen laten.

Dat staat los van het al dan niet harder straffen van autistische kinderen dan normaal ontwikkelde kinderen.

Ik vind dat ze even hard aangepakt moeten worden als bij iemand normaal die dit zou doen, ik ben wel meer voorstander van belonen dan straffen maar voor autistische kinderen helpt structuur wel, weten wat wel en niet kan. Maar harder straffen? nee, dat echt niet.

Zoals ik schrijf, jongens met Autisme zijn meer seksueel actief als gewone jongens. Vaak realiseren ze de werkelijkheid niet bij meiden als ze bv porno kijken, denken ze dat het normaal is om meiden zomaar aan te raken en alles, daarom moet het juist bestraft worden anders herhaalt het zich.

Ik zit op een school met voornamelijk leerlingen met Autisme en wonderlijk genoeg word er best wel flink gepest. Veel leraren doen er niks aan omdat ze iets hebben van ‘het komt door het Autisme dat het pest gedrag vertoont’.

Staat alleen niet echt in verhouding. Aanraking en verkrachting. Heb zelf te weinig verstand van autisme, maar het lijkt mij dat “streng” stop zeggen wel voldoet in zo’n situatie.

Maar die vrouw werd er toch niet boos om, dus er is geen probleem. Gewoon dezelfde straf als een normaal persoon, niet hoger of lager.

Maar een kind met autisme snapt dat misschien niet.
Ik vind dat je een kind naar zijn niveau moet straffen zegmaar. Kind 1 kan een simpele ‘dat mag niet’ begrijpen terwijl kind 2 voor straf naar zijn kamer moet worden gestuurd om het pas te snappen.

Ik vind sowieso slaan niet kunnen, autisme of niet. Dat is geen straf, dat is mishandeling. Als je iemand niet aan kan door met woorden ermee te praten, dan vraag ik me af of er niet iets mis is met jou.

Een kind met autisme moet je veel uitgebreider alles uitleggen. Wat een normaal kind van zichzelf wel snapt, of na 1 incidentje, dat moet een kind met autisme misschien wel 3-4 keer horen voor hij weet dat het niet mag. Volgens mij moet je dus ‘gewoon’ meer tijd steken in zo’n kind en vooral meer geduld hebben. In het geval van dat meisje is ‘Nee’ zeggen dus al een goed begin, maar ik hoop dat die begeleider achteraf ook duidelijk verteld heeft wààrom ze ‘Nee’ zei. Anders snapt hij totaal niet waarom het niet mag en probeert hij het nadien met een ander meisje.

Bij mensen met autisme heb je ook rotkinderen zitten en goede kinderen, net zoals bij gewone kinderen. En als je echt al een paar keer iets duidelijk hebt uitgelegd, en hij blijft verder doen, dan zou ik een straf verzinnen. (Niet slaan dus, maar iets anders. Wat? Dat zal die begeleider wel weten, die heeft ervoor geleerd.) Maar je kunt niet verwachten van zo’n kinderen dat ze meteen al weten wat mag en wat niet zonder uitleg, net zoals een normaal kind dat ook niet weet.

Je hoeft niet autisme als excuus te gebruiken voor al het slechte gedrag wat er vertoond wordt.

Ik heb een keer gehad in de stad dat ik er gewoon liep. Er kwam van de tegenovergestelde richting een moeder met een jongen aangelopen. Die jongen greep opeens naar mijn oor en rukte zo mijn oorbel eruit. Het enige wat die moeder zei was: ja hij is autistisch en vindt oorbellen mooi. Geen excuses ofzo. Ik had het geluk dat ik geen stopje aan de achterkant had bij deze oorbellen anders was mijn oorlel gewoon uitgescheurd geweest.

^Dat vind ik ook inderdaad écht niet kunnen. Maar als die moeder zo reageert, dan vind ik het haar schuld, en niet die van het kind. Als dat mijn kind was geweest, zou ik echt wel eens serieus met hem praten en vertellen dat je zo mensen pijn doet, dat je niet iets mag nemen wat niet van jou is enz. Eigenlijk wat je ook bij een normaal kind zou doen. Maar als je zoiets nooit vertelt, wat verwacht je dan? Kleine kinderen slaan vaak ook andere mensen, of ze bijten. En wat doe je dan als ouder? Heel hard ‘au’ roepen en uitleggen wat er fout is. Als je dan bij een kind met autisme zegt ‘Achja, hij heeft autisme’ dan is dat meer een excuus voor jouw slecht ouderschap.

Ik ben hethelemaleens met de reactie hier boven.
Okay, autisme is lastig en die mensen hebben een hele andere manier van denken. Maar ik denk dat ze nog steeds wel moeten worden aangepakt als ze iets fout doen. Net zoals bij niet autistische kinderen

niet elk mens met autisme is hetzelfde net zoals niet elk mens zonder autisme is hetzelfde dus het ligt gewoon aan hoe het kind is hoe je die dan aanpakt

Er zijn ook mensen met autisme die een beter bewustzijn hebben van goed en kwaad dan de gemiddelde mens, niet alle autisten zijn hetzelfde. Mijn neefje wordt al boos als je shit zegt want dat is een lelijk woord en dat hoort niet. Kun je nagaan hoe goed hij weet dat je niet aan andere mensen moet zitten (+ het feit dat hij er zelf ook niet zo van houdt om aangeraakt te worden).

Helemaal mee eens

Inderdaad, je kunt niet zeggen kind 1 of kind 2. Ieder kind is weer anders.