keuze maken

Hoi,

Al jaren droom ik ervan een eigen paard te hebben. Naast paardrijden vind ik musical ook heel leuk. Ik heb even op musical gezeten en ben daarna naar theater gegaan. Na een jaar ben ik daar ook gestopt omdat ik de organisatie die dat deed niet leuk vond. Pas een paar jaar later ben ik gaan paardrijden.

Nu is er een kans gekomen dat ik een eigen paard krijg. Ik rij nu zeven jaar op een manege en heb verschillende verzorgpaarden gehad. Ik vind het idee van een eigen paard heel erg leuk en het is mijn droom voor jaren.
Toch begint musical ook weer goed te klinken. Ik ben ook gevraagd auditie te doen voor een musical school.

Nu moet ik een keuze gaan maken. Een paard of weer op musical? Ik heb alleen het geld en de tijd voor een van de twee en ik ben er allebei dol op.
Ik kan niet over een paar jaar pas beginnen met musical lessen omdat ik dan te oud ben. Voor het paard heb ik maar één kans om dat te doen.

Ik ben bang dat ik het verkeerde kies en er heel veel spijt van ga krijgen.
Kan iemand advies geven?

Hoezo heb je maar één kans voor dat paard? Naar mijn weten heb je je hele leven nog om een paard te kopen en te verzorgen, terwijl musical naar eigen zeggen meer leeftijdsgebonden is. Ik zou dan ook de auditie doen en vanuit daar verder kijken.

Je kan altijd de auditie doen en dan kijken of je wordt aangenomen. Als je niet wordt aangenomen ga je voor je eigen paard. Wordt je wel aangenomen, dan is dat nog altijd een keuze die je echt zelf moet maken.

Een paard is vroeger nooit mogelijk voor mij geweest omdat het teveel geld kost. Nu is er iemand die financieel wilt helpen.

Ik zou eerst die auditie doen, dat theater/musical is veel meer leeftijdsgebonden. Als dat niet uitpakt kun je altijd nog een paard nemen. Ik heb zelf ook vriendinnen die werken en in hun vrije tijd alleen maar met hun paard en fokken en wedstrijden en weet ik 't al niet wat bezig zijn.

Edit: Bovendien als je naar musicalschool zou kunnen gaan (mits ik het niet verkeerd begrijp) dan zou je later van musicals je werk kunnen maken toch? Die kans zou ik echt niet laten schieten.

Conclusie: dat paard kan altijd nog.

Maar dit is niet de enige kans om dat paard te kopen he, je kan later altijd nog voor een paard sparen als je een (bij-)baan hebt.