De chinese tomatensoep (per kom):
¾ kom tomatensap
nestje mie (ik gebruik zelf vermicelli omdat ik het te weinig maak en niet alleen maar voor dit gerecht mie in huis ga halen)
ei
zout en peper
Doe de tomatensap en de mie in een pannetje. Wacht tot het kookt en zet het dan nog 2 minuten op een laag vuurtje, tot de mie zacht is. Snufje peper erbij.
Kluts een eitje met zout en peper en bak een omeletje. Rol deze meteen op zodra hij klaar is en snij het in reepjes.
Doe de soep in een kom, gooi de omelet erbij en strooi er iets groens (in mijn geval rozemarijn, maar kan ook peterselie, bieslook, koriander… noem maar een groen kruid zijn).
Recept uit: Hoe overleef ik… met /zonder vrienden (tijdschrift februari/maart 2010).
Gevulde paprika:
Alleen doe ik er vegetarisch gehakt in, verder is het recept hetzelfde
Vlaflip:
Simpel maar hartstikke lekker, doet mij altijd herinneren aan scoutingkamp (dan aten we dat als toetje)
Vanillevla
Yoghurt
Limonadesiroop
Schenk in een glas (250 mL) een laagje siroop (van ca. 15 mL), daarna een flinke laag yoghurt (ca. 200 mL) en vul de rest met de vla.
Variëren in hoeveelheden kan natuurlijk naar smaak.
De appel-kaneel cupcakes:
[i]½ appel, geschild en in kleine stukjes gesneden
sap van 1 citroen
1 el kaneel
3 eieren
150 g zachte boter
225 g basterdsuiker
125 mL melk
190 g zelfrijzend bakmeel
125 g poedersuiker
250 g boter, op kamertemperatuur
1 el kaneelsuiker[/i]
verwarm de oven op 160*C. Zet 12 papieren cakevormpjes op een bakplaat of in een muffinvorm. Meng appel en citroensap in een kommetje en bestrooi met de kaneel. Klop de eieren los in een kom, voeg boter en suiker toe en klop alles tot een luchtig geheel.
Roer melk en bakmeel erdoor. Klop de massa met een elektrische mixer in circa 2 min. romig. Meng vervolgens de stukjes appel door het mengsel.
Verdeel het mengsel over de vormpjes. Bak de cakejes circa 18-20 min., zodat ze stevig aanvoelen. Laat ze een poosje afkoelen en zet ze op een rooster. garneer ze als ze volledig zijn afgekoeld.
Meng ondertussen met een pollepel de helft van de poedersuiker met de helft van de boter, voeg de resterende poedersuiker en boter toe en roer met de lepel tot een romig geheel. Verdeel dit mengsel over de cakejes en bestrooi met kaneelsuiker.
uit: Cupcakes (taartjes… … maar dan net even anders), uit de "da’s pas koken"serie