keelpijn verkouden

Ik heb nu keelpijn
en het is echt zo een keelpijn dat je weet dat je morgen verkouden bent
weet iemand of je nog iets kan doen om morgen niet verkouden te zijn?
iets eten of drinken of vitamines?

haha heb het zelf ook momenteel.
niks aan te doen behalve water strepsil evt, honing dropjes en hoestdrank.
1 tip koop vast tissues extra zacht krijg je minder last aan je neus.

Thee met honing?

Weg met keelpijn, tip 1: Gorgelen met water en zout

Meng een theelepel zout in een longdrinkglas lauw warm water. Gorgel dit mengsel meerdere keren per dag. Dit zal de bloeddoorvoer tot het gebied waar de keelpijn zit bevorderen. De haarvaten zetten uit en dat verminderd de keelpijn. Ook het slijm in de keel wordt hierdoor goed gereinigd.
Weg met keelpijn, tip 2: Poets je tong

De link tussen de tong en keelpijn wordt niet snel gelegd, maar door je tong te poetsen verwijder je aanslag en bacteriën die zich daar ophopen. Dit kan de keelpijn verminderen. Vergeet niet om na het poetsen de tandenborstel goed te reinigen met bijvoorbeeld mondwater of door de tandenborstel een halve minuut op vol vermogen in de magnetron te plaatsen.
Weg met keelpijn, tip 3: Gorgelen met water en tabasco

Het klinkt misschien vreemd maar tabasco kan helpen om de keelpijn te verminderen. Doe 5 tot 10 druppels tabasco in een longdrinkglas met lauw warm water. Roer goed zodat de tabasco oplost in het water. Gorgel twee minuten met dit mengsel en spuug het dan uit. Zorg dat je wat te drinken klaar hebt staan om de hitte in je mond te verminderen. Bij het afnemen van de hitte in de mond, zal ook de keelpijn afnemen.
Weg met keelpijn, tip 4: Maak thee met tijm

Wie keelpijn wil oplossen zonder een brandende mond eraan over te houden, neemt vijf gedroogde of verse blaadjes tijm. Doe ze in een beker en vul de beker met gekookt water. Laat het geheel vijf minuten trekken en drink het op. Ook gorgelen met deze thee zal de keelpijn verlichten.
Weg met keelpijn, tip 5: Honing in de thee

Als je keelpijn hebt doe je er goed aan om de hele dag door thee met honing te drinken. Honing heeft bacterieremmende eigenschappen. Doe nooit honing in kokend water want dan verdwijnen de genezende eigenschappen als sneeuw voor de zon. Voeg de honing pas toe als de thee een temperatuur heeft bereikt die geschikt is om te drinken.
Weg met keelpijn, tip 6: Gember

Naast honing werkt ook gember goed tegen keelpijn. Schil een stukje gember en snij deze in plakjes. Doe de gember in een pan en doe er water bij. Breng het geheel aan de kook. Het mengsel zal geel kleuren. Doe het geheel in een beker en voeg wat honing voor de smaak. Drink de thee langzaam op en probeer het niet direct door te slikken maar laat het even achter in de mond rusten. Gorgelen met deze thee helpt ook de keelpijn te verzachten.
Weg met keelpijn, tip 7: Mosterdzaadjes

Vermaal een theelepel mosterdzaadjes. Combineer dit met het sap van een halve citroen een halve theelepel zout en een lepel honing. Doe er afgekoeld gekookt water overheen en laat het mengsel 15 minuten staan. Gorgel nu met dit goedje vaak en langdurig. Het zal de keelpijn drastisch verminderen.

ik zit nu aan de thee met honing, hoop echt dat het werkt
heb echt geenz i om weer verkouden te worden…
dat gember en tabasco ga ik neit proberen lijkt me echt te ranzig
hou het bij honing :stuck_out_tongue: