Kappersopleiding?

Hallo,

ik zit op dit moment in het eerste jaar van mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste. Ik vind het wel leuk, maar voor mijn gevoel is dit het nét niet. Nou zit ik er aan te denken om misschien een kappersopleiding te doen. Zo is bijv. het lesgeld per jaar bij mij nu ruim 1000 euro, en bij een BBL opleiding van de kappers iets van ruim 200 euro. Ook kan je een kappersopleiding doen door 4 dagen te werken, en 1 dag naar school te gaan. Bij mijn huidige opleiding loop ik 1 dag onbetaald stage en vier dagen school. Nu is het geld op zich niet het belangrijkste, maar als ik heel eerlijk ben komen al die behandelingen en lessen me de strot uit, en wil ik aan het werk! Ben wel een beetje klaar met school.

Zijn er hier meiden die voor een kappersopleiding hebben gekozen? En hoe bevalt dat nou echt?

Je betaalt minder schoolgeld, omdat je geen stufi krijgt bij een bbl opleiding, en dan heb je het wel nodig om die 4 dagen te werken, anders kun je je school niet betalen. en het is meestal zo dat je de eerste jaren veel meer theorie hebt, en later in de opleiding veel meer praktijk krijgt.
Ik heb bijv, de eerste 2 jaar alleen maar theorie gehad, en loop nu 5 dagen in de week stage (doe wel een andere opleiding btw)

ik doe 4 dagen werken en 1 dag school.
eerste leerjaar. omdat ik geen zin had om 4 dagen op
school te gaan zitten.
voor dat werken verdien je dus gewoon.
maar verder krijg je geen ov en alles als je 18 bent,
ik vind dit wel fijn om te doen, ook al is deze opleiding bij mij
ook 1000 euro, om mee te beginnen en alle spullen aan te schaffen etc.
dus goedkoop is het niet.

Oke thanks voor de reacties! Dus qua geld is het niet eens echt goedkoper dan… Vond het al zo raar dat dat verschil zo groot was. Nu dat ik 4 dagen op school zit vind ik het een beetje eentonig en saai worden, en lijkt 4 dagen werken me leuker. Maar is het niet zo dat als je een lange tijd achter elkaar 4 dagen werkt, dat op een gegeven moment ook gaat vervelen?

(Ik verveel me snel:P)

Whahaha hangt ervanaf waar je stage loopt en wat je mag doen… Een vriend van mij doet kappersopleiding en het eerste halfjaar mocht hij alleen maar haar aanvegen, schoonmaken en koffie/thee zetten. het 2e half jaar mocht hij mensen hun haar wassen, haar aanvegen, schoonmaken en koffie/thee zetten. Pas dit jaar ( 3e jaar) begint hij met knippen en verven.
Het is trouwens ook best duur je moet speciale paspoppenhoofden kopen om op te oefenen. En je moet verschillende scharen/messen setjes aanschaffen enzo. En met BBL krijg je niets vergoed ervan, dus als je het doet moet je het niet voor het geld doen.