Kan niet meer klaarkomen?

Na een lange tijd zoek ik weer hulp bij Girlscene. Ik ben momenteel aan het daten met een erg leuke jongen, iets waarvan we van elkaar weten meer te willen. Voordat jullie vragen ‘waarom is het dan al niet een relatie?’, hij is momenteel 11 dagen op studiereisje en ik heb liever dat dit face to face gebeurt (:

Hier dan mijn ‘probleem’. Voor hem heb ik zo’n 1,5 jaar geen seks gehad. Ik ben altijd moeilijk geweest met klaarkomen maar bij mijn eerdere vriendjes was het wel mogelijk. Ik ben persoonlijk geen fan van mezelf vingeren, gewoon omdat dit het niet voor me doet. Werd de nood hoog in de 1,5 jaar seksloze tijd had ik een douchekop. In het begin kon ik hiervan klaarkomen maar dat was ondertussen ook al ruim een halfjaar gok ik zo niet gelukt.
Mijn ‘vriend’ weet heel goed wat ie doet, maar wat voor mij in het verleden vaak werkte - eerst oraal en dan bovenop - doet het net niet. Hetzelfde dus met masturberen. Ik kom ergens richting hoogtepunt, maar het orgasme zelf komt niet meer. Ik heb dan ook geen echte behoefte om door te gaan, maar als dit tijdens seks gebeurt is er van mijn kant enige frustratie.

Heeft iemand dit ook eens gehad en wat hielp? Hielp er sowieso iets?

Alvast bedankt!

Misschien moet je eens een vibrator gebruiken als je alleen bent dat helpt bij mij. Ik kan ook niet gemakkelijk klaarkomen maar met dat wel.

Ik heb er ook altijd wel wat moeite mee om klaar te komen, maar ik denk dat de meeste vrouwen dat wel hebben. Ik denk dat je je niet teveel moet focussen op het klaarkomen en gewoon moet geniet van de seks. En wat de ene keer wel werkt, werkt soms een andere keer weer niet. En ik weet niet of je verder opgewonden genoeg bent? En anders probeer zelf gewoon te masturberen om te ontdekken wat je allemaal lekker vindt, en het gevoel weer terug te krijgen. En je zou eventueel ook porno kunnen kijken, wie weet geeft dat je net een extra zetje. Maar belangrijkste is denk ik toch om er niet teveel op te focussen en gewoon genieten.

Niet op een orgasme focussen.

Ik heb ergens ooit eens gelezen dat je “moet genieten van het gevoel van bijna komen” dit heeft voor mij veel geholpen. Het lukt nog steeds niet altijd maar ik heb wel gemerkt dat, zodra ik gefrustreerder raak, het gevoel helemaal weg is.

Ja precies dit. Mijn vorige vriend kon mij klaar krijgen en dan deed ik dat ook. Hij wist precies hoe hij dat moest doen. Mijn vriend van nu dus totaal niet en dat is jammer. Ik ben nu al een half jaar of langer niet klaar gekomen :expressionless: En met mezelf spelen is totaal niet mijn ding.