Kan ik gewoon weer de pil slikken?

Hai meiden,

Ongeveer twee maanden geleden heb ik besloten om met de pil te stoppen na 7 jaar. Ik was al een poosje niet meer seksueel actief dus het leek mij een geschikt moment. Nu is daar verandering ingekomen en wil ik weer beginnen met de pil.
Op internet heb ik gelezen dat als je begint op de eerste dag van je menstruatie je gelijk beschermd bent en als je op een willekeurige dag begint je de eerste week nog niet beschermd bent. Nu maakt het mij niet uit om tijdens mijn menstruatie weer te beginnen of op een andere dag.

Het probleem is nu dat ik niet ongesteld word. Mijn eerste “normale” menstruatie heb ik gewoon gehad, vorige week zaterdag zou mijn tweede moeten beginnen. Ik merk ook nog niet aan mijn lichaam dat ik binnenkort ga menstrueren. Nu was mijn vraag kan ik ook gewoon nu starten met de pil terwijl mijn menstruatie te laat is? Of is dat niet aan te raden?

Je hebt 7 jaar de pil geslikt. Je lichaam moet dus weer zijn natuurlijke cyclus vinden. Het is dus niet raar dat je nog een beetje onregelmatig ongesteld bent.

Ik ben zelf heel even, ongeveer een maand, gestopt met de pil maar toch weer besloten verder te gaan en bij mij ging het gewoon goed. Ik was zelf bang dat mijn lichaam in de war zou raken van dat verschil in hormoonbalans maar uiteindelijk heb ik alleen wat meer last van bijwerkingen gehad zoals acné. Volgens mij moet het gewoon kunnen, maar als je echt twijfelt is het altijd een goed idee om je huisarts om advies te vragen. Zij weten het meestal het beste!

hmmm dat vind ik lastig om te zeggen… misschien is er een andere meethode die je kan gebruiken. Ik had zelf het probleem dat ik niet kon kiezen aan welke anticonceptie ik ging, toen kwam ik achter het boek ‘de anticonceptiebijbel’ daarin staat alles super duidelijk en leuk uitgelegd’ misschien is dit iets voor je!

Je kunt op elk moment van je cyclus beginnen met de pil. Het is niet meer nodig om te wachten tot de eerste dag van je menstruatie. Als je 7 dagen de pil hebt geslikt, ben je beschermt tegen zwangerschap.