Kamer van Koophandel

Hallo,

Weet niet of dit topic hier goed staat, maar dit leek mij het meest logische.

Is er hier iemand die een eigen bedrijfje of iets anders heeft en zich heeft ingeschreven bij de KvK? Ik zou graag wat advies willen. Heb ze al gemaild maar het blijft onduidelijk. Ik snap heel weinig van alle belastingsdingen enzo. Wat komt er allemaal bij kijken?
Ik twijfel of het wel uit kan om me in te schrijven, als ik straks er heel veel geld aan kwijt ben kan ik wel stoppen met mn onderneming want ik verdien nu nog heel erg weinig.

Hopelijk heeft iemand ervaring en advies :slightly_smiling_face:

Mijn ouders hebben drie jaar geleden een bedrijf opgericht. Zij zijn er toen gewoon heen gegaan. Dan wordt je helemaal bijgepraat. Het is alleen niet gemakkelijk om een bedrijf op te richten, want het meerendeel is na een jaar alweer gestopt.
Maar ik zal je dus adviseren een afspraak te maken.

Ik wil me later ook gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel, nu hoeft dat nog niet want het loopt nog te weinig. Wat ik wel weet is dat je volgens mij de eerste paar maanden geld krijgt, om je te ondersteunen met het beginnen van je bedrijf.

Sorry, misschien heb je hier ook niet echt iets aan. Misschien dat je meer dingen op internet kan vinden?

Je moet eerst kijken of je hieraan ‘voldoet’ http://www.kvk.nl/over-de-kvk/uw-inschrijving-bij-de-kamer-van-koophandel/inschrijven-bij-de-kamer-van-koophandel/moet-ik-mijn-bedrijf-inschrijven/criteria-van-een-onderneming/

Als je volgens die criteria een onderneming bent, moet je je inschrijven.
Verder is het handig om dit door te nemen, als je nog niets weet van belastingen etc; http://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/handboek_ondernemen_2012_aa9701z21fd.pdf

Oh en ik zou dit even doorlezen;
http://www.ondernemeneninternet.nl/inkomsten-belasting-voor-ondernemers.html

Nee, het is niet verplicht, tenminste voor de manier hoe ik het doe niet. Ik zit op Etsy.

Wat ik weet is dat je zo’n 45% van je winst naar de belasting gaat. Wel mag je je kosten van te voren afhalen. Dus niet de kosten van de inkopen voor de voorraad, maar salaris van personeel, bedrijfsauto en alles wat je koopt voor het bedrijf zelf.

Nee, maar een bedrijf maakt altijd kosten. Mijn ouderd gingen in het begin heel veel naar beursen om dingen te leren over het runnen van een bedrijf enzovoorts. En zover ik weet moet je altijd wat aan de belasting geven, wat ook vrij logisch.

Ook daar is het verplicht als je een bepaalde omzet draait.

Nee 40 euro hoeft niet, volgensmij is het vanaf 1100 euro per maand strafbaar en kun je daaronder alleen maar een soort waarschuwing krijgen + dat je het achteraf alsnog moet betalen.