Kamer Amsterdam

Hee iedereen,
in September ga ik in Amsterdam studeren, maar omdat ik heel graag in Amsterdam wil gaan wonen ben ik nu al opzoek naar een kamer.
Heeft iemand tips?
Lieefs

Je bent eigenlijk al een beetje laat. Sta je al ingeschreven op studentenwoningweb?

jaa dat wel, maar pas een maandje

Kijk hier eens;
http://forum.girlscene.nl…opic/list_messages/188936

Dit is een algemeen op kamers topic en daar helpen mensen je graag verder en die mensen hebben goede tips voor het zoeken van een kamer.

Dan denk ik dat je van de zomer wel een kamer kunt krijgen op Uilenstede. Ik denk dat dat de enige kans is die je hebt binnen een halfjaar… Tenzij je via via aan en kamer kunt komen.

(Ik woon daar trouwens, ik vind het heel leuk… maar de meeste mensen hebben natuurlijk liever het centrum. Je zou hier kunnen gaan wonen en dan vanuit hier verder zoeken naar een kamer in het centrum. Gemiddeld duurt dat wel drie jaar.)

Kamernet, Studentenwoningweb, en sowieso héél veel reageren. Ook al is het niet dè perfecte kamer - als hij al enigszins aan je eisen voldoet kun je het beste gewoon reageren. Ik spreek uit ervaring dat veel verhuurders niet eens iets terugsturen of je niet uitnodigen, dus als je maar op een paar kamers reageert omdat je te hoge eisen stelt, is de kans dat je er een krijgt veel lager.
En als je dan in een kamer zit die niet helemaal geweldig is, kun je altijd nog verder zoeken vanuit die kamer.

Ja Uilenstede lijkt me prima! Gaat dat via studentenwoningweb? dank jullie voor je tips!
ik heb al veel gereageerd via kamernet, maar ik hoop stiekem nog op een goude kansje viavia hihi

Ja gaat via studentenwoningeweb. Als er bij ons weer wat vrij komt zet ik het sowieso in dat topic hierboven, maar er komen daar wel iedere week minstens 5 kamers vrij.

http://forum.girlscene.nl…oden/list_messages/146997
http://forum.girlscene.nl…opic/list_messages/188936