Kaak problems

Hi diegenen die dit lezen,

Ik voel me niet prettig in mijn vel, dat heeft ook een reden. Ik ben geboren zonder grote kin/kaak. Mijn kielbogen zijn nooit ontwikkeld en heb ik dus een mini mini mini kinnetje. Het ziet er uit alsof de onderkant van mijn gezicht gehandicapt is. Gelukkig valt er wat aan te doen. Over 6 maanden word ik geholpen in het ziekenhuis en krijg ik een kaakvergroting. Het komt er dan allemaal wat beter uit te zien, maar over hoe ik er nu bij loop voel ik me zó onzeker. Als ik op school ben, heb ik natuurlijk wel allemaal vriendinnen om me heen, maar als mensen langslopen die mij niet kennen gaan ze gelijk naar de ander fluisteren: omg kijk dat meisje eens wat voor raar gezicht ze heeft. En dan draait iedereen om naar “dat meisje” (ik) en ik word daar zo onzeker van. Je zou denken op een gegeven moment ben je daar aan gewend. Maar ik kan hier gewoon niet aan wennen, het doet me zoveel pijn om te weten dat ik er “raar en anders” uit zie.
Ik ben vorige week voor het eerst uit geweest en ik kon daar niet normaal met mijn vriendinnen dansen. Regelmatig tikten mensen mij aan in de hoop dat ik omdraaiden en dan ze even van dichtbij mijn kaak konden zien. Ge-wel-dig. En dan zeggen ze dat ze óf het zielig voor me vinden (why? ik kan net zoveel als iedereen anders) óf ze lachen me met vrienden uit. Ook al zo super. Not.
Ohja, om het nog eventjes wat lastiger te maken. Ik ben verliefd op iemand in mijn klas (zit nu in de 4e) en die ziet mij niet staan, en dat komt sowieso door mijn afwijking, waarom zijn er zoveel mooie mensen op de wereld !?

Ik moest dit even kwijt aan iemand want als ik dit aan mijn ouders vertel krijg ik altijd zo’n reactie van: ach meid heb 6 maanden geduld en je bent al prachtig.
Makkelijk gezegd.

Liefs Madeleine (16)

Ik kan me voorstellen dat je je er onzeker over voelt, maar laat het je alsjeblieft niet belemmeren. Je hebt lieve vriendinnen en die mensen die je uitlachen zijn ze gewoon zielig. Je kan er niks aan doen, het hoort nu eenmaal bij je. Mensen zullen altijd punten vinden waarop ze anderen belachelijk kunnen maken, dat gebeurt ook als je wenkbrauwen niet in de goede vorm zijn of als je sproetjes in je gezicht hebt, mensen praten toch wel.
Daarnaast ben je 16, dus ligt het ook een deel aan je puberteit, naarmate je ouder wordt worden mensen meestal ook iets volwassener en kan je het zelf ook wat meer loslaten. Op deze leeftijd zijn mensen gewoon extreem veel bezig met uiterlijk, dat is nu eenmaal zo.

Je ouders hebben vast gelijk, je bent ongetwijfeld een hele leuke meid die er leuk uitziet. Neus in de wind en zoveel mogelijk proberen te laten praten, jij weet beter. En veel succes alvast met je operatie, ik hoop dat je er zelf tevreden mee gaat zijn!

Dankjewel, dat is erg lief van je, en ik moet gewoon inderdaad 6 maanden geduld hebben, en je ziet er amper nog wat van, nog maar 6 maanden. :muscle:t3:

Ik vind dat altijd zo naar van mensen. Als ik iemand zie met afwijking zeg ik ook altijd vriendlijk ‘hoi’ of kijk ik ze gewoon vriendelijk aan zodat ze weten dat er ook nog fatsoenlijke mensen zijn op aarde. Of ik kijk gewoon niet.

Gelukkig zijn het maar een paar mensen die zo vervelend doen. Het is alleen jammer dat je de fatsoenlijke mensen niet kan zien waardoor het lijkt alsof iedereen zo tegen je doet.

En ook super dat je gewoon vriendinnen hebt enzo, dat laat zien dat je gewoon een leuke meid bent!

Maar gelukkig kan je er iets tegen doen, nog even een half jaartje doorzetten en dan ben je er van af!

Vervelend voor je, maar wat betreft die jongen: Je bent veel beter af met een jongen die jou ook ziet staan op je slechtst met een luie joggingsbroek, dan met een jongen die je alleen ziet staan in een gestreken jurk en haar dat net een stapel krulspelden heeft overleefd. Maak je maar geen druk om hem. [font=Verdana]