Jaloezie

Hee, ik wilde ff iets kwijt waar ik heel erg mee zit. Ik heb dus sinds kort een vriendje waar ik helemaal gek op ben. Hij ook op mij zegt hij. Ik heb sinds kort zn ouders ontmoet en hij de mijne. Als we met elkaar zijn vind ik het ook heel gezellig en alles…
Alleen waar ik dus heel erg mee zit is dat ik zo snel jaloers word. Hij heeft dus echt maar dan ook echt heel veel ‘normale’ meiden vrienden die hij al lang kent wat hij zegt. Waar hij dus ook vaak mee afspreekt zonder mij. Nou dacht ik eerst van laat het, wie ben ik om te zeggen dat dat niet mag toch? Alleen had ik laatst gehoord dat hij bijv met 2 van die meiden meerdere keren naar bed is geweest… Wie weet dan met wie en wat nog meer toch?.. Ik heb sinds kort een paar vrienden van hem ontmoet inclusief 1 van die meisjes met wie hij het had gedaan.
( dat hij het met haar en die andere had gedaan was trouwens wel toen hij en ik even geen contact meer hadden ) … Maar okay eindstand is, ik wist dus toen nog niet dat ik mee aan het chillen was met 1 van die meisjes ( noem haar even Fleur ) met wie hij seks had gehad. Hij had mij niks verteld en was daar later pas achter gekomen…
Ligt het nu aan mij of is dat nou echt raar? Ik bedoel ik vind het überhaupt raar dat als je een relatie met iemand hebt je dan nog de meiden ziet met wie je seks hebt gehad. Of ik overdrijf heel erg…? Ik voel me er ook gewoon kut over dat ik hem daar zelf mee moest confronteren dat hij het me niet had verteld. Alleen hij beweerde dat hij het me nog wel had verteld op een later moment wat ik betwijfel… Maar gewoon dat je mij ook met haar laat chillen…?

Toen we wat hadden gedronken op een feestje waar ik met hun mee naar toe ging, was ik die avond heel veel met haar en was zo ook heel aardig. Ik wist toen ook nog van niks af. Ze had me ook geholpen toen ik me niet zo lekker voelde toen en heb dus met mn dronken hoofd die avond tegen haar over mn gevoelens gepraat die ik heb tegenover mn vriendje heb en dingen waar ik mee zit. Ze had ook helemaal gezegd van , ja je kan me vertrouwen dit dat, kom ik later achter dat ze alles heeft doorgelult aan mn vriend. Maar nu denk ik sorry? Hoe lief ze ook kon zijn?

Ik heb het hier ook met een paar vriendinnen over gehad, of het normaal is dat als hij een relatie heeft hij dan vervolgens nog met meiden afspreekt met wie hij dingen heeft gedaan. En zij zeggen allemaal nee is niet normaal! En ze zeggen ook waarom heeft hij daar zo nodig behoefte aan?

Hij wilde namelijk ook laats samen met die ‘Fleur’ gaan shoppen op een ‘normale’ mannier vertelde hij, maar mijn vriendinnen zeiden dat dat echt NIET kon als hij al een vriendin heeft en dat hij gewoon met mij of iemand anders kon gaan… Ik heb ook gewoon gezegd toen wat ik er van vond en hij zei, ik heb het afgezegd bestel mn kleding wel online… Later kwam ik erachter dat hij toch met haar naar de stad was ( ondanks waren er wel nog wat meer mensen bij gekomen toen ) en dat hij met haar die avond op een feestje was… Hij had dus gewoon gelogen.

We hebben dus best ruzie gehad over dit onderwerp en gister hebben we in real life met elkaar erover gepraat. Alleen kwam het er volgens hem op neer dat ik gewoon heel jaloers ben en ik hem z’n gang moet laten gaan, dat ik hem hoor te vertrouwen.
Hij wil ook niet z’n halve vrienden groep gaan achterlaten voor mij zei hij en dan nooit meer naar feestjes gaan en de hele dag op z’n kamer zitten…

Het ding is dat ik natuurlijk niet wil dat hij vrienden moet achterlaten voor mij! Alleen ik voel mij zo zo zo ongemakkelijk en niet fijn als ik dan op zo’n meisje haar Snapchat verhaal zie dat ze naast mn vriendje zit op zo’n feestje, hij helemaal lachend of dat ik zie dat hij naast allemaal andere meisjes zit… Ook gewoon super dicht naast hun… Of dat hij dan voor de grap z’n shirt uit heeft daar omdat ie helemaal dronken is?! Want hij gaat ook echt naar feestjes met alleen z’n broer en voor de rest alleen maar meisjes daar… Wat ik ook best raar vind… En dan mij ook niet mee vragen he?..

Hij zou nooit iets doen met andere als hij wat met mij heeft zei hij. Maar toch… Wat ik ook kut vind is dat ik die ‘Fleur’ dus waarschijnlijk ook nog vaker ga zien bij hem dus of ergens want het zijn gewoon ‘vrienden’ toch. Plus dat de broer van mijn vriendje ook nog is met haar heel goed bevriend is daarom ook… En dat wil ik echt niet… Dan zit ik daar volgende keer dus met de gedachte wat zij en mn vriend wel niet met elkaar allemaal hebben gedaan… Nee alsjeblieft niet…

Ik heb er gewoon een onderbuik gevoel bij. En weet even niet wat ik hiermee moet want wil ook niet steeds als zo’n jaloerse vriendin overkomen ja jezus…

Dus wat vinden jullie hiervan? Kan dit wat hij doet of niet ?

Mijn vriend heeft een goede vriendin waar hij voordat wij een relatie kregen mee samen op vakantie ging. Hij heeft weliswaar nooit gevoelens voor haar gehad en hebben ze ook nooit iets met elkaar gedaan maar vriendschappelijk zijn/waren ze erg close. Toen ik hem leerde kennen ging hij elke donderdagavond bij haar eten en gingen ze daarna de stad in (koopavond). Ik heb dit nooit raar of vervelend gevonden. Ik vertrouw mijn vriend voor de volle honderd procent! Ik vind dus ook al heeft jouw vriend dan wel het bed gedeeld met die vriendin dat ze wel gewoon samen de stad in kunnen gaan als vrienden.

Zelf ben ik er niet van om contact te houden met mijn exen (of met wie ik langer gedate heb). Uit respect voor mijn vriend heb ik geen contact meer met hen maar ook omdat ik hier zelf geen behoefte meer aan heb. Ik kan begrijpen dat als je heel erg goed bevriend met iemand bent dat je deze vriendschap niet zomaar kwijt wil. Ik voel totaal geen aantrekkingskracht meer naar mijn exen en hoogstwaarschijnlijk je vriend ook niet meer.

Praat nog eens op een rustige manier met hem. Leg hem uit dat je onzeker over het contact bent en vooral waarom je dit onzeker maakt. Hem verbieden contact met haar te hebben gaat alleen maar tegen je werken. Je zal je vriend moet vertrouwen, als hij echt om je geeft zal hij jouw vertrouwen niet schenden.

Ohhhhh meid! Ik ken deze situatie soort van , en hoe ik jouw Situatie lees , meid je verdient beter en dat kan je ook!!! Ik zie zoveel red flags in dit verhaal😩 Alsjeblieft maak het gewoon uit in dit geval moet ik echt zeggen dat er genoeg vissen in de zee zijn, en genoeg jongens die niet in een break fucked met zn vriendinnetje, genoeg jongens die niet zoveel met meisjes hangen, genoeg LOYALE jongens op deze wereld, genoeg jongens die niet liegen en je zo laten voelen! Meid ajb maak het uit je verdient beter, en ik herkende mezelf in dit verhaal vroeger had ik ook te maken met zo een jongen en eindstand had ik maanden de later dde liefde van me leven ontmoet die alles voor me overhad.

Iemand die met zijn haar vrienden/vriendinnen & exen blijft omgaan nadat hij een vriendin krijgt, is niet de definitie van een niet loyale jongen. Ieder persoon in een relatie heeft zijn/haar eigen vrienden. Bekijk het eens vanuit een ander perspectief. Stel je draait de rollen om, zou jij voor hem jouw vrienden laten vallen of minder mee afspreken?

Vorig jaar heb ik zelf in een situatie gezeten waarin mijn vriend (nu mijn ex) mij enorm wantrouwde. Ik mocht volgens hem niet met mijn vaste groepje vrienden en vriendinnen chillen, want er waren jongens bij. Ik mocht niet met mijn vriendengroep naar de sauna (zelfs niet op badkledingdag), want waarom ga je met jongens en meisjes als je ook gewoon met een vriendin kan? Voor mij zijn dat de signalen geweest om er een punt achter te zetten. Vrienden en vriendinnen zijn voor mij dan persoonlijk ook degene die altijd bovenaan zullen staan. Uiteindelijk zullen zij (bijna) altijd aan je zijde blijven staan en die contacten moet je koesteren.

Wat jouw vriend doet kun je als onaangenaam ervaren en dat is in zekere zin te begrijpen. Zoals hierboven al is gezegd, probeer er nog eens over te praten en je gevoelens te uiten. Communiceren met elkaar is vaak ‘the key’. Zonder de communicatie met jouw vriend, ga je juist gedachtes creëren die je niet zou willen en zo ook je vriendinnen.

Meid “ Iemand die met zijn haar vrienden/vriendinnen & exen blijft omgaan nadat hij een vriendin krijgt, is niet de definitie van een niet loyale jongen. ” daar had ik het niet eens over? Ze zegt letterlijk dat hij seks gehad heeft met een vriendin van hem tijdens een break? Dat zegt al wel genoeg neem ik aan.

Ik vind dit geen correct gedrag van hem om a) te verzwijgen dat hij dat met die meisjes heeft gedaan en b) tegenover jou te liegen dat hij met haar is gaan winkelen. Als ik een partner zou hebben, dan zou ik diegene wel vertellen als ik een seksuele geschiedenis heb gehad met iemand in m’n vriendenkring en hem duidelijk zeggen wat we nu van elkaar zijn. Gewoon uit respect en openheid naar hem toe.
Daarnaast zegt hij dat je hem moet vertrouwen, maar houdt hij geen rekening met je gevoel hierover en heeft hij gelogen. Waar moet je dat vertrouwen dan vandaan plukken, je kontzak? Don’t get me wrong, normaal ben ik de eerste die roept dat vrijheid om je vriendenkring samen te stellen in een relatie gewoon moet kunnen en een recht is, maar op deze manier totaal geen rekening met je houden vind ik respectloos.

heyy
Ik zit sinds 2 weken best wel erg mee. Ik heb nu ruim een half jaar alweer een relatie maar sinds hij daar nu al wat langer werkt begint een collega van hem mij best te irriteren.

Mijn vriend heeft dus sinds een paar maanden een nieuwe baan. Hier heeft hij een vrouwelijke collega die hem veel aandacht geeft. Ze had hem als eerste opgezocht op fb maar kon hem hier niet op vinden. Dit heeft ze tegen hem gezegd. Kort daarna kreeg hij een volgverzoek op insta.
Laatst waren we een weekendje weggegaan en dat wisten ze op zijn werk. Daardoor kwam die vrouwelijke collega erachter dat hij mij had.
De dag daarna had ze opeens andere tijden waardoor ze 1 dag precies dezelfde tijden had en daardoor met hem moet sluiten.

Ik vind het echt heel vervelend en heb dit ook met mijn vriend besproken maar die zegt dat het niks is. Ik zit er toch heel erg mee en ben best wel jaloers nu.

Wat kan ik doen om deze situatie te negeren of het een plek te geven?