Islam & culturen topic #2

Het vorige topic doet vreemd, dus hierbij een nieuwe topic over de Islam. Hij wordt ook binnenkort verwijderd! :slightly_smiling_face:

http://www.alatoerka.nl/wp-content/uploads/2012/03/shahada.jpg

Salamun Alaikum :)!!!

https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcS04QN7z9RJcYxXsVA7OpzNgj0D0jasHvRpDIjFv_-Qh9gwv-FF

Waarom mag een man met meerdere vrouwen trouwen?
Dat komt doordat er in die tijd geen DNA testjes waren, dus je weet niet wiens kind van wie is + er zijn bepaalde voorwaarden. Zo moet je het geld hebben om voor hen te zorgen en de toestemming van de vrouw. Bovendien is de zorg van een vrouw al moeilijk en de reden dat de profeet s.a.v. met meerdere vrouwen trouwde was doordat ze hun echtgenoten verloren in oorlogen en om politieke redenen.

“.trouwt dan met de vrouwen die jullie aanstaan, twee, drie, of vier. En als jullie vrezen hen niet rechtvaardig (te kunnen) verzorgen, dan n.” [Qoer’aan 4:3]

https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQW-7nsjVrZt5HSrgt-KLmJKlH0FXmjJu9QIDUO3XWgVPLH9WvzjQ

Waarom mogen jullie geen varkens eten?
“Hij heeft voor u slechts verboden het kadaver, bloed, varkensvlees en datgene waarover een andere naam dan die van Allah is aangeroepen. Maar als iemand door noodzaak gedwongen is, niet uit begeerte of om te overtreden, dan is hij niet schuldig, want Allah is zeer zeker vergevensgezind en genadevol.”

meer…

PS: Joden mogen ook geen varkens eten, maar daar wordt niets over gezegd.

http://darrenhardy.success.com/wp-content/uploads/2012/02/love.jpg

Waarom mogen moslimmannen met niet-moslims trouwen (atheïsten uitgezonderd) maar de vrouwen niet?

  1. Het christendom en Jodendom erkent de Islam niet, maar andersom wel. Jij als moslim die -koste wat het kost- een jood of christen probeert te overtuigen zal daar niet in slagen, maar andersom wel, want de Islam erkent deze religies.

  2. Een man trekt een vrouw sneller in zijn beschuitje dan andersom. Dit heeft weinig met macht te maken. Een vrouw past zich sneller aan de man, dan de man aan de vrouw. Het is voor de Islam een verlies, een verlies van een moslima. Dit is dus ook sprake bij de moslimman; een christelijke vrouw of jodin zal zich aanpassen aan de moslimman, dus dat is een winst voor de Islam. Simple as it is. Geen emancipatie-gedoe :wink:
    Knowledge is power

Ve Aleykum Selaamm =)
Bij mij deed ie wel gewoon normaal hehe :stuck_out_tongue:

A3aleikom salaam! :angel:

Sorry ik moet ineens weg :C

Iedereen is welkom! Ja, er is ook een topic voor christenen.

Waaleykum Salaam.
Bij mij deed die het ook gewoon normaal :stuck_out_tongue: Mja werd eigenlijk wel tijd voor een nieuwe.

@Pickpocket; Interessant om te lezen. Maar ik wou wat weten over illuminatie deel 12. Waarom is die uil een symbool van illuminatie?

even een reactie zodat ik dit topic nog kan volgen, niet op letten

Denk aan the Bohemian Groove. De uil beschikt over bepaalde eigenschappen, net zoals de Leeuw. Ze zullen vast wel een reden hebben waarom ze deze dieren hebben gekozen als symbool.

Het is al 87 jaar geleden dat de laatste Khalifaat afgezet werd, op 3 maart 1924 in Turkije. Dat was het einde van de Islamitische staat, en de secularisme werd ingevoerd.

Onderwerp: Wat weten jullie over de Khalifah?

Praat mee, zodat anderen van je leren!


LINK

Ik heb een vraag, mannen mogen toch volgens de koran maximaal vier vrouwen hebben? Ik vraag me af wat jullie hier van vinden?

maximaal 7 :wink: Maar dan moet hij ze allemaal wel gelijk behandelen, zelf zou ik het nooit willen hoor! Dat mijn man met een ander trouwt…

Nieuw topic, Jeej… k lees altijd mee, maar k post nauwelijks wat :stuck_out_tongue:

Dat komt doordat er in die tijd geen DNA testjes waren, dus je weet niet wiens kind van wie is + er zijn bepaalde voorwaarden. Zo moet je het geld hebben om voor hen te zorgen en de toestemming van de vrouw. Bovendien is de zorg van een vrouw al moeilijk en de reden dat de profeet s.a.v. met meerdere vrouwen trouwde was doordat ze hun echtgenoten verloren in oorlogen en om politieke redenen.

Maximaal 4 toch, niet 7?

Maximaal 4, maar 1 wordt aangeraden omdat het moeilijk is alle 4 even goed te behandelen

Thanks voor het beantwoorden haha. Wij zijn nu met godsdienst met de Islam bezig, hierna hebben we alle grote religies gehad en kan ik het afsluiten (: Maar ik vind het altijd wel interessant, dus kom vast nog vaker hier even langs.

ooh ja je hebt gelijk :stuck_out_tongue: Ik had een keer mijn moeder horen zeggen dat het 7 was, maar dan had ze het blijkbaar over iets anders, of heb ik verkeerd geluisterd :stuck_out_tongue:

De profeet s.a.v. was wel een uitzondering. Hij had 7 of 8 vrouwen in totaal gehad, dus misschien verwar je dat met dit? :3

Wat is precies de reden waarom jullie geen varken eten?