Is marshmallow helal?

Hey… ik ben moslim en ik las bij eeen marshmallow pak dat er gelatine in zit.
En dat is varkensvet dus, en dat mogen we dus niet.
Maar dat eet ikaltijd wel , en iedereen wel.
Mogen we dat dus nu wel of niet?

Vraag het aan je ma zou ik zeggen.

ik zou het niet weten,
vraag het een andere moslim(a)? :grinning:

geen idee… Maar er is echt wel meer waar gelatine inzit, zoals jam, heel veel snoep, en nog veel meer. Al de ze dingen: http://www.goedgeweten.be/ingredienten/gelatine/*/

die weet het ook niet

Het is toch halal, geen helal?

Google…

Een vriendinnetje van me zusje mocht dat niet(ze is marrokaans), omdat dat erin zou zitten.

Nee je mag het niet.
Mijn zus is moslim en ik moet altijd heel goed
opletten wat ik voor haar mee neem!

Dus vandaar dat ik het weet (:

Ja dat is hetzelfde, alleen helal is in het turks.

Nou als er iets van een varken inzit mag het niet he.

Mijn ouders zijn heel erg streng Moslim, maar toen ik ze vroeg of het halal was zeiden ze dat we het wel mochten eten… :slightly_smiling_face:

eigenlijk mag het niet, idd door gelatine, maar je heb soms op de verpakking staan of het varkensgelatine is of koe.

gelatine is toch geen varkensvet?

[quote author=favourite link=topic=176386.msg[quote author=xTroublee link=topic=176386.msg[quote author=xTroublee link=topic=176386.msg6818074#msg6818074 date=1293116540]#msg[quote author=xTroublee link=topic=176386.msg6818074#msg6818074 date=1293116540] date=1293116540]#msg[quote author=xTroublee link=topic=176386.msg[quote author=xTroublee link=topic=176386.msg6818074#msg6818074 date=1293116540]#msg

ja, dacht ik ook al, maar blijkbaar is het turks.
OT: het schijnt dat er in spekkies e.d ook varkensvet zit, en marshmallows lijken aardig op spekkies, dus ik denk dat er wel varkensvet in zit…

[quote author=favourite link=topic=176386.msg[quote author=xTroublee link=topic=176386.msg[quote author=xTroublee link=topic=176386.msg6818074#msg6818074 date=1293116540]#msg[quote author=xTroublee link=topic=176386.msg6818074#msg6818074 date=1293116540] date=1293116540]#msg[quote author=xTroublee link=topic=176386.msg[quote author=xTroublee link=topic=176386.msg6818074#msg6818074 date=1293116540]#msg

Nee, maar het schijnt wel van dierenbot gemaakt te zijn.

Nee gelatine krijg je als je beenderen of huiden van varkens en koeien (iniedergeval meestal) laat weken in heet water.

Edit: oh haha was me net iemand voor :3

In fruitella enzo zit ook gelatine, en dat komt idd van botten. M

Ookal zit er gelatine van koe in, dan is het nogsteeds niet halal, aangezien het dier niet halal geslacht is.

Als het varkensgelatine is, mag het niet. Maar gelatine mag wel.
Alhoewel daar nog steeds veel twijfel over bestaat.

Idontknow’’:lips: