Is anale seks gevaarlijk?

Ik heb maar even een aparte account aangemaakt voor dit topic, vandaar dat dit de eerste post is.

Mijn vriend wil dus graag een keer anaal proberen, ik wil dit niet en het gaat ook niet gebeuren. De belangrijkste reden hiervoor is dat ik twee verschillende verhalen heb gehoord over meisjes waarbij de kringspier was geknapt toen ze het anaal deden (dit is de spier waarmee je zeg maar je poep op houdt), en die moeten nu de rest van hun leven een luier dragen.

Mijn vriend zegt echter dat je kringspier helemaal niet kan knappen van anale seks, dus ik vroeg me af of er hier iemand is die er verstand van heeft?

Ik heb daar geen verstand van, maar als je het niet wilt moet je het ook niet doen. Er zitten sowieso risico’s aan. Ik vind het maar een naar idee… het is een uitgang en blijft een uitgang.

Het kan wel uitrekken denk ik? En het doet godse veel pijn.

het is sowieso pijnlijk volgensmij, of er nou iets knapt of niet

ik ken wel iemand bij wie er iets was ingescheurd ja… maar ik weet ook niet precies wat dat was, in ieder geval lijkt met mij maar pijnlijk en niet echt spannend dus ik ben niet van plan het te gaan proberen.

Volgens mij is dat van die meisjes waarbij de kringspier knapt maar een sterk verhaal…
Als je totaal ontspannen bent kan er weinig misgaan, denk ik.

Als je anale seks hebt, wordt de kringspier minder slap. Zo kan je een paar dagen best wel afscheiding krijgen op je onderbroek, want dan zit -ie niet meer zo strak. In sommige gevallen kan je ook aambaaien krijgen. Ook las ik ergens dat de darmen na een tijdje zakken vanwege de opening. Die moeten dan weer met operatie in het lichaam gedouwd worden. Er zitten nogal veel nadelen aan vastgebonden, maar ik denk niet dat het na één keer gebeurd ofzo.

Even voor de duidelijkheid, ik ga het dus sowieso niet doen. Ook als het ongevaarlijk blijkt te zijn. Het lijkt me maar pijnlijk en onnodig, je hebt niet voor niets dat andere gat gekregen toch:’).

Ik ken een meisje die heeft nierbekkenontsteking gekregen omdat ze zo idioot veel anale seks had, en daarna direct weer normale seks. (dat kun je dus krijgen als er poeprestjes in je vagina komen).

er zitten zeker wel wat nadelen aan verbonden ja, maar een keer proberen kan heus geen kwaad.

Idd, wat Pickpocket zegt. Je kunt ook niet van de een op de andere dag een godse penis in de anus krijgen, dat is veels te groot. Je moet eerst oefenen met kleinere dingen (waarbij ik denk dat je vriend je vast wil helpen). Je moet dan ook klysma’s doen, waarvan mijn moeder zegt dat je luie darmen krijgt. Dat weet ik niet zeker, maar ze werkt in de ouderenzorg en moet dat regelmatig uitvoeren bij die mensen.

Nou ik heb wel keer gehoord dat je anus naar buiten ofzo kan klappen wanneer je dat echt heeel vaak doet…maar dan heb ik het over pornstars enzo

Ik heb hetzelfde gehad, mijn vriend wou ook heel graag anale seks, en ik had
ook zoiets van hell no. Hij vroeg toen waarom en toen zei ik: Jij vindt het toch
ook niet fijn als er een penis in je anus wordt geduwd? Toen hield hij wel op met
zeuren.

Maar ik zou het sowieso ook niet doen, nou ik dit lees dat je anus kan knappen
en al die dingen begon ik bijna te kokhalzen, en inderdaad je hebt niks voor niks
een ander gat gekregen.

pink sock :smirk:

Kan wel waar zijn, door anale seks verslapt je kringspier. Dat kan inderdaad incontinentie als gevolg hebben en soms zelfs beschadiging van binnen. Sowieso is anale seks smerig, aangezien een anus nooit volledig poeploos is en in poep zit de e-coli bacterie. In mijn ogen is het smerig, onnatuurlijk en hoort het niet, mede door bewezen redenen.

Dat een spier knapt (en dat je daarna altijd een luier aan moet xD) lijkt me een sterk verhaal, dat je uitscheurt lijkt me realistisch als je verder nooit wat hebt gedaan.

Inderdaad. Jongens willen alsmaar grenzen opzoeken en als jij als meisje zijnde geen duidelijke strepen trekt proberen ze steeds meer. Maar als je ze vervolgens vraagt of hun het fijn vinden als je een courgette in hun reet zou douwen? Dan ben je natuurlijk gestoord in je hoofd.

Ik zeg altijd, vraag iemand niet iets om te doen als je het zelf niet zou doen. Het is hypocriet van een jongen als hij dat perse wil, maar ondertussen zijn eigen anus maagd wil laten. Daaraan kan je al merken dat wij meisjes soms te makkelijk zijn.

nouu ik had, toen ik net 15 was, ook 1x anaal gedaan en het deed foooooooking veel pijn dus …

Ik had het er laatst met mijn vriendje over.
Hij zei ook: Alle mannen willen eens anale sex in hun leven. Zo is dat nu eenmaal zo.
Ikzelf heb er totaal geen aanleg voor, dus heb hem al gezegd dat het bij mij niet gebeurd.
Met veel glijmiddel is 't best mogelijk om anale sex te hebben.

Anale seks brengt wel risico’s met zich mee. De wand van de anus is erg dun en de dichtheid van bloedvaten is erg groot, zodat een binnendringende penis makkelijk een wondje kan veroorzaken. Hierdoor is de kans op het oplopen van soa’s erg groot. Het feit dat hiv en aids zich aan het begin van de jaren '80 van de 20e eeuw zich in de westerse wereld relatief zeer sterk verspreidden in homoseksuele kringen wordt wel toegeschreven dat homoseksuelen relatief veel anale (en onbeschermde) seks hadden. Ook is de huid van de eikel zeer dun en kwetsbaar, terwijl in een anus grote hoeveelheden bacteriën zitten. Het gebruik van een condoom in combinatie met glijmiddel op waterbasis wordt dan ook aanbevolen.

Verder worden door anale seks de spieren in de anus opgerekt, zodat het moeilijk kan worden om de ontlasting nog op te houden. Dit probleem kan men oplossen door diverse keren per dag de anusspieren aan te spannen, alsof men ontlasting ophoudt. Na een paar dagen onthouding van anale penetratie herstellen de spieren zich dan weer.

Bron; Wikipedia

Er staan voor de rest geen risico’s bij, dus ik denk dat je je teveel zorgen maakt.

Dat kan ook niet, je moet het eerst proberen met iets kleins, je vinger bijvoorbeeld. Als je daar een beetje gewend aan bent met 2, en dan zo verder. Je kan niet zomaar in 1x anaal.