Introverten

Haai, het leek me leuk om een topic te maken voor introverte mensen aangezien die hier nog niet was.
Voordat je gaat vragen wat het nou is, is hier en uitleg:

“Introversie is in wezen een soort temperament. het is niet hetzelfde als verlegen en teruggetrokken zijn en het is ook geen ziekte. het is ook niet iets wat je kan veranderen. Het sterkste, meest onderscheidende kenmerk van introverten is hun energiebron. Introverten putten energie uit in hun innerlijke wereld van ideeen, emoties en indrukken. Ze slaan energie op.” -Marti Olsen

Als je introvert bent houdt je er van om alleen te zijn, je bent niet eenzaam en zal vast wat vrienden hebben. Maar soms moet je gewoon even rust om je heen hebben en eventueel alle bezigheden van die dag laten bezinken. Soms gaat het gepaard met verlegen zijn, maar let op: Verlegen zijn is NIET hetzelfde als introvert zijn. Je hebt ook extraverte mensen, zij zijn graag wel de hele tijd is het gezelschap van andere mensen.
Veel mensen maken grappen over introverte mensen, ze snappen niet dat wij er niks aan kunnen veranderen en dat het voor ons soms gewoon beter is om lekker alleen te zijn en een boek te lezen (of te bloggen).

Hieronder staan een paar sites waar je kan testen of je introvert bent.

http://test.nl.msn.com/lifestyle/introvertofextravert/Test.aspx
http://tests.psychologiemagazine.nl/Persoonlijkheid/Test%20introversie

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en in dit topic kan je dus met mede-introverten kletsen :grinning:

Dit topic is er wel al…

http://forum.girlscene.nl/forum/lifestyle/introvert-topic-289382.0.html

oeps, dat wist ik niet. Dan kan hier een slotje op :slightly_smiling_face: