internet"vrienden" vind ze belangrijker

Hee ik ben een meisje van 13 jaar en ik heb een probleem.

Mijn vriendin en ik hebben al een paar weken ruzie om een aantal dingen. De ruzie duur al zo lang omdat ze me negeert en omdat ze me niet precies verteld wat haar dwarszit. Als ik normaal met d’r probeer te praten begint ze raar te doen en loopt ze weg. Wat ze dus stiekem doet is dus alles wat ze van mij vind en waarom ze boos is op haar twitter account zetten (300 volgers!) al die dingen zegt ze dus niet gwn tegen mijzelf. Ze dacht eerst dat ik die tweets niet kon zien omdat ze mij had geblokkeerd, maar ik had een nieuw account aangemaakt en kon dat dus wel. Toen ik haar weer zag op school en een dus een beetje begreep waarom ze zo boos was (twitter) had ik tegen haar gezegd dat het me speet van al die dingen en dat ze meteen moest ophouden met alles op twitter te zetten en het voortaan gewoon tegen mij zelf moest vertellen (ondertussen denken al haar internet"vrienden" nu dus dat ik een verschrikkelijk mens ben…) een paar dagen zei ze er ook sorry voor en dat ze nooit dingen over mij op twitter had mogen zetten. Ik dacht dat ze er echt mee was opgehouden maar ze is dus blijkbaar nogsteeds boos op me een heeft dus nu een prive account op twitter waarop ze gewoon achter mijn rug doorgaat…

Ik weet niet meer wat ik ertegen moet doen, want ze houdt niet vanzelf op… En ik wil niet dat mensen die ik (en zij eigelijk ook niet) ken dat die van de hele ruzie afweten en met hun erover praten, want dat moet ze toch gewoon met mijzelf doen?

Ik hoop dat jullie een oplossing weten, sowieso denk ik dat ik geen vriendinnen meer met d’r wil zijn omdat ze nu na alles wat ik voor d’r heb gedaan en over had toch d’r internetvrienden belangerijker vind worden (de mensen die ze dus “écht” vertrouwd zegt ze zelf)

Groetjes Melanie

Ik zou inderdaad geen vrienden meer met haar willen zijn. Ze weet zelf ook vast wel waarom dat zo is. Probeer je ook niet tot haar niveau te verlagen door zelf ook dingen over haar op twitter te zetten, maar laat haar gewoon lekker. Als zij haar volgers betere vrienden vindt dan jij, heeft ze jou toch ook niet nodig.

Ik zou proberen om er geen aandacht meer aan te geven.
Verwijder haar van je Twitter, en zoek die tweets niet meer op.
Zo kan jij je er ook niet meer erg aan storen.

Als zij haar internet vrienden belangrijker vind dan jou, dan zou ik al helemaal afstand van haar doen, wat natuurlijk best wel moeilijk is!

Zijn het zogenaamde “algemene” uitspraken of zijn ze echt op jou gericht? Als ze aan het cyberpesten is zou ik kijken of je er een volwassen persoon bij kunt halen (jouw ouders, haar ouders, mentor, iemand anders op school). Dan moet dat direct gestopt worden.
Anders zou ik proberen het te laten en te negeren. Als zij zich zo zielig wil gedragen, moet ze dat vooral doen. Probeer er zelf geen energie meer in te steken. Als ze weer vriendinnen wilde zijn, had ze maar moeten vertellen wat er aan de hand was, in plaats van alles op internet te gooien. Probeer je op andere mensen te richten die het wel waard zijn.

De uitspraken zijn beide, zowel algemeen en op mij gericht. Ik laat het ook wel zitten. Ookal word dat wel lastig aangezien ze bij mij in de klas zit en ik sommige lessen naast d’r zit… :sweat_smile: Mentor erbij halen had ze zelf al eerder gedaan maar dat werkte ook niet :confused: Ik vind het gewoon raar van d’r dat ze evengoed nog doorgaat maarja :stuck_out_tongue_closed_eyes: We waren al best lang goede vriendinnen en nu doet ze opeens zo…

Ik zou haar laten gaan en er geen energie meer insteken. Je hebt je best gedaan. Als zij haar internet ‘vrienden’ belangrijker vindt dan zegt dat genoeg. Je verdient een betere vriendin dan haar.

Je zou altijd nog haar ouders kunnen informeren dat ze narigheid over jou verspreidt op het internet.

Zoals ze hierboven zeggen, gewoon negeren. Doe alsof ze niet bestaat dan laat ze je vanzelf wel met rust. Als je er zo’n groot probleem van gaat maken komt het nooit goed. Iemand moet er een einde aan te zetten. Maak je je ook geen zorgen om de dingen die ze op twitter zet, aangezien het online vrienden zijn ken je ze vast niet in het echt dus daar word je ook niet mee lastiggevallen. En als dat wel gebeurt moet je gewoon jouw kant van het verhaal vertellen, no worries!