Inlegzolen.

Hallo!

Ik heb vrij ernstige platvoeten en steunzolen zijn voor mij echt te duur. Ze worden namelijk niet vergoed door de verzekering.

Nu dacht ik aan dit alternatief:
http://lopenzonderpijn.bi…tlogics-Comfort-Plus.html

Heeft er iemand ervaring met inleg/steunzolen die niet op maat gemaakt zijn? Of ervaring met deze webwinkel?

Alvast bedankt!

upje :slightly_smiling_face:

Steunzolen worden wel degelijk vergoed door je zorgverzekering hoor! Bij mij in ieder geval wel. Je moet dan eerst gewoon zelf betalen, en daarna de rekening(factuur) naar je verzekering sturen.

Want ik denk persoonlijk dat als je echt ondersteuning nodig hebt, je ook echt op maat gemaakte ondersteuning hebt. Anders helpt het niet en krijg je alsnog last van je voeten. Steunzooltjes zijn over het algemeen zo rond de 150 euro? het materiaal waarvan het is gemaakt kan ook geld schelen.

Ik heb geen ervaring met een webwinkel maar je zou kunnen lopen in de stad in veel schoenenwinkels voor advies ofso ?

Ja, bijna alle verzekeringen dekken het. Behalve de onze.

& Thuis hebben we het niet zo breed, dus ik moet het zelf betalen. Maar waar haal ik het geld vandaan als m’n voeten nog groeien? …

Beetje lastige situatie dus :l

ik weet wel dat die zolen goed zyn want zulke heb ik ook ongeveer wel by een specialist laten maken en myne zyn afgesteld op me voeten maar ze zien er wel zo uit. dus ik denk dat ze prima zyn? :grinning:

Hmm ja dat kan ik wel doen, maar hebben die dat?

das al mooi :grinning:

Ik heb net even je link bekeken. En het lijkt erop dat die zooltjes zich vooral richten op het midden van je voet. Ik kan met zekerheid zeggen dat deze soort zooltjes mij niet voldoende ondersteuning zouden geven. maarja, voeten verschillen bij ieder mens, dus je zou het aan iemand die hierin is gespecialiseerd moeten vragen eigenlijk.

Dat heb ik toch juist nodig, in het midden? Bij platvoeten mis je die holte in het midden, die ik dus door zooltjes wil creëren.

Zal mijn dokter me kunnen helpen? Hij heeft al wel eens geconstateerd dat ik inderdaad zooltjes nodig heb, maar had toen niet echt verder gevraagd, omdat ze me gewoon te duur zijn (op maat gemaakt).

Ik heb zelf te maken met aan de binnenkant van allebei mijn voeten een extra botje, waardoor ik dus ook zo’n holte mis zegmaar. Ook een platvoet-effect dus. Die holte is zegmaar een beetje aan de zijkant-binnenkant van je voet. En die zijkant-binnenkant die moet (bij mij in ieder geval) extra worden ondersteund door een heuveltje in de zool. Bij dat Zooltje in je link zie je op dat plaatje dat het zich richt op het midden van je voet, dus het midden van de onderkant. Dat is ook goed, en heb ik OOK, maar dan wordt dus het midden van de onderkant van je voet misschien wel goed ondersteund, maar niet die zijkant. En bij mij is het geval dat ik juist echt die ondersteuning aan de zijkant nodig heb.
Ik weet niet of je nu begrijpt wat ik bedoel, ik vind het moeilijk uit te leggen. maar als je het nog steeds niet begrijpt zal ik zometeen even plaatjes proberen te zoeken. Eerst Ushi kijken haha.

Oh zo! Ja ik heb ook die zijkant nodig, ik dacht dat je dat bedoelde. Hm, zo heb ik eigenlijk nog niet echt naar het plaatje gekeken…

Ik wil nu echt op maat gemaakte, want mijn dokter zegt dat ik mijn voeten kapot loop en dat ik er later veel last van ga krijgen. Dus ik denk dat ik maar ga sparen :slightly_smiling_face:.

Bedankt allemaal!

ja, dat is wel het verstandigst denk ik. Het is inderdaad best duur, maar als je het nodig hebt… Gezondheid moet je niet op gaan bezuinigen. Mijn dokter zei dat als ik geen goede steunzooltjes zou hebben en er ook regelmatig gebruik van zou maken er kans was dat ik over een aantal jaar in een rolstoel terecht kon komen. Sowieso is dat best logisch als je echte platvoeten hebt. Want door platvoeten gaat ook derest van je lichaam een andere (verkeerde houding) aannemen. (denk aan rugklachten, pijn in benen/kniën/heupen bij verkeerd lopen enz)

Ik heb ook ernstige platvoeten… en heb er echt teveel last van, kan maar 10 minuten achter elkaar lopen/ staan maar mijn grote probleem is dat steunzolen niet werken en elke keer als ik bij de orthopeed komt probeert hij me nieuwe aan te smeren… mja ik heb wel van iets meer last van alleen platvoeten, de orthopeed heeft dystrofie geconstateerd, ondragelijke pijn waar niks aan te doen is… jeeuj… (als je daar meer info over wilt moet je maar ff googlen!)

Ik heb ook steunzolen, al vanaf mijn prille kindertijd, vanwege behoorlijke knik-platvoeten en x-benen. Zal als ik jou was als een haas (nieuwe) steunzolen laten aanmeten bij een podoloog/orthopedisch-instrumentenmaker. De orthopedisch-instrumentenaker is overigens veeel goedkoper dan een colsult bij de podoloog, misschien om even rekening mee te houden. Steunzolen zijn er in diverse soorten, maten, modellen en materialen die speciaal op de voeten worden gemaakt aan de hand van afdrukken die van je voeten worden gemaakt. Veelal hebben steunzolen een voetholte en een voorvoetsteun maar daar kunnen ze je alles bij het aanmeten over vertellen. Ben zelf altijd nooit zo weg van die lange zolen tot onder de tenen, neem zelf altijd 3/4-tjes (vanaf hak tot onder voorvoeten). Bij steunzolen moet je ook wat beter schoeisel hebben waar de steunzolen inpassen, liefst met los/uitneembaar voetbed.

Als je ernstige platvoeten hebt, helpt dat niet veel denk ik… Ik denk dat je dan voor goede moet sparen ofzo…
Ik had platvoeten en x-benen. Ik stond super slecht en die dingetjes helpen dan niet. Je hebt steunzolen nodig die naar jou voeten zijn gemaakt, geen kant en klaar dingetjes.

Maar dat is even mijn mening, maar als je dat echt wilt: die zooltjes kan je ook in schoenwinkels kopen. Of buitensport winkels etc. En de website ken ik niet!

deze kost 35 euro plus verzendkosten en kun je maar een jaar mee doen… kun je beter naar podotherapeut gaan om je voeten echt te laten opmeten en jouw zooltjes krijgen die jou voeten nodig hebben!
maar hoezo zit dit niet bij je verzekering?

Volgens mij worden steunzolen idd niet vergoed…

70 euro meestal, de rest zelf

Steunzolen moet je speciaal op je voeten laten maken. De kosten die hieraan verbonden zijn liggen zo ongeveer tussen de ¤. 125,00 en ¤. 175,00. Het hangt een beetje af wat voor soort je neemt, materiaal, 1/2-jes 3/4-tjes of hele en hoe ze moeten worden aangemeten. Steunzolen worden m.i. (gedeeltelijk) vergoed via de aanvullende verzekering.