InHolland. Reclame, Media & Design.

Ik doe dit jaar mijn eerste jaar Media, Informatie & Communicatie aan de HvA. Nu is het zo dat ik mijn studiepunten voor het eerste jaar niet binnen heb en dus niet naar het tweede jaar over ga. Als het kan blijf ik volgend jaar op deze opleiding en probeer mijn P te halen in één jaar. Ik hoorde alleen dat ook als ik nu stop ik een Bindend Afwijzend Studieadvies krijg en dus niet nog een jaar kan doen hier.

Nu vond ik op de site van InHolland de opleiding Reclame, Media & Design. Deze lijkt vrij overeen te komen met MIC. Is er hier iemand die deze opleiding volgt en mij hier iets meer over zou kunnen vertellen. Welke vakken krijg je? En richt je je ook op marketing, beeld & schrijven?

Wat vervelend… een vriendin van mij studeert reklame media en desing… wat ik van haar heb gehoord is dat het een beetje het zelfde is… :slightly_smiling_face: het is veel managment en crossmedia… zij doennniet veel met teks maar met beeld…

Ja ik had gelezen dat je uiteindelijk wel de specialisatie Redactie & Journalistiek kan kiezen. Wat ongeveer hetzelfde is als de specialisatie Tekstschrijven op mijn opleiding.

Even totaal iets anders maar ik vraag me altijd af waarom mensen voor MIC kiezen als het gaat om tekstschrijven/redactie/journalistiek? Waarom niet gewoon de opleiding Journalistiek?

Omdat ik schrijven wil combineren met gamen. Dus het is wel handig dat als ik uiteindelijk een eigen website op wil zetten om dan ook dat geleerd te hebben.
Je leert hier in je eerste jaar echt een hele grote variatie aan dingen en dan daarna kies ik voor tekstschrijven.

Heb je niet genoeg punten om over te gaan? Want in principe mag je 2 jaar over je P doen namelijk en dus gewoon over gaat naar de 2e. En je krijgt niet zomaar een negatief studieadvies, zeker niet als dit je eerste studie is waar je mee zou stoppen. Er zijn bij mij al tig mensen gestopt en niemand daarvan heeft een negatief studieadvies gekregen (ik doe ook inholland).

Ja ik loop nu 11 punten mis en mag er maar 10 missen. En het liefst doe ik hier het eerste jaar gewoon nog opnieuw en werk dan gewoon even een jaar keihard, maar als dat niet kan naar InHolland.