Ingewikkelde situatie, help!

Hallo!

Sorry voor het lange verhaal maar ik krijg het echt niet ingekort.

Ik ben op dit moment bezig met een jongen. Nouja bezig, je kunt het meer afspreken met een beetje meer noemen.
Als ik bij hem ben voel ik me op mijn gemak en kan ik mezelf zijn. Ook lijkt het alsof ik hem al jaren ken. We hebben al een paar keer gezoend en ook wat meer, maar ik heb er geen spijt van, ondanks de situatie die ik jullie nu ga uitleggen.

Hij is net 3 maanden single. Hij heeft het uitgemaakt met z’n vriendin omdat hij al plus minus 5 jaar in totaal een relatie heeft gehad en nog van het vrijgezelle leven wil genieten nu het nog kan. Ook waren er al wat irritaties tussen hem en zijn ex dus hij was toch van plan om er al mee op te houden, maar dan liever op de ‘we blijven vrienden manier’ dan op de ‘we gaan uit elkaar met ruzie’ manier.

Nu ben ik dus best wel verliefd op hem, en hij heeft gezegd dat hij mij ook meer dan leuk vind. Toch wil hij de komende tijd vrijgezel blijven, en dat begrijp ik ook (hij heeft het niet voor niets uitgemaakt right?).
Toch weet ik niet wat ik hier mee moet. Ik ben verliefd op hem en wil een relatie met hem. Hij ziet mij ook zitten maar wil single blijven. Wel wil hij gewoon een leuke vriendschappelijke relatie met mij houden en mij regelmatig zien.
Ik moet wel zeggen dat hij heel eerlijk is, hij wil mij niet aan het lijntje houden en niet kwetsen en daarom heeft hij meerdere malen duidelijk gemaakt dat ie echt niet op zoek is naar een relatie.

Het punt is alleen dat ik niet weet of ik dit kan, aangezien ik hem dus meer dan leuk vind.
Het is gewoon zo lastig om hieruit op te maken wat er nu gaat komen. Hij heeft namelijk nog een heel goed contact met zijn ex. Ze hebben nog wat foto’s met elkaar op hyves staan, op msn word hij aangesproken door haar als ‘schatje’ en in zijn telefoon staat dat er ook ipv haar naam (nee ik controleer hem niet, dat zag ik toevallig).

Wat moet ik hiervan denken? Opzich doet hij me niks verkeerd want 1. We hebben niks 2. Hij is vrijgezel dus mag ik feite doen wat hij wil.
Toch merk ik wel een beetje dat ik niet zomaar een scharrel ben. Hij zoekt me regelmatig op, zet altijd de eerste stap om weer eens wat te gaan doen, toont oprecht interesse in alles wat met mij te maken heeft, etc.

Wat vinden jullie, moet ik gewoon met hem blijven afspreken en afwachten wat er gaat gebeuren of denken jullie dat ie op een of andere manier toch een beetje met mij speelt?

Het ligt eraan wat jij wilt, wil jij een ‘friend with benefits’ zijn voor iemand of echt een girlfriend. Als het het laatste is zou ik iemand anders zoeken. Die jongen heeft 5 jaar een relatie gehad en zegt al eerlijk dat hij vrijgezel wilt zijn. Waarschijnlijk vindt ie je leuk/interessant maar wilt hij gewoon verder kijken.

Hey! Als ik je zo je verhaal lees, kan ik er wel uit opmaken dat je hem echt heel erg leuk vindt. Waarschijnlijk zal zijn mening de komende tijd niet veranderen en wil hij echt nog even single blijven. Als jij zo sterk kunt zijn om hem te zien, zonder nog meer verliefd te worden dan zou ik zeggen: gewoon lekker blijven afspreken! Anders ga jij jezelf echt erg pijn doen ben ik bang, hij wil nu niet een relatie en straks ook niet en dan ben jij degene die er mee zit, snap je? Ik wil je echt niet ontmoedigen hoor, zo moet je dit absoluut niet opvatten. Het is gewoon hoe ik nu je verhaal opvat zeg maar. Ik hoop echt van harte dat hij toch bijdraait!!

Dat is het probleem, ik weet helemaal niet wat ik hiermee aanmoet haha.
Ik wil idd niet alleen maar een seksmaatje zijn, maar af en toe vind ik niet erg. Alleen als ik het gevoel krijg dat hij daarvoor alleen maar met mij afspreekt dan stop ik er wel mee. Maar dat gevoel heb ik nog geen enkele keer gehad!

Hij wilt geen relatie. De vraag is dus of jij inderdaad een ‘friends with benefits’ relatie aan wilt gaan (sleeeecht idee, ik spreek uit ervaring) en jezelf ermee wilt kwellen dat je steeds verliefder wordt MAAR geen relatie kan hebben, of kies je ervoor wat meer afstand te nemen en je gevoel wat te laten zakken. Tuurlijk kan je een crush op hem blijven houden, maar laat je verliefdheid niet uit de hand lopen want daar ga je jezelf heel erg veel pijn mee doen. En wie weet, zodra de tijd rijp is en hij wilt wel weer een relatie, kan er alsnog wat moois komen tussen jullie?

Dankjewel, hier heb ik heel veel aan! Ik hoor het ook wel van mensen om mij heen maar om het van een vreemde te horen komt toch wat beter aan haha.

Ik heb gelukkig niet het gevoel dat ik met de dag gekker op hem word, maar dat komt ook omdat ik weet dat hij geen relatie wil at the moment dus daar probeer ik me dan voor af te sluiten.

Ik ben idd nu ook bezig om wat meer afstand te nemen. Dat deed ik voorheen ook al best wel, maar nu wat bewuster. Ik heb nu meer zoiets van ‘als je interesse hebt dan kom je maar, zo heb ik ook minder kans op een plotselinge afwijzing.’

Ik wil ook geen echte friends with benefits relatie zoals ik al eerder zei, daar ben ik het type niet voor. Maar hij doet ook echt zijn best om het daar niet op te laten lijken, aangezien hij ook hele andere dingen wil doen met mij zoals naar de bios en winkelen enzo.

Bedankt voor je reactie, ik heb er veel aan!

up

up!

OMG. Precies mijn probleem ook. Echt bizar, alles klopt gewoon. Alleen heeft hij niet zulk goed contact meer met z’n ex.

Oh dat is apart zeg!

up

Mag ik vragen waarom je steeds een up doet?
Niet vervelend bedoeld hoor! Maar je vraag is toch beantwoord lijkt me? Of had je nog andere vragen?

Nou ik had graag nog wat meer reacties gehad, altijd fijn toch?

Ja ik zeg ook niet dat er wat mis mee is hoor!
Maar aangezien iedereen hetzelfde zei hihi.
Overigens denk ik dat ook hoor, wou eerder al reageren maar alles was al eens gezegd dus liet ik 't erbij (: