Ingetrokken tepels?

Ik heb anoniem profiel omdat vriendinnen van me hier ook op zitten

maar ik heb dus last van ingetrokken tepels, schaam me hier erg voor tijdens seks met me vriend…
ben pas een keer naar de dokter geweest en die wist niet zo goed wat ze ermee moest, ze zei dat ik kon laten opereren maar eerst andere opties moest bekijken, omdat operatie natuurlijk ook eigen kosten is…

Nu kwam ik op internet de Niplette tegen, dat is een soort van zuigertje die de tepel eruit zuigt.
Heeft iemand hier ervaring mee? Of heeft er iemand ook last van ingetrokken tepels?

ik heb ergens gelezen dat dat wel weer goed komt en gewoon wordt over een tijdje…

Ik weet dat mijn oma dat heeft. Voor de rest weet ik er niks van sorry.

Is dat zo erg dan? o.o

ik weetook niet of ik het zo erg vind want op plaatjes die ik krijg met google vind ik het helemaal niet zo erg ;p
maar misschien heb ik het mis

dat is toch niet zo’n ramp? ik heb dat een beetje bij 1 tepel, en mijn vriend maakt er heel soms een grapje over. (een leuk grapje, haha)

ik zou daar echt geen zorgen over maken…

maar ik heb het bij allebei, en weet dat het niets is waar ik me zorgen om hoef te maken…
en gaat niet over want het is blijvend…
maar ik zit er gewoon mee, schaam me ervoor, durf bijna nooit me borsten aan me vriend te laten zien terwijl ik al bijna 3 jaar met hem heb, daarom wil ik ervan af, zodat ik zelfverzekerder wordt

Get over it.

vind het niet bepaald leuk dat jullie allemaal zo reageren alsof het niet erg is, ik vind het wel erg en zit ermee, dus help me ermee of hou gewoon stil…

Wat moeten we doen? Ze terugtrekken?

Nouja het ziet er niet mismaakt uit ofzo. Maar ik snap je wel. Je vriend vind dat heus niet erg hoor (: Niks om onzeker over te zijn johh.

mijn vriend vind het ook niet erg, maar ik toch wel, daar gaat het toch om!
bedankt he, laat maar zitten…

Oke dat is best ondankbaar.

Ik snap dit niet he, hoe moeten wij jou helpen? :"D
Je kan net zoveel doen als wij, opzoeken op internet.

Wauw, wat kunnen sommige mensen respectloos zijn.

Je hoeft je echt niet te schamen tegenover je vriend, hij kijkt er waarschijnlijk al 3 jaar naar en heeft er geen problemen mee. Anders had hij er vast wel eens iets over gezegd. Misschien kan je er eens met hem over praten zodat jij weet dat hij je toch wel mooi vind en hij snapt waarom je ze probeert te verbergen. Als hij er wat vaker mee ‘‘speelt’’ heb je ook kans dat ze wat meer naar buiten komen. :slightly_smiling_face:

Hey, ik heb dit ook sterk aan 1 van mijn tepels en ik begrijp je helemaal dat je ermee zit. Ik schaam me er dood voor, als ik een vriend heb durf ik mijn borsten helemaal niet tonen. Ik heb ook overwogen het aan de dokter te vertellen maar ik durf gewoon niet.

Ik heb het hele internet al afgeschuimd naar mogelijkheden, en ben ook wel benieuwd naar die Niplette, maar ik zou het nooit durven kopen, want dan maak ik me ook weer verdacht :’) Aghhh.

ze willen je gewoon helpen hoor.
Iedereen ziet er anders uit, dat maakt ieder mens ook uniek. Ik denk dat je
je er gewoon over heen moet zetten, dat dat nou eenmaal bij jou hoord.
Je vriend vind het niet erg, dus waarom zou je je dan voor je vriend schamen?

Ik heb laatst gezien bij Gênante Lijven dat een ingetrokken tepel kan worden veroorzaakt door te korte melkklieren die naar de tepel leiden.
Ze maken dan tijdens een operatie een heel klein sneetje bij je tepel en snijden zo de melkklieren hier los van. Zo gebeurt en de tepel is dan weer normaal!
Ik zou even naar een specialist gaan!

''Oorzaak en ontstaan
Wanneer de melkkliertjes in de borst niet lang genoeg zijn, worden de tepels naar binnengetrokken. Deze medische conditie is vaak erfelijk bepaald. Bij vrouwen komt het soms pas tot uiting als de borsten gaan groeien in de puberteit. Wanneer de tepels zich op latere tijd leeftijd plotseling terugtrekken, kan dit een indicatie voor bijvoorbeeld borstkanker zijn. Bij plotselinge veranderingen in de borsten of tepels is het altijd verstandig een arts te raadplegen.

Verhelpen
Er zijn verschillende oplossingen om ingetrokken tepels te verhelpen. Niet alle oplossingen zullen voor elke vrouw even goed werken.

Cosmetische chirurgie
Een plastisch chirurg kan een tepelcorrectie uitvoeren. Bij de ze relatief klein ingreep worden de melkkliertjes in borsten doorgesneden. De melkkliertjes trekken na de operatie de tepels niet meer naar binnen, waardoor deze zich naar buiten zullen richten. De tepelcorrectie kan littekens achterlaten. Ook kunnen vrouwen, die deze ingreep hebben ondergaan, geen borstvoeding meer geven. Een tepelcorrectie kost ongeveer 750 euro per borst. Zonder medisch indicatie zal de verzekering de ingrepen vrijwel nooit vergoeden.

Massage van de tepel
Sommige vrouwen kunnen de ingetrokken of platte tepels verhelpen met massage-oefeningen. Een bekende vorm is de Hoffman Techniek. Een massage, die vijfmaal daags wordt uitgevoerd, door de tepel met de duimen omhoog te duwen. Het is verstandig om eerst een arts te raadplegen voordat begonnen wordt met masseren.

De Niplette
De Niplette is een klein apparaat, met een doorzichtig ‘tepelhoedje’. De Niplette zuigt de tepel naar buiten en kan vervolgens discreet in een beha gedragen worden. Door de continue zuiging blijft de tepel in veel gevallen naar buiten staan. De Niplette beidt voor veel vrouwen dus een blijvende oplossing. De Niplette is pijnloos en gemakkelijk in gebruik.’’

ja klopt! maar dat zo ook betekenen dat je geen borstvoeding meer kunt geven…
daarom zei de dokter dat ik eerst andere opties moest bekijken en een operatie ook best veel kost en dit dus zelf moet betalen…
heb het er ook al met mijn moeder over gehad en ga denk ik de niplette bestellen, hopelijk werkt het…

en bedoelde het niet naar de mensen die me wel wilde helpen :slightly_smiling_face: