Ingegroeide teennagel

Ik heb dus last van een ingegroeide teennagel, en het is ontstoken… Het is nu aan beide kanten van mn linkerteen, eerst was het alleen links, maar omdat ik met mn werk lang heb gestaan is het aan de rechterkant ook dik geworden en ontstoken… Ik heb het nou al langer dan een jaar… Eerst ook aan mn andere teen, maar dat is nu over gegaan, al wordt het soms wel dik en raakt het geirriteerd… Ik word er helemaal gek van, niet alleen omdat het pijn doet, en het gewoon vies is. Het kost ook veel moeite om elke dag weer te gaan weken in de biotex en pleisters te plakken… Maar ik heb er nu zelfs ruzie met mn ouders door. Ze vinden dat ik naar de dokter moet, maar dat wil ik niet. Ik ben er gewoon zooo bang voor. Bij een gewone prik schiet ik al helemaal in de stress en moet ik overgeven, laat staan bij een operatie of iets dergelijks. Ik vind het gewoon dood eng :frowning_face:

Ik had daar ook heel veel last van, dus ik weet zeker hoe vervelend het is.
Als tip kan ik je toch geven om naar de huisarts te gaan, die geeft je dan een verwijzing naar het ziekenhuis. Het is heel naar om weg te laten halen, maar ik heb het uiteindelijk ook gedaan en ik heb er nooit meer last van gehad.

Naar de dokter gaan! Ik had ook altijd last van ingegroeide teennagels (kwam door de vorm van mijn nagels) en ben er nu aan 3 kanten aan geopereerd. Het is niet fijn, maar ik heb daarna nooit meer last gehad van ingegroeide teennagels. De dokter zal zelf niks doen, maar stuurt je door naar de het ziekenhuis waar je een afspraak moet maken. Als ze je helpen krijg je eerst 3 prikken in je teen en dan snijden ze een reepje van je teennagel weg. En het nagelbed branden ze of snijden ze weg, dat verschilt per arts. Als het genezen is heb je gewoon een smallere teennagel die niet meer in kan groeien.
En een tip: laat het opereren als ze niet ontstoken zijn. Ik heb een keer gehad dat het heel erg ontstoken was en dan werkt de verdoving niet goed. Toen deed het wel heel erg pijn.

Ik had er heel erg last van, ik ben toen naar de huisarts gegaan en die heeft me doorverwezen naar een podotherapeut. Hij heeft het stukje nagel wat ingegroeid was weggeknipt zodat het opnieuw kon groeien. Hij zei dat het goed was dat iik niet te lang meer had gewacht anders kon heel me nagel eraf :confused:
Dus als ik jou was zou ik snel een afspraak maken bij je huisarts!

Heel erg herkenbaar! Ik heb het 5 jaar geleden voor het eerst gehad aan m’n rechtervoet. Er is toen ook een stukje weggehaald door de dokter.
Eind vorig jaar kreeg ik heel veel last aan de teen van m’n linkervoet. In december hebben ze daar toen ook een stukje weggehaald en in maart hebben ze de hele teennagel eraf gehaald, omdat het telkens dus terugkwam. Helaas is er nog steeds niet echt een nagel, maar dat komt vanzelf wel weer.
Het is echt heel vervelend en om gek van te worden, ook ik ben helemaal panisch van spuiten en heb ook de hele boel bij elkaar gegilt en gehuild, maar het is nu wel weg! Bij mij heeft de dokter het wel alle keren gedaan, want hij mocht wel kleine operaties uitvoeren. (Dacht dat iedere dokter dit mocht?)
Maar ik heb van tevoren ook enkele keren antibiotica ervoor gekregen, wat niet hielp en waardoor ik nu zelfs al een halfjaar telkens opnieuw vaginale schimmelinfecties krijg, dus ik zou geen antibiotica nemen als ik jou was!
Heel veel sterkte en succes.

Je zou toch naar de huisarts moeten gaan!
Ook al vind je het eng,omdat je er al zo lang last van hebt

Ik heb ook een ingegroeide teennagel!
Ik doe me voet elke avond even een soda badje,bij mij helpt dat wel, de pijn word al minder :grinning:
Je kan ook nog wat trekzalf erop doen met een pleister?

Ik heb een paar dagen geleden ook een ontstoken teen gehad. Je moet echt naar de dokter, je loopt er al een jaar mee, dit kan ontzettend uit de hand lopen en dat wil je echt niet! Het is je teen, je zit niet in je nakie. Als je er niets aan doet dan gaat het alleen maar meer pijn doen en dan gaan ze wellicht wel snijden in je teen om het ingegroeide deel te verwijderen oid(weet niet precies hoe ze dit doen, maar het doet pijn) en dat wil je echt niet.

Ik heb elke drie keer per dag fucidin er opgesmeerd en twee keer een verband geweekt in biotex er om heen gedaan 5 minuten. En het is nu weg bij mij.

Tip: loop niet te veel op hakken! Ik heb een jaar lang op stage steeds op hakken gelopen en constant last van, nu weer op school en in de vakantie loop ik op mijn vansjes en het gaat echt duidelijk over. Ik hou ze ook steeds kort, helpt ook. :slightly_smiling_face: Succes, en wees vooral niet bang om naar de huisarts te gaan, voor je het weet ben je nog verder van huis… :hammer:

Ik heb hier ook last van gehad, idd vervelend. Ben toen ook naar de dokter gegaan, en uiteindelijk moest een stukje teennagel weggesneden worden. De dokter kon dit bij mij zelf maar ben toch naar t ziekenhis gegaan hiervoor, iemand vertelde mij dat t daar toch beter kan. Na veel verhalen op internet gelezen te hebben hierover was ik er wel bang voor, maar het viel echt zo mee. De prik voel je wel heel even, maar ze kletsen dan gewoon met je dus voordat je er erg in hebt is t al voorbij. Van de rest voel je niks. Daarna mag je een dag niet lopen, dus laat jezelf gewoon verwennen terwijl je op de bank een filmpje kijkt! Hierna ook geen pijn meer gehad en kon ik eindelijk weer gewoon schoenen aan zonder pleisters, soda badjes enz. Het is t echt waard geweest hoor, ik zou t gewoon doen dan ben je er tenminste van af!

je kan beter wel naar huisarts gaan voor goede advies

NIET naar de huisarts gaan!

Ik loop al 7 jaar met ingegroeide teennagels en de huisarts heeft de ellende alleen maar groter gemaakt. :hammer:

De huisarts (of de mensen van de polikliniek, gaat hetzelfde) opereert je met een paar nare spuiten bij het begin van je teen, die doen echt véél pijn (echt nergens mee te vergelijken, alsof ze je teen eraf zagen vond ik persoonlijk). Het gaat langs je bot heen… Dus dat voel je wel behoorlijk.
Daarna haalt hij (een deel van) je nagel weg en dood hij (soms) het nagelbed. Dan zit je 3 dagen in verband (kan je dus weinig beginnen want je kan geen schoenen aan) en daarna moet je wachten tot je nagel er weer is aangegroeid.

Ga naar de podotherapeut.
De podotherapeut snijdt met een mesje voorzichtig het irriterende deel van je nagel weg. Dit kan iets pijn doen maar persoonlijk vond ik de pijn veeeel minder erg dan die paar prikken van de huisarts. De podo zorgt er ook voor dat als je nagel weer aangroeid, deze goed begeleid wordt zodat hij niet opnieuw ingroeit. Je kan als je terugkomt van de podo gewoon je schoenen weer aan en de pijn is dan gewoon weg. De behandeling duurt meestal ongeveer een kwartier.
Normaal gesproken ben je er dan vrij pijnarm vanaf. Soms moet je nog een paar keer terugkomen om het in de gaten te laten houden en het op tijd op te vangen als het weer dreigt mis te gaan.

Oja, ga ook NIET naar een pedicure want die maken het alleen maar erger, die zijn veel minder gespecialiseerd dan een podotherapeut en hebben ook niet altijd de juiste middelen in huis!

Ik weet niet of je last hebt van wild vlees? Dan kan je beter niet weken in soda/biotex maar er wat sterilon oid op doen.

Bij mij komt het telkens weer terug, steeds op andere plekken, ook omdat het nagelbed niet goed gedood is en er soms gewoon een punt vanaf m’n nagelbed al verkeerd groeit of m’n nagel dubbel groeit. En als ik m’n teen te hard stoot gaat het ook mis. Maar het is goed onder controle want ik ben onder goede behandeling.

In mijn familie is een ingegroeide teennagel een vaak voorkomend probleem.
1 keer per jaar moet ik minstens naar de huisarts voor een kleine ingreep,intussen moet ik ook al pillen voor tenen nemen.
Het is inderdaad pijnlijk maar ga toch maar even bij de huisarts langs.Kleine tip;draag geen schoenen van plastic die maken het nog erger

Kan me echt niet vinden in t verhaal hierboven, die prikken voel je wel maar dat is heel kort en absoluut niet alsof je teen er af wordt gezaagd. Met een bepaald middeltje bij je nagelbed zorgen ze er voor dat het stukje nagel dat ze wegehalen niet meer terugkomt en bij mij is t nog steeds weg.
Na 1 dag mocht het verband er bij mij al af. Dacht dat dit lastig zou zijn omdat het bij t wondje zou kunnen vastzitten, maar dit ging goed en zonder pijn weg, heb er toen ook geen pijn meer van gehaald.
Misschien dat t bij jou niet helemaal goed is gegaan dan, heb je t bij de dokter laten doen? Ik zou t toch door een chirurg in t ziekenhuis laten doen, die doen dit veel vaker dan een huisarts.

Oh wauw dit is heel herkenbaar.
Ik heb er anderhalf mee gelopen.
Zelf stukken geknipt en getrokken, de pedicure heeft stukken geknipt/gesneden (zonder verdoving, damn, wat was dat erg) en toen toch maar naar de dokter gegaan.
Die stuurde me door naar het ziekenhuis, daarna verdoofde ze mijn teen met 2 prikken, en toen hebben ze een reep afgesneden en het uiteinde gebrand.
Nooit meer last van gehad, tot mijn andere teen begon te irriteren, en daar ben ik gelijk mee naar de dokter gegaan.
Heb nooit meer ergens last van gehad, en het is helemaal niet erg, je voelt er niks van, ook naderhand niet. (:

succes, laat maar weten hoe het is geweest! en als je een stuk van je nagel moet laten weghalen en de dokter wil dit doen, zou ik zeggen dat je het liever in het ziekenhuis laat doen (iemand in mijn omgeving die er verstand van heeft raadde mij dat aan!).

Als het nog niet zo erg is gaat het gewoon over door iedere dag jodium/sterilon erop te doen en dan een gaasje eroverheen

Als het niet meer helpt zul je echt naar de dokter moeten gaan, anders wordt het steeds erger.

succes!
xox

Sorry, maar ik vind dat je moeder wel gelijk heeft. Je moet je wel eens een keertje over die angst heenzetten, ik denk dat je je erzelf teveel in opfokt.

Ik heb het ook gehad, en mijn dokter mocht het inderdaad zelf weghalen. Ik werd gelukkig niet doorgestuurd naar het ziekenhuis. Omdat mijn teen ontstoken was werkte de verdoving niet 100%, en daarom kreeg ik iets van 6 prikken in 1 teen… =/

Als je die verdoving krijgt moet je er gewoon niet naar kijken, als je dan met de dokter zit te kletsen dan weet je niet wanneer het gebeurt, het er tegenop zien is vaak erger. Ik zal sowieso als ik jou was zorgen dat die ontsteking aan je teen zo rustig mogelijk is als dat lukt.
Succes in ieder geval, maar het komt wel goed!!

Laat ik het eens zo zeggen: mensen die niet durven te gaan uit angst maken het voor zichzelf alleen maar erger. Je hebt pijn en des te langer je wacht des te erger het word, en des te erger het word, des te pijnlijker het is wanneer je wel actie onderneemt. Mijn zusje had hetzelfde, als ze direct naar de dokter was gegaan had een pedicure geholpen, nu moest het operatief. Als ze nog langer had gewacht had het nog erger geweest. Je hebt echt waar alleen maar jezelf er mee.