In hoeverre mag ik op een doorverwijzing staan?

Oke even de uitleg en al lala
Ik heb nu al sinds ik gok september keelpijn. Het begon met alleen de ochtende en dan na een aantal uur ging het weer voorbij. Vervelend maar er viel mee te leven. Aangezien ik (ja het is echt de beste logica ooit) er vanuit ging dat het kwam door het stoppen met roken ging ik niet naar de huisarts. Ook omdat m’n huisarts een slappe zak is met een diploma van Ebay maar oke ik ging niet naar de huisarts.
Nu sinds een maand of anderhalf heb ik gewoon 24/7 keelpijn. Niks helpt.

Uiteindelijk ben ik vandaag maar naar de dokter gegaan aangezien m’n amandelen ook behoorlijk groot en donkerrood zijn.
Nouja verteld wat er aan de hand was en het antwoord was ‘Ja goh je amandelen zijn wat fors maar niet ontstoken, ik kan weinig voor je doen. Kom anders over 2/3 weken maar terug als er geen verandering is.’

Nogal flabbergasted ging ik maar weer naar huis maar eenmaal thuis had ik zoiets van ja heel leuk hoor 2/3 weken wachten maar wat moet er in die 2/3 weken gebeuren aangezien dit al maanden speelt.

Dus nu heb ik het zo bedacht dat ik hem morgen bel, uitleg wat ik hier boven gezegd heb en dan vertel dat ik een doorverwijzing naar een KNO arts wil.
Nu heb ik bij mijn moeder gemerkt dat ze héel lastig zijn wat dat betreft.

Maar mijn vraag is dus, als ik een doorverwijzing wil hebben zij mij die dan maar te geven of kunnen ze ook nog nee zeggen?

wat vervelend voor je meid.

kutkind :’)

hahahaha sorry

ik ga zo wel even wat serieus zeggen

toen ik naar de kno arts moest kon ik gewoon bij ziekenhuis een afspraak maken, zonder dat ik eerst naar de huisarts hoefde om daar te gaan vragen of het mocht.

Volgens mij heb je altijd recht op een doorverwijzing als je dat zelf aangeeft. Maarja, je hebt het al een aantal maanden, die 2/3 weken maken dan toch ook niet meer uit lijkt mij. Ik weet hoe vervelend zoiets kan zijn, maar ik zou toch wachten en na een aantal weken weer terug naar dezelfde arts gaan.
Ik heb ook in zo’n zelfde situatie gezeten maar bij mij lag het aan het zingen en overbelasten van mijn keel en stembanden.

Geloof me die 2/3 weken maken me best veel uit :’)
Praten en eten doet gewoon heel veel pijn en het wordt steeds erger en ik heb zoiets van wat kan er nu niet gedaan worden wat er over 2/3 weken wel gedaan kan worden?

Ik heb niks raars gedaan wat mijn keel kan overbelasten.
(ja oke keihard gillen op een concert maar daarvoor had ik er al last van)

Kun je niet een afspraak maken bij een andere huisarts? Die wil/kan je misschien beter helpen. En volgens mij, weet ik niet zeker, heb je wel recht op een doorverwijzing naar een specialist als de huisarts je niet verder kan helpen. En misschien kun je inderdaad een afspraak maken direct bij het ziekenhuis (ik weet alleen niet of de verzekering dat dekt, ben je 18+?)

Hm volgens mij moet je hier echt overal een doorverwijzing voor hebben :confused: Ik kijk nu op de site maar erg duidelijk is die niet…

na het concert klonk je inderdaad niet best nee

oh raar dat ik dat dan niet hoefde
pap werkt in het ziekenhuis misschien met zijn connecties jwz

Voor zover ik weet dekt mijn verzekering dat wel gewoon?

Naja het probleem is dat alle huisartsen daar gewoon meuk zijn. Als het niet op specialistisch gebied is dan is het wel op persoonlijk gebied. Lang verhaal maar dit was de enige huisarts waar ik nog een heel klein beetje wat aan had maar ik merk nu gewoon dat hij me totáal niet serieus neemt. Want dit is niet de eerste keer dat ik naar huis wordt gestuurd met 'kom over een aantal weken maar terug, om precies te zijn is dit de 3e keer in een jaar tijd dat ik dat krijg…
Gister ben ik naar een andere huisarts gegaan om me daar in te schrijven maar dat mocht niet ofzo omdat ik dat eerst moest overleggen met m’n eigen huisarts -.-

nee sinds dien heb ik het ook 24/7 oeps

Bel morgen gewoon naar de doktersassistente en vraag haar hoe dat zit met doorverwijzen.

Je hebt recht op behandeling en die mogen ze je niet weigeren dus als je zegt dat je graag een doorverwijzing wilt omdat dit al lang speelt moeten ze je die geven. Ik heb ook een keer gezegd dat ik een doorverwijzing wilde omdat ik al heel lang met klachten rond liep die niet over gingen, die heb ik toen ook gekregen.

Bel morgen inderdaad de doktersassistente en zeg dat het echt niet meer gaat met je keelpijn en dat je graag een doorverwijzing wilt. Dan krijg je waarschijnlijk nog een afspraak met je huisarts en meestal de tweede keer krijg je wel een doorverwijzing. Sowieso proberen huisartsen je altijd je mond dicht te snoeren of om te praten ofzo, dan ben ik buiten en dan denk ik echt ‘argh ik heb het weer over me heen laten gaan en had van alles nog moeten vertellen.’ Ik weet van vriendinnen dat die alles bijvoorbeeld wat extra aandikken want dan luistert de huisarts pas.

Je hoeft het niet eerst te overleggen met je eigen huisarts. Je bent daar vrij in. Wel zal je huisarts je dossier moeten doorsturen naar je nieuwe huisarts en omdat ze dan een “klant” kwijt zijn zullen ze er natuurlijk alles aan doen je daar te houden.

Ja precies dat heb ik dus ook altijd :’)
Ik heb een jaar terug een hersenschudding gehad en naja nu heb ik nog altijd last van duizeligheid maar ik was vorig jaar dus naar hem terug gegaan om te vragen hoe dat kan en toen zei hij van ‘je bloeddruk is waarschijnlijk te laag dus je moet je levensstijl veranderen’
dus ik dacht ja oke prima makes sense
sta ik buiten denk ik ‘hoe de fuck weet je dat zonder dat te meten?’

Maarja ik zal morgen wel bellen en dan vraag ik wel even of ze hem mij kunnen laten bellen.

Huisartsen zijn kut, mijn huisarts probeerde me laatst wijs te maken dat mijn buikgriep (achteraf voedselvergiftiging) door psychische(?) problemen zou komen. Maar natuurlijk.

Maar idd ik zou bellen voor een doorverwijzing, of langsgaan.
Maar staat er nergens in het pakket van je zorgverzekeraar iets over doorverwijzingen en vergoedingen?

Hey hebben wij dezelfde huisarts? :"D Mijn maagproblemen zouden ook psychisch zijn haha

8Ik zag op de site van het ziekenhuis staan dat je alleen een afspraak kan maken als je bent doorverwezen en voor zover ik weer dekt mijn zorgverzekeraar dat wel…