In de knoop

Hey meiden

Normaal gesproken ben ik bijna alleen een lezer op girlscene, maar dit keer heb ik een verhaal wat ik kwijt moet.

Ik heb een vriend, maar ik denk dat ik niks meer voor hem voel. De laatste tijd heb ik eens goed nagedacht over hoeveel ik eigenlijk wel niet mis in m´n relatie. Hij doet eigenlijk zo onwijs weinig voor me, niet dat ik de koningin wil uithangen, maar hij stuurt me nooit een appje, komt nooit eens langs, neemt bijna geen initiatief, vraagt nooit of we samen eens wat leuks doen. Dat zijn toch best wel normale dingen om te doen of ligt dat aan mij? Dit niet alleen, soms haalt hij nogal wat streken uit waar ik ook niet blij van word. Hij heeft ook hele goede kanten, zorgzaam en lief etc… Maar ik voel het niet meer denk ik, ik ben niet meer verliefd. Nou is het heel simpel gezegt: uitmaken. Maar ik vind dit zo moeilijk om te doen. Hij zegt soms nog wel een tegen me hoe blij hij met mij is en dat hij niemand anders wilt en dan breek ik meteen omdat ik weet dat ik hem pijn moet doen. Ook zitten we in dezelfde vriendengroep dus we zullen elkaar altijd blijven zien.

Maar goed, wat is nou een goede manier om het toch maar te doen? Moet ik hem eerst een appje sturen dat ik met hem wil praten? Of gewoon een avondje straight to the point zeggen dat ik iets kwijt moet? Het probleem is alleen dat we vrijwel altijd met z’n alle (met de vriendengroep) zijn en als ik dan persoonlijk moet vertellen dat ik met hem wil praten zit hij waarschijnlijk de hele avond met een rot gevoel en dat gaat iedereen opmerken en ik wil geen drama avond veroorzaken.

uuughhhhgg

Het is vrij duidelijk dat jij een einde aan de relatie wil maken, en hoe langer je wacht, hoe pijnlijker het wordt voor jullie allebei. Als je hem een appje stuurt met dat je met hem wil praten voelt hij waarschijnlijk het slechte nieuws wel aankomen, maar aan de andere kant kan hij zich dan voorbereiden op het gesprek. Het uitmaken is nooit leuk, maar ik vind zo’n berichtje + een erop volgend persoonlijk gesprek wel netjes hoor.

En daarnaast, “Ook zitten we in dezelfde vriendengroep dus we zullen elkaar altijd blijven zien”? De meeste vriendengroepen zijn niet voor eeuwig hoor. Het wordt zeker wel even lastig denk ik, maar als het netjes uitgaat overleeft de vriendengroep dat wel (en hij ook).

Ik zou er sowieso niet mee blijven rondlopen want dat is tegen over hem maar ook tegen over jezelf niet eerlijk. Het beste is om gewoon eerlijk te zijn en inderdaad straight to the point. Want als je het via een berichtje aankaart kan hij zich onnodig erg vervelend gaan voelen met de gedachte ‘Oh jee wat is er aan de hand?’ etc. Probeer toch te regelen om een dagje/avondje een keer met zijn tweetjes alleen te kunnen zijn, dat lijkt me toch wel moeten kunnen als je een relatie hebt (als hij dat niet wilt, is dat wel vreemd). Als je dat niet voor elkaar krijgt, zul je het toch moeten doen wanneer je met de vriendengroep bent, dan neem je hem eventjes apart. Jij hebt dan je best gedaan, hij wou het zelf dan niet, toch? Met straight to the point bedoel ik niet dat je het onaardig moet brengen bij hem, want dat is natuurlijk ook niet echt eerlijk. Ik zou er gewoon rustig over beginnen en vooral duidelijk uitleggen waarom dit je keuze is geweest. Succes!

Hier ben ik het mee eens :wink:

Ik had dit ook een paar weken geleden, ik had het uitgemaakt omdat mijn gevoel te weinig was…
denk er wel goed over na, want je zal ondanks jouw keuze een onrustige en twijfelachtige tijd tegemoet gaan.
je weet pas wat je mist als het er niet meer is.