Ik zie stipjes/bolletjes?

Hoii.
Ik wist niet echt waar ik t moest plaatsen, dus doe ik het hier…
al heel mn leven zie is stipjes… gewoon overal.
ze hebben 3 kleuren; rood, groen en blauw… en zijn gewoon zo dik als een stiftpunt… ik zie ze het duidelijkst in het donker… ik dacht dat ik ze alleen zag ik het donker… alleen laatst begon ik erover na re denken+op te letten, en eigenlijk zie ik ze overal. Omdat ik het al mn hele leven heb, (m’n moeder vertelde dat ik vroeger zei; kijk mama, de stipjes vallen op mn hand.), vind ik het ook niet echt irritant… Ook bewegen ze, een soort flitsen/verplaatsen. en als ik me erop concentreer draaien ze in een soort cirkel.

nou is m’n vraag… heeft iemand dit ook? of weet iemand wat dit is… ben best wel nieuwschierig. :slightly_smiling_face:
+reactiesdatikgewoongekbenhoeftniet;d.

als ik jou was zal ik hiermee naar de huisarts gaan. niet omdat je ziek bent of zo maar hij kan je doorsturen naar een oogarts of een optometrist. hun zijn gespecialiseerd in noujaa ogen dingen. zij kunnen je vast en zeker wel verder helpen :slightly_smiling_face:

Kun je nog wel goed zien dan, of is je hele zicht belemmerd door die figuurtjes? Lijkt me vervelend.

vreemd geval… is er misschien iets gebeurd in je leven dat je te lang in een discolamp hebt gekeken? of iets anders fels? net zo dat als je in de zon kijkt, dat de zon dan eventjes op je netvlies staat gebrand zegmaar…

ja, ik kan wel goed zien. alleen zijn m’n ogen in 2 jaar wel achteruitgegaan, en heb dus een bril nodig… maar als ik die draag zie ik ze nog…
ik heb ook wel gewoon zicht op alles… maar ik zie bijvoorbeeld niet alleen maar zwart, zie dan die stipjes ook die een beetje knipperen… maar soms valt het me niet meer op.
+@doenie.
zal het een x doen ;d.
maar omdat ik het al m’n hele leven heb, ga ik niet echt uit van iets ergs?

@rainbowgirly.
haha, nietecht;p. zie ze ook over m’n hele zicht…

Van die spikkeltjes die je normaal ziet als je in de zon hebt gekeken ofzo ? maar dan altijd ?

ja daar doet het me een beetje aan denken, van die vlekken die je kunt zien als je in fel licht kijkt. maar die gaan na een tijdje weer weg… Ik weet niet wat het is :astonished: misschien toch nog eens naar the oogarts ja

Ik denk niet dat het hetzelfde is maar misschien gerelateerd: als ik bijvoorbeeld naar een muur of bureau kijk, zie ik die opzich in 1 kleur maar er zijn een soort van wormpjes/stipjes, ik weet niet. Het is heel moeilijk uit te leggen. Ze zijn ook in kleuren. En in de zomer is het erger, dan krijgen ze een soort schaduw.

dat heb ik ook weleens als ik in de zon heb gekeken
verder nooit…

het zijn niet die vlekken/stippen van de zon… maar echt gewoon allemaal dezelfde grootte. je ziet niet heel goed dathet rondjes zijn… maar zoals nu zie ik dat het een soort van flikkert/beweegt…

rood groen en blauw zijn ook de hoofdkleuren, misschien heeft het daar iets mee te maken? nouja, als ik jou was zou ik naar de huisarts gaan…

ik heb ook zoiets maar dan met een streep, hijs meer wit en zwart. Hij beweegt mee als ik ergens naar kijk enzo. Maar volgens de dokter is het gewoon oogvocht??? als ik me niet vergis. Niks ernstigs iig maar wel erg vervelend. Soms let je er niet op maar zodra je het wel doet word je gek. Ik zou toch maar ff naar de dokter gaan want met kleuren weet ik niet hoe t zit. Ik zou dan eerder denken dat er iets is met je cilinders ofzo.

Geen idee wat het is, veel sterkte!
Upje voor jou!:slight_smile:

dankje. :slightly_smiling_face:
zal morgen even kijken of k een afspraak kan maken…

Ik heb dat altijd voordat ik een migraine aanval krijg :'D

misschien is er iets met de kegeltjes in je oog? ik weet het ook niet, gewoon even naar de dokter gaan. het is vast niet iets ernstigs, maar misschien gewoon een of andere afwijking, omdat je het je hele leven al hebt.

Ik heb zoiets ook. Alleen dan een zwart vlekje. Als ik m’n oog bekijk kan ik de vlek ook in 'm oog zien zitten, het is een soort beschadiging.
Ik denk dat het bij jou niet zo is, ga eens naar een arts/opticien.

Ik heb dit ook wel is dan zie ik ze opeens in mn ooghoek komen en dan gaan ze weer weg heel gek xd

huh ik heb het ook, vond het nooit gek eigenlijk. je ziet ze wel eens voorbij je gezichtsveld vallen maar ze vallen me nu niet zoveel meer op.van die bolletjes die aan elkaar vast zitten (bij mij dan).