Ik zie het niet meer zitten

Hallo iedereen ik ben een meisje van 14. Ik sta heel slecht voor school. Mijn ouders haten me. Ik heb een hoofd met allemaal bultjes. Ik begin met school. Ik heb daar super veel vriendinnen maar die school gaat niet lager dan havo. Ik sta er nu super slecht voor maar wil echt niet weg. E
Mijn bultjes. Ik heb bultjes op me hoofd. Mijn hoofd is heel rood en daar zitten bultjes op. Ik doe alles om ze weg te laten gaan. Ik ben naar de dokter geweest. Heb gedaan wat die zei maar het helpt niet. Ik durf niet meer over straat en probeer ze altijd maar te dekken met foundation maar dat werkt niet. Ik schaam me dood ik kijk altijd naar beneden en doe me sjaal ervoor.
En me ouders. Door al die dingen doe ik ook niet aardig tegen me ouders. Ik schreeuw en geef altijd grote mond. Ik zit altijd op me kamer te laptoppen en laat me vriendinnen zitten. Ik durf niet meer naar buiten. Ik schaam me zelfs voor mijn huid bij me ouders. Ik denk dat ze niet trots meer op me zijn.

Me zusje: Ik mis je van vroeger
Me broer: Waarom doe je altijd zo chagrijnig je verpest de sfeer.
Me moeder: Wat ben je toch een stom kind
Me vader: Je bent hopeloos.

IK WEET HET ECHT NIET MEER. IK JANK DE HELE DAG DOOR. :S Weet iemand wat ik moet doen helppp ik zie het niet meer zitten

ga naar de huidspecialiste,

en probeer eerst je huiswerk te maken voordat je andere dingen doet ofzo, en leer meer dagen van te voren

werk eerst aan je zelfvertrouwen. Als jij de hele tijd denkt van; ohw, wat is m’n gezicht toch lelijk met al die bultjes. Dan ga je je zo neerslachtig gedragen en dat straal je dan ook uit naar anderen. Je moet denken dat je gewoon een hele mooie meid ben, iedereen heeft wat moois.
Veel sterkte meid!

Jeetje wat vervelend voor je meid!Frustrerend dat die bultjes niet weggaan. Watvoor bultjes zijn het precies, lijkt het op puistjes? Je huid is volgens mij nu ook in een soort periode waarin er veel kan veranderen qua soort bijv. bij veel tieners krijgen ineens puistjes, een vettere glimmende huid. Goed dat je in iedergeval naar de huisarts bent geweest. Het beste lijkt mij om de bultjes met rust te laten iniedergeval niet aan zitten met je handen. Misschien dat de foundation verstopt en het probleem verergerd? Huidverzorging is erg belangrijk ik adviseer je om een creme of gel te kopen voor je gezicht die neutraal en kalmerend is. Je zou om advies kunnen vragen bij de apotheek. Reinig je je huid ook zachtjes met lotion bijv? Ik gebruik nu een reiniging van Eucerin + kalmerende gel. Ik heb geen jeuk meer en de roodheid verdwijnt. Het is moeilijk voor je, maar ik zou proberen niet zo gemeen te doen tegen je ouders en vriendinnen. Zo duw je degene waarvan je houdt steeds verder van je weg. Praat er eerlijk over en wie weet krijg je daardoor ook meer steun van je vriendinnen :slightly_smiling_face: . Praat erover of schrijf het van je af in een schriftje het helpt echt. Succes meid ! x

Misschien eens wat bijles nemen ? En zeg tegen jezelf eerst het huis en leer werk en dan pas de tv enz.

En wat je uiterlijk betreft, ga eens naar een huidspecialist ofzo.
Je moet gewoon wat meer zelfvertrouwen krijgen.

Die bultjes lijken niet op puistjes, want daar heb ik ook nog nooit last van gehad.

Ik had vorig jaar heel veel puistjes, en ik herken mezelf echt helemaal in jou. Ik durfde ook niet naar buiten, ik dufde mensen niet aan te kijken, en verstopte me ook altijd. Nu heb ik veel meer zelfvertrouwen, mede omdat mijn puistjes (bijna) weg zijn. Maar ik durf mensen nog steeds niet (lang) aan te kijken. Dus doe er wel wat aan, voordat het schade aanricht. Zowel emotioneel als in je gezicht. Want ik heb nu ook best wel veel littekentjes. Als ik jou was zou ik naar de dokter gaan en een verwijsbrief voor de demotapeloog vragen. Dat heb ik ook gedaan, heb daar een zalfje gekregen die echt werkt! Misschien helpt de pil ook wel voor jou bultjes? Want voor mijn puistjes helpt hij wel. :slightly_smiling_face: Bij de demotapeloog kan je, -tenminste bij mijn ziekenhuis wel- gelijk ook een afspraak maken bij de huidtherapeut. Daar kan je een behandeling ondergaan. Dat ga ik woensdag doen (spannenddd xd)

Nou genoeg over je huid,
Je slechte schoolprestaties. Ehm, het is een ritme waar je nu waarschijnlijk in zit. Ik denk dat het bij jou zo gaat: 1. Je komt thuis. 2. Laptop aan 3. Avond eten 4. Laptop aan/ tv kijken 5. Dan pas hw maken of leren.
Het is goed om uit dit ritme te gaan, weer energie te maken voor school. Het klinkt echt moeilijk, maar als je echt niet van school af wilt, dan moet je wel wat doorzettingvermogen tonen. Als je thuis bent, maak dan GELIJK je huiswerk af. Dat geeft ook een goed gevoel. Leer voor een proefwerk minimaal 1 a 2 uur. Dat doe ik ook, op Atheneum niveau. Dus voor Havo moet dat vast wel lukken. Leer voor de vakken waar je meer moeite mee hebt langer, net zo lang totdat je het kent. En ook echt goed kan. Vraag anders aan je moeder of ze je wil overhoren?

Dan je famillie. Ik heb dat ook een tijdje gehad, maar probeer je minder te ergeren en gewoon even een dagje met ze iets leuks doen, naar de bioscoop te gaan ofzo. Doe wat leuks met je moeder. (Moeder-dochter dingetjes enz.) Probeer iets vrolijker thuis te zijn, en vertel ze wat je dwars zit! Ze willen je vast helpen. en als dit allemaal niet helpt kan je er ook met een vertrouwings persoon op school hierover praten, en soms praten die met je ouders over de situatie.

Super veel succes! Hoop dat het weer goed met je komt <3

Heel erg bedankt denk dat het wel helpt (:

Graag gedaan :slightly_smiling_face:

up

Een goede huidverzorging is wat jij nodig hebt.
Ik herken de situatie van toen ikzelf 14 was. Onzeker door gelaat, thuis loopt het dan niet lekker, laat staan op school want ik stond in alles onvoldoende.
Ik ben aan de pil gegaan, heb een goede gezichtsverzorging gekocht en zat beter in mijn vel.
Sporten met vriendinnen kan ook helpen om gedachtes los te maken en wat rustiger thuis te komen.
Heb je al eens gevraag aan 't gezin waarom ze zo doen? Hebben zij een rede?
Want er niet over praten helpt ook niet echt.
En denk maar zo: het komt allemaal goed. Doorzetten is het belangrijkste, de aanhouder wint altijd!

Dankje iedereen! Maar heb dus klein probleem me huisarts is op vakantie :frowning_face: En me moeder wil niet naar andere :*(

Rot dat je je zo kut voelt… ik het er ook wel eens last van vooral omdat het nu winter is!
Wat ik dan doe is even flink sporten, en dan kijk je er opeens met hele andere ogen naar!
Het is vast niet zo erg als je nu denkt;)
xx

Dankje voor reacties

Bultjes weet ik niet hoe je dat tegengaat, misschien make-up? Of inderdaad een huidspecialist, of gezonder eten?

Maar met je school, probeer dingen te plannen en op tijd te beginnen aan opdrachten en ook met leren. Toen ik op de havo zat was het voor mij ook best zwaar, alleen doordat ik echt een hele planning maakte met hoelang ik voor welk vak ging leren en me daar echt aan heb gehouden, heb ik het kunnen halen. Probeer dus een goede en duidelijke planning te maken en probeer je eraan te houden. En probeer tussendoor gewoon leuke dingen te doen die je blij maken :slightly_smiling_face:.