ik word zo onzeker door mijn huid!

Vooral vandaag ziet het er vreselijk uit, oude puisten, bultjes, wondjes. Word er zo onzeker van! Meestal doet foundation wonderen, maar zelfs dat helpt vandaag niet. Beoordelen jullie eigenlijk mensen op hun huid?!

Tuurlijk niet. Dat zou achterlijk zijn…

Mijn vriendin is ook onzeker over haar huid maar ze is een hartstikke leuke meid om te zien. Bovendien als mensen oordelen over je huid zijn ze je niet waard omdat ze niet verder kijken dan uiterlijk.

Dat is waar ja, maar als mijn huid slecht is heb ik altijd het gevoel dat mensen daar na kijken :frowning_face:

Altijd als iemand onzeker is over iets lijkt het inderdaad dat mensen daar het meest naar kijken. Achteraf gezien valt dat reuze mee, maar je kan jezelf er zo onzeker mee maken bij die gedachte. Als ik jou was zou ik gewoon de deur uitstappen en denken; schijt eraan!
Iedereen heeft wel iets waarover hij/zij onzeker is dus je bent lang niet de enige. Bovendien is het niet erg om een slechte huid te hebben want er zijn heel veel leeftijdsgenootjes die daar ook last van hebben, al lijkt het soms dat het bij jezelf altijd erger is.

Ik begrijp precies wat je bedoelt. Ik heb zelf ook last van puistjes en ik ben er soms ook erg onzeker door. Ik gebruik concealer en foundation en hoewel ik er in de loop der jaren erg handig mee ben geworden en de puistjes en rode vlekjes tot 90% kan verbergen zonder dat het er geplamuurd uitziet vind ik het stront irritant om elke dag concealer en foundation op te moeten doen. Wanneer ik een egale huid zou hebben zou ik beslist geen foundation dragen (ik ben niet het type barbiepop zeg maar, hihi) en daarom voel ik me vaak niet mezelf wanneer ik foundation draag. Ik besteed elke ochtend plus minus een half uur aan mijn uiterlijk waarvan plus minus vijfentwintig minuten aan concealer en foundation en dat is bovendien heel vervelend wanneer ik bijvoorbeeld met school op reis ga (ik ga over plus minus twee weken een week naar Rome). Anyway, ik ben sinds een week aan de pil (Diane 35) dus ik hoop dat dat helpt en dat de puistjes niet (of nauwelijks) terugkomen wanneer ik overstap op een andere pil.

Vanmiddag lekker in de zon gaan liggen!
Tea tree olie gebruiken (kan je kopen bij Kruidvat)

Ik begrijp hoe je je voelt!!
Mijn huid was echt heel erg, spontaan bloeden, hele grote porieen, onderhuidse onstekingen enz. Ik heb toen ook de Diane 35 gekregen, plus ik heb nog een aantal antibioticum kuren gehad en ik moet zeggen dat dat best wel hielp. Dus gewoon naar je huisarts gaan.
Ook minder make-up dragen helpt, klinkt heel cru maar het is toch echt zo. Of een mineral poeder een beetje opdoen. En er vanaf blijven. Bij mij is het veel minder geworden en ik had echt een erge huid, niets hielp maar op termijn hielp het echt, dus een half jaartje.
Heb een beetje geduld en je zult het merken, succes!!

Ik had dat ook heel erg en ben toen aan de dianepil gegaan. Ik ben smooth nou! Een vriendin zei laatst tegen me dat er, in die tijd toen ik nog onder zat, iemand tegen haar had gezegd, dat ze het pas merkte dat ik acné had, toen ik er wat van zei. Jij ziet het ook een miljoen keer erger dan andere mensen.
Ik had dan ook niet de ergste vorm van, maar het was zeker zichtbaar.

nee ik beoordeel niet op huid, ik zelf zit (soms op dit moment is het niet zo erg ) helemaal onder Psoriasis en dat is echt lelijk. maar ik trek me er nites van aan du s doen andere mensen het ook niet. als je zelf over straat loopt me t een onzeker gevoel van " oo ik zie er niet uit met al die puistjes etc " dan heb je ook het idee dat mensen kijken enz. terwijl dat echt niet waar is.

het zal wel niet zo erg zijn, puberteit…

het kan wel heel erg zijn.

maar ga anders eens naar een dermatoloog? beter dan je ook elke dag dicht te smeren met foundation

Soms wel, aangezien het bij sommigen het er zo uit ziet dat je kan zien dat ze zichzelf niet goed verzorgen.
Maar wat doe je nu eigenlijk al aan verzorging voor je huid? Miss hebben we nog tips voor je en hoef je niet gelijk naar de dermatoloog ;-).

Ik denk dat er niets op smeren beter is. Maar je kunt altijd even bij de dokter langsgaan, en als hij het nodig vindt verwijst hij je dan door naar het ziekenhuis (:

Ik beoordeel mensen zéker niet op hun huid, aangezien ik zelf ook contacteczeem heb (ik kan niet tegen kathon CG, een conserveringsmiddel). Mijn huid zit vaak vol met schilfers en rode plekken, die niet weg willen gaan. Ook al gebruik ik helemaal geen producten waar die stof in zit (ik heb ook een allergie voor huisstofmijt). Nu heb ik ook gewoon last van schilfers op mijn wangen en rondom mijn ogen :confused:
Maar zoals er in eerdere reacties al gezegd werd zie je het bij jezelf altijd beter, en valt het anderen véél minder op.

Dat heb ik ook. Maar als ik dan bedenk dat ik vriendinnen heb met een lelijke huid, dan vind ik dat ook niet erg.

Het is ook vreselijk vervelend. Ik heb er ook last van, de ene keer niet zo heel erg, maar soms juist weer heel erg! Maar je moet maar zo denken, je hebt nu last van acné, maar als het goed is verdwijnt dat naarmate je ouder wordt, en dan ben je er van af, er zijn ook huidproblemen die voor altijd blijven! Verder zou ik ook als advies willen geven, accepteer je huid. Ik weet dat iedereen met acné stiekem hoopt op een product dat al je pukkeltjes na een week doet verdwijnen, maar dat is vrijwel niet mogelijk. Er zijn wel producten die een heel hoop kunnen doen, en waardoor het veel minder zichtbaar wordt, bijvoorbeeld Tea Tree, Benzoylperoxide etc. maar dat moet je natuurlijk allemaal eventjes proberen. En ik heb nog een tip: blijf van je gezicht af, vooral als je zo baalt van je puistjes weet ik uit ervaring dat je soms alles op je gezicht wilt open krabbelen en uitknijpen, maar daar wordt het allemaal alleen maar erger van. Ook moet je je make-up altijd verwijderen voordat je gaat slapen en eventueel een voedende nachtcrème of acnécrème opsmeren. Je denkt misschien, dat helpt allemaal toch niet, maar als jij helemaal van je gezicht afblijft, je make-up verwijdert, je gezicht wast en scrubt, dan zul je waarschijnlijk nog wel pukkeltjes hebben, maar je gezicht ziet er dan wel veel beter uit: dode huidcellen zijn weg, make-upresten zijn weg, die kunnen anders je poriën verstoppen (vooral 's nachts want dan moet je gezicht herstellen!) je gezicht is zacht, en je hebt geen open gekrabbelde (rode bloed) vlekjes.

ik heb ook niet dé perfecte huid. Maar ik trek me er niks van aan.

Ja ik weet hoe je voelt.
Ik verberg het niet omdat ik niet wil dat mensen opeens zouden schrikken als ik dan een keer geen concealer op zou hebben.
En je maakt het zelf natuurlijk erger, vaak valt het wel mee, maar het kan je echt behoorlijk down maken zeker wanneer het maar niet ophoud :confused:

Ik weet nie hoe het zit met andere mensen, maar ik beoordeel iemand nooit op zijn/haar huid hr… Ik bedoel, bijna iedereen weet tog zelf ook wel hoe dat voelt? Enne, echt waar, het lijkt voor jezelf altijd tien keer erger dan anderen het zien… Ik zag bijvoorbeeld laatst een foto van mezelf, en toen die gemaakt was (voor mijn gevoel dan) was mijn huid echt vreselijk, maar toen ik die foto terugzag, zag ik bijn nix!
Woo, dit is trouwens best een lang verhaal :wink:

Ik heb (gelukkig) niet zo heel veel last van puistjes, soms heb ik er eentje. Maar ik weet toch goed hoe je je voelt, aangezien ik in de tweede klas wél heel veel puistjes had. Ik was ervan overtuigd dat iedereen me daarop beoordeelde en zag als ‘dat kind met die puisten.’ Nu weet ik wel beter!

De aanleg voor het hebben van puistjes en ontstekingen is deels erfelijk bepaald, helaas. Maar toch kun je er wat aan doen om ze te voorkomen. Was elke morgen je gezicht met eventueel lotion; haal elke dag je make-up eraf; gebruik sowieso niet teveel make-up en wees voorzichtig met foundation; was elke avond je gezicht met een facewash; scrub maar één keer per week (anders word je huid droog); ga niet te lang in de zon zitten, een beetje zon doet echter wel wonderen voor je huid!; blijf zoveel mogelijk met je handen uit je gezicht; heb geen pony, door de eventueel vette pony wordt je voorhoofd ook vet en heb je dus sneller puisten; je kunt misschien naar een schoonheidsspecialiste gaan; of een dermatoloog.

sluit me helemal aan bij preppy :slightly_smiling_face:

ik heb het echt ook echt heel erg gehad en vanalles geprobeert. want ik schaamde me ook altijd heel erg.
ben nu aan de diane pil gegaan *terwijl ik pas 15 was toen* en zit er nu precies 3 maanden aan. als je nog niet aan de pil kan en je houd het goed schoon is het ook goed. maar wat je ook doet, ga ze niet openkrabben/uitkijpen of whatever. blijf er vanaf! dat moet je echt niet doen. want bij mij zijn nu alle puistjes weg *ja echt allemaal* maar heb heel veel minilittekentjes en dat is ook kut.