ik word hier serieus zo ongelukkig van :(

mensen die nooit acné hebben gehad zullen dit waarschijnlijk ook nooit begrijpen, dus aub geen haatreacties of iets.

ik heb dus echt al iets van 3 jaar (ben nu 15…) extreem last van acné. Het zit echt overal; gezicht, nek, décollete, schouders en rug. Ik heb echt serieus ALLES al geprobeerd, elke stomme pil die er bestaat bij de dokter, gewoon simpele dingen die je zelf kan maken, of juist helemaal niks doen. Nou ben ik begin dit jaar begonnen bij de schoonheidsspecialiste en dat hielp opzich wel een mini beetje, maar dat kan nu dus ook niet meer ivm dat mn hele gezicht onder de krentenbaard kwam te zitten :frowning_face: Zit het nu nog steeds beetje en als je nu naar de schoonheidsspecialiste gaat heb je grote kans dat het weer op komt zetten enz volgens de dokter dus dat zit er voorlopig niet in. Nou merk ik meteen weer dat het erger wordt en ik word hier echt zo vreselijk onzeker door. Ik schaam me serieus KAPOT als ik naar buiten moet, ik wil niemand recht aankijken, bang dat ze naar mijn huid kijken. nou zeggen sommige mensen wel van: ja, maar dat vind jij bij anderen toch ook niet erg? - nou, wel dus. als iemand één puistje heeft kan ik me daar aan gaan zitten irriteren. en het irritante is dat zoveel mensen zeggen: ja het is zo zonde he, anders was je zo’n mooie meid… en ik word hier gewoon serieus ongelukkig van; ik kan niet de kleren aan die ik zou willen want dan zie je mn décollete/rug te veel, ik wil dus niet mensen aankijken, ik haat het om buiten te zijn want in daglicht zie je alles nog veel beter en ik heb dagne dat ik gewoon niet naar school wil omdat ik het te erg vind… ik schaam me zo erg en ben zo vreselijk onzeker :frowning_face:

nou vroeg ik me af of iemand hier ook ervaring mee heeft, want ik heb het gevoel dta ik de enige op de wereld ben… al mijn vriendinnen hebben namelijk een perfect egaal huidje met serieus 1 x in het jaar een mini puistje ofzo!

en nee dit is geen aanstellerij, de dokter/schoonheidsspecialiste zeiden zelf dat dit extreem is en niet vaak voorkomt…

Ik heb er ook last van gehad (niet in zeer ernstige vorm) maar ik begrijp je dus wel. Roaccutane al geprobeerd of een dermatoloog in ieder geval? Die kan veel meer doen dan een schoonheidsspecialiste. En echt, er is hoop, op je 15e heb je echt de ‘perfecte’ leeftijd voor acné, over een aantal jaar is het minder of zelfs weg.

jep, allemaal al geprobeerd. :frowning_face: en ik weet het, zoveel mensen zeggen van: met een paar jaartjes ben je er al vanaf. maargoed, ik heb het ook al vanaf mn 12e en vind 3,5 jaar inmiddels al veel te lang :frowning_face:

Een vriendinnetje van mij heeft het ook echt zo erg (denk ik) als jij het hebt, tegen haar is ook gezegd van ‘het gaat nooit meer weg’ door dokters etc maar die is aan een creme gegaan waar je ook niet mee in de zon mag, en een kuur van een half jaar van medicijnen waar je depresief van kan worden, het is wel heel erg verminderd toen bij haar. maar die kuur heeft ze niet afgemaakt aangezien ze dus een depressie best erg kreeg.

ik weet niet of je wilt dat ik aan haar vraag wat ze heeft gebruikt?

naar de Soap Treatment store?

dubbel

Ik snap wel redelijk hoe je je voelt. Ik heb ook al vanaf mijn 11e last van matige acne op gezicht en decolete. Heb ook vanalles geprobeerd maar niets hielp. Ben nu negentien en heb nog steeds last van acne, wel al een stuk minder dan 3 jaar geleden, maar het is nu goed te camoufleren en bij mijn decoleté is het zelfs zo goed als weg. Heb je al die pillen ook lang genoeg geprobeerd? Want het is heel belangrijk dat je lichaam eerst aan al die hormonen/ werkzame stoffen kan wennen, dus je moet het wel minstens 6 maanden proberen, voordat je langzaam verschil gaat zien. Ik was 7 maanden aan de pil en toen werd mijn acne ineens stuk minder! Ik was zo ongeduldig dat als het na 2 maanden niet werkte dat ik er weer mee stopte en wat anders probeerde. Dus het enige wat je echt kunt doen is wachten. Hoe vervelend het ook is de tijd heelt alle wonden, maar ik weet dat het lastig en pijnlijk is! Vooral als mensen in je omgeving liggen te zeuren over één puistje (dat vaak met een vergrootglas nog amper te zien is), dan zou ik ze wel kunnen slaan, echt :’).

als je wil, heel graag :slightly_smiling_face: al denk ik niet dat het veel beter is dan dingen die ik al heb gehad, die hadden namelijk ook enorm veel bijwerkingen (o.a. ook depressiviteit) en mocht je ook niet mee de zon in. heb ik vorig jaar winter gehad maar hielp niet helaas…

Ja bij haar werd het sowieso erger in de winter, maar ik ga even navragen!

ja ik heb 1 kuur iets van 8 maanden gehad, nog 1 van 6 maanden ofzo… en nog 1 van 5 maanden ofzo geloof ik. en ja, en zo doen de meeste mensen in mijn omgeving ook. en dan is het de hele dag zo van: IEW ik heb een puist, ieeel. en dan zit ik daar echt zo van: tja… of als vriendinnen het hebben over een leuke jongen maar dan van: nja maar zn huid is echt niet zuiver… en btw, ik haat het ook om te gaan slapen bij ee nvriendin of iets want tja, als je je huid gereinigd hebt en alles ziet het er niet echt beter uit… en nee heeft niks te maken met of het goede vriendinnen zijn of niet, schaam me al dood voor mn ouders…

ben niet ongesteld dus dat gaat hem niet worden. of nja, paar dagen geleden is mn ongesteldheid heeel minimaal begonnen maar kan niet meteen aan de pil dan…
mezelf accepteren is voor mij op dit moment echt onmogelijk. of in ieder geval, zo lijkt het. het klinkt allemaal misschien overdreven maar op sommige momenten walg ik echt van mezelf… kan ook niet begrijpen dat er OOIT bijv. een jongen zal zijn die me wel leuk gaat vinden… waarom ik als er honderen 10x mooiere meisjes zijn?

Dat van dat slapen bij vriendinnen heb ik ook nog steeds een beetje. Maar dat is er gewoon van vroeger ingeslopen. Maar het is ook je leeftijd nu denk ik. Toen ik 15/16 was heb ik ook op het randje van een depressie gezeten, had ik een heel laag zelfbeeld en haatte ik mijn uiterlijk, ik vond mezelf verschrikkelijk lelijk. Maar langzaam maar zeker ben ik er overheen gegroeid. Het boeit me niet meer zo hoe ik eruit zie, mensen moeten me maar nemen zoals ik ben, ik kan er toch ook niks aan doen dat ik last heb van acne? Het enige wat je kunt doen is er proberen niet aan te denken en gewoon lol te maken met je vrienden/vriendinnen. Maar ik weet dat dat moeilijk is. Dat zal ook niet in een keer lukken, zoiets is een proces. Maar je moet het proberen. Want als je straalt ben je op je mooist en dan valt die acne opeens veel minder op. Dat heb ik tenminste altijd bij mensen :slightly_smiling_face:

roaccutane dat zijn die pillen
en differin gel is het smeerseltje

jep zo voel ik me dus ook, ik voel me in vlagen ook gewoon echt depressief… en ja het is zo, en iedereen zegt het, en ik WEET ook eigenlijk dat het zo is. één avond, denk 2 maanden geleden was er stadsfeest en op die avond voelde ik me zó goed, het ging even iets beter met mn huid, had toevallig nieuwe kleren aan waar ik heel blij mee was haha, en ik merkte het meteen. ik stak iedereen aan met mn vrolijkheid en kreeg meteen meer aandacht van allerlei jongens. maarja dan is mijn gedachte wel weer meteen: het is in het donker zegmaar (het was dus avond/nacht) dus dan zie je alles veeel minder…

dat weet ik wel, maar de jongens van mijn leeftijd enz. kijken toch wel vooral naar uiterlijk. en ik ben 15.

bedankt voor het vragen, maar heb het allebei al gehad :slightly_smiling_face:

Ik heb ook ernstige acné gehad (heb ook echt alles geprobeerd), en ik ben uiteindelijk geholpen door het acné-instituut in Veldhoven (Vital ofzo heette het). Ben er zo goed als volledig vanaf.
Misschien dat dit voor jou ook helpt?

Je krijgt daar een allergietest, een detoxkuur, behandelingen en een set medicale smeersteltjes en reinigingsmiddelen. Kost wel een flinke duit, maar als je er echt vanaf wilt…

Ik heb precies hetzelfde als jou gehad.
Dikke onderhuidse, vette, pijnlijke rode puisten.
Elke week janken omdat ze én pijn deden en ik me rot schaamde.
Ik ben aan de pil gegaan. Diane35.
Heb nu vrij weinig last nog. Dus: naar de dokter meid en halen dat ding.
Dr. van der Hoog Clearskinlijn halen en smeren maar.
Ik ben er vanaf en heb af en toe stresspuistjes nog.
Kop op!

roaccutane schijnt inderdaad heel goed te helpen. maar het heeft zoveel nare bijwerkingen dat het lastig is om vol te houden.