Ik word gepest.

Hoi!

Ik zit met een probleem,
ik ben al twee x van school gewisseld, ik word gepest.
Je denkt misschien, oh je eigen schuld, hoe kan zoiets nou drie keer op rij gebeuren?
Maar anno 2015 hebben we internet en zo verspreiden dingen (roddels, leugens, gemene ‘grappen’ etc.) zich gemakkelijk.

Ik ben depressief en heb moeite me op school te concentreren en mijn punten zijn gedaald. op het moment sta ik op doubleren (blijven zitten).
Ik zat eerst op het atheneum en nu zit ik op het havo. Hier heb ik toen der tijd zelf voor gekozen, omdat ik het (ook i.v.m. een (toen der tijd) slechte thuissituatie) gewoon niet meer aankon. Die mensen in mijn klas zeiden dingen als; je bent er nooit, je gaat sowieso niet over en dan kom je terecht bij het tuig waar je thuishoort. Nu wil ik heel graag over, en ik gebruik dit ook deels als motivatie, maar ik kan niet meer dan mijn best doen. En mijn gezondheid staat op 1. Zo denkt mijn psycholoog er ook over.

Nu werkt mijn vader aan de andere kant van het land, en hij is hierdoor doordeweeks altijd weg van huis, hij slaapt in een soort hotel. Hij heeft me aangeboden om vanaf volgend school jaar daar naar school te gaan. Als ik over ga is het dan wel mijn laatste jaar op de middelbare en als ik blijf zitten moet ik er uiteraard nog twee. Ik ben er heel erg over na aan het denken, al een aantal weken. Ik kom er niet uit en mijn psycholoog weet zelf ook niet wat ik het beste kan doen.
Ik ben bang dat ik dadelijk weer gepest ga worden, ik ben een gesloten persoon geworden door de jaren heen en zo was ik voorheen nooit. Ik vind het eng om op een nieuwe school te gaan, en dan ook nog aan de andere kant van het land. Aan de andere kant; ons huis staat te koop en we zijn bezig om het op te knappen voor de verkoop, ik denk dat het niet heel lang meer duurt voor het verkocht wordt, en als ik op het aanbod van mijn vader in ga, ken ik dan wel al mensen daar. Bovendien wil ik later zelf ook in de richting gaan wonen waar hij nu werkt. Maar ik ben heel bang dat alles zich zal herhalen… Ik weet echt niet wat ik moet doen, ik snap dat jullie niet voor mij kunnen beslissen. Maar misschien hebben jullie goede raad die mijn beslissing makkelijker zal maken…

Heel erg bedankt voor het lezen, <3

Wat is de reden van het pesten, waar pesten ze je mee? Als je gepest word is dat overigens nooit je eigen schuld. Er is namelijk geen enkele reden waarom je iemand zou mogen pesten.
Ik zou denk ik wel wisselen van school, maar je zult er zelf ook wel aan moeten werken natuurlijk. Je sociaal opstellen, op mensen afstappen etc.

Je kunt ook voor jezelf opkomen en met alle leesbare pesterijen naar de school gaan. Laat jezelf niet op je kop zitten en werk voor jezelf.

Het is nooit, maar dan ook NOOIT jouw schuld dat mensen zich als schoften tegenover jou gedragen. Pesten is verschrikkelijk, dat zou niemand moeten meemaken en jij dus ook niet.

Je bent het waard om in een veilige, vertrouwde en leuke omgeving te zijn. Ik weet ook niet supergoed wat je moet doen. Je kunt inderdaad naar de andere kant van het land, maar je bent bang om weer gepest te worden. Remind yourself: je bent het waard om in een leuke omgeving te zijn! Als je dat doet, probeer je zo open mogelijk op te stellen.

Ik hoop dat je een keuze kunt maken die voor een mooie toekomst zorgt. En sterkte, voor nu!

Nou het begon in de tweede klas, een ‘populair meisje’ was eerst heel aardig tegen iedereen en ook tegen mij. Vervolgens kwam ze erachter wie de ‘buitenstaanders’ waren en wie niet, en ze kraakte die mensen af. En ik pikte dat niet en ik heb daar toen wat van gezegd. Vervolgens was er niks aan de hand, dacht ik. Maar een keer was ik ziek en ik vroeg of ze mij even de huiswerk opdrachten door wilde sturen, toen zei ze ik zit op de fiets ik stuur het zo, en vervolgens negeerde ze me de hele dag. Was ik de pineut, want ik had geen huiswerk, haha.
en als ik langs liep lachen en fluisteren tegen haar vriendinnen, allemaal van die streken…

Toen ging ik naar een andere school en ontstond via haar de roddel dat ik lesbisch ben, is niet waar, maar dat doet er niet toe. Al was het wel waar, het hoort niet dat mensen je dan zo behandelen…

Hm… typisch van die popi jopi kindjes die zelf bang zijn om gepest te worden.

Al gedaan, de coördinator deed niks. Toen ben ik dit schooljaar op de vuist gegaan… Het was toen een tijd stil omdat ik, een meisje, een jongen een blauw oog geslagen heb… niet iets waar ik trots op ben, maar die jongen was eerst altijd aardig en ik heb hem van alles toevertrouwd toen het heel slecht met me ging, en hij wist van de pesterijen. Hij vond het grappig al mijn geheimen tegen de pesters te vertellen, zodat hij er ook eindelijk eens bij zou horen…

Vervolgens wilde de coördinator mij schorsen en heb ik hem eens uitgelegd dat die coördinator het zelf schuld is, als hij iets eraan had gedaan, had ik het niet zelf op hoeven lossen. Toen mocht ik blijven.

Van die jongen heb ik gelukkig geen last meer nu. Weet dat ik niet moet slaan, maar ik ben eindelijk eens voor mezelf opgekomen… je hoeft het er niet mee eens te zijn hoor, ghehe…

Ik zou naar die andere school gaan, en daar proberen nog wat leuks van je laatste jaartje te maken!

Zelf ben ik jaren gepest, ik was een super gesloten persoon en durfde niet eens meer naar het MBO te gaan. Totdat ik in de tram zat naar mijn eerste schooldag, ik heb gewoon mijn “bitch” muziek opgezet en dacht bij me zelf : Vanaf nu pik ik niks meer, van niemand, en dat ga ik gelijk laten merken.

Niet dat ik gelijk als een enorme bitch overkwam ofzo hoor, maar ik liet gewoon met geen mogelijkheid merken hoe onzeker ik werkelijk was. Sinds dien nooit meer gepest of whatever gehad.

+ Als de andere school op een hele andere plek is, als je tegen niemand zegt dat je naar die school gaat, en het ook niet op social media plaatst, kunnen de roddels zich daar niet naar toe verspreiden denk ik :slightly_smiling_face:

Natuurlijk zal dit niet erg helpen bij je concentratie op school, maar misschien kan je ‘troost’ vinden in idolen? Duizenden jongeren met die in de zelfde situatie zitten als jij, zoeken troost op Youtube. Ik word elke dag helemaal vrolijk als ik naar Youtube video’s kijk. Misschien zou dit een begin kunnen zijn om vrolijker te worden?

Stel je kiest ervoor om naar de nieuwe school te gaan:
Vervolgens, misschien is het wel lekker tegen jezelf te zeggen: ‘Okay, deze nieuwe school is weer een nieuw begin. Misschien is het onderhand wel de 5e, maar dit keer gaat het me lukken.’ Probeer naar klasgenoten te glimlachen, zo kom je meteen al vriendelijk over.

Vergeet niet, het komt nooit door jou dat mensen zo gaan handelen. Als zij zelf zich zo rot voelden als dat jij je soms voelt, dan had minstens de helft nooit zo gemeen gedaan. Het is natuurlijk niet echt goed om jezelf als ‘beter’ te zien als anderen, maar bedenk wel dat jij boven de pestkoppen staat.