ik word gek van m'n lelijke huid

Ik word echt gek van m’n huid.
Grove poriën, littekens, rode vlekjes, puistjes, you name it, I’ve got it.

Ik heb al twee weken geen make-up op, ook gebruik ik geen tonic of crèmes meer. Het leek het allemaal te verergeren.
Ik gebruik alleen vichy reinigingsgel, sudocrem en bio-oil.
Het wordt niet beter, maar ook niet slechter; ik blijf dus een lelijke huid houden.
Ik begrijp het niet…;(
Als ik om me heen kijk lijkt het alsof iedereen een mooie huid heeft behalve ik.
Als mensen met me praten dan probeer ik zo veel mogelijk m’n gezicht af te wijken zeg maar, of m’n hand voor m’n gezicht te houden, omdat ik het gevoel krijg dat mensen naar mijn onzuiverheden kijken.
Veel mensen zeggen dat het hartstikke meevalt, maar voor mijn gevoel heb ik de ergste huid die je maar kunt hebben.

Ik heb echt van alles geprobeerd en ik weet niet meer wat ik moet doen. ;(
Hebben jullie misschien tips, ik ben echt ten einde raad.

Ook heb ik een putje overgehouden aan een insectenbeet vorige zomer…
Midden op m’n wang. Ik heb er maar één en om daarmee naar de schoonheidsspecialiste te stappen?
Is er echt geen enkel crèmetje dat dat putje weghaalt of moet er echt chirurgie aan te pas komen?
Want dat vind ik een beetje overdreven voor één putje.
Ik probeer het te negeren, maar ik erger me er met de dag aan. ;(

dubbelpost

ik ook :frowning_face: denk dat we er maar mee gaan moeten leren.
Scrubben kan wel eens helpen.

Plaats anders eens een foto? Want als ik je hele verhaal lees (zoals het gezicht wegstoppen enzo) denk ik dat je misschien een beetje een fobie aan het ontwikkelen bent… Als andere mensen zeggen dat het meevalt, zal het wel zo zijn?

Ik heb:

  • Moedervlekken
  • Zonnesproeten
  • Soms ook puisten
  • Litteken

En daar ben ik totaal niet blij mee. :frowning_face:

Stress kan er ook voor zorgen dat je huid verergert.;o
Verder kan ik alleen maar een doktersbezoek of dermatoloog aanbevelen, want die weten volgens mij wat het beste is voor je huid.

Sterkte!

Bedankt voor je reacties! (:
Ja we zullen er maar mee moeten leven…
Maar je zou wel eens gelijk kunnen hebben.
Iemand uit mijn omgeving zei tegen mij dat ik anorexia heb, maar dan met m’n huid. Een beetje kort door de bocht, maar dat het voor mijn doen 1000x erger uitziet dan voor anderen.
En ik kijk een beetje tegen mijn vakantie op. Ik ga naar Azië, en daar zie je OVERAL plaatjes/reclames/etc. met mensen die echt puistloos zijn, maar dan echt puistloos. Geen enkel onzuiverheid!
Waarom ik er zo tegen op zie? Vorig jaar was ik daar ook en werd ik gek van al die puistloze mensen dat ik m’n hele gezicht heb opengekrabt. Super spijt natuurlijk. Het heelde wel, maar heb littekens aan overgehouden.
Sorry voor m’n lulverhaal, maar dit lucht echt op.
Tegenwoordig kan ik het niet meer aan m’n vriendinnen kwijt, die willen mijn gezeur niet aanhoren. :stuck_out_tongue_winking_eye: En mijn familieleden zeggen toch dat ik niks heb…

RECLAMES ja, reclames zijn er om iets te verkopen of aandacht te trekken en natuurlijk moet dat helemaal perfect zijn. Maar denk je echt dat al die modellen van nature een perfect egale huid hebben? Nee. Dat is allemaal kei en keihard gephotoshopt, dus ga je alsjeblieft daar niet mee vergelijken. Is hartstikke nep.

Verder beveel ik je crèmes aan van la roche-posay. Deze zijn (volgens mij allemaal) hypo-allergeen en je krijgt er een niet te droge en niet te vette huid van. En je huid kan je wassen met de producten van Zarqa (deze producten zijn bij sommige parfumeries te koop, moet je even zoeken)
En mag dit niet werken dan zou ik even naar de schoonheidsspecialist gaan, als het al echt zo erg is. Succes!

Ik heb ook jaren een slechte huid gehad, en nu ben ik 15 bijna 16 en mijn huid is nu echt stukke beter, alleen heb ik nu ook littekens. Ik dacht dat het heeel erg opviel maar de meeste mensen valt dat niet eens op. Je vind het vaak zelf stukken erger dan het is. Dus misschien is het bij jou niet eens zo erg, dan je denkt (:

Kan je niet langsgaan bij de Dermatoloog? Dat is een soort huidspecialist, die kan je aanraden wat je wel/niet moet doen voor jouw huid. Waarschijnlijk kan hij ook een inschatting geven van hoe ernstig het is (je onzuiverheden) en zou het dus positief zijn voor je zelfbeeld. Sterkte ermee.

  • Kan je de pil niet gebruiken om puistjes tegen te gaan?
  • Voor rode vlekjes bestaan crèmes. Ik had het ook!
  • Voor je grove porien kan je toch regelmatig stomen?

dit klinkt zo herkenbaar! ik heb van alles geprobeerd, naar de dokter geweest, dingen van de dokter geprobeerd. niks helpt. het begon al op mijn 11e, eerst nog niet zo erg maar het werd steeds erger. het is later ook nog een tijdje minder erg geworden maar het word nu ook steeds erger. als ik met mensen praat heb ik het gevoel dat ze er heel erg naar kijken, terwijl ze me gewoon aan kijken. ik probeer het ook een beetje verstoppen, wat nogal moeilijk gaat want je kunt niet zomaar je handen voor je gezicht doen als je met iemand aan het praten bent. :’) ook als iemand mijn gezicht aanraakt dan vraag ik me af of ze dat niet vies vinden en of ze dat wel durven vanwege mijn onzuiverheden.

oke, heel verhaal maar dat moest ik even kwijt. haha.

of scrubben! (:

Idd n__n

Ik heb grote poriën , vooral op m’n voorhoofd en rode vlekjes. Puistjes gelukkig bijna niet. Misschien moet je ermee naar de dermatoloog? Als die puistjes al weg zijn, is 't ergste al weg.

er lopen genoeg meiden rond op de wereld die puistjes, onzuiverheden hebben, etc. dus je bent niet de enigste! geef het wat tijd, dan zal het veranderen. niet gelijk na 2/3 weken, maar je moet het wel tijd geven. en smeer er niks op, dat komt juist weer in de poriën te zitten en dat verstopt juist meer!

Ik geloof niet dat jij mag zeuren met moedervlekken en sproeten vergeleken bij dit meisje.

Ik heb er niet echt verstand van… wel heb ik paar tips…

-als je je hand voor je gezicht houdt, wordt de aandacht er júíst naartoe afgeleidt.
-je kan wel naar een specialiste gaan (niet per se voor da putje maar alle ‘problemen’.
-veeeel water drinken en gezond eten helpt al erg, evenals minder stress

Ohh ik heb précies hetzelfde als jij!
Ik heb nu speciaal spul van de dokter, facewash van Olaz en gewone dagcreme.
Zo lijkt het het beste te gaan. Ik doe wel veel make-up op, altijd foundation en concealer. (geen plamuurlaag, maar ik doe het wel op)
Ik doe soms niks op, in de vakantie ofzo maar het verbeterd toch niet. Het word soms wel opeens beter of slechter, maar dat gebeurt zomaar, nieteens als ik ongesteld word ofzo.

Maar mijn moeder zegt, wacht maar over aan paar jaar word het beter :slightly_smiling_face:

Hopelijk heb je er wat aan… ik had ook een tijd lang last van onzuiverheden etc. maar sinds een aantal weken is mijn huid heel egaal geworden zonder onzuiverheden (soms nog wel 1 puistje)… Ik kocht de ‘‘Pure Active ExfoBrush’’ van Garnier omdat die in de aanbieding was en ik wel eens wilde weten of t zou helpen… Ik raad t je echt aan! Heel fijn en makkelijk in gebruik!