Ik word aan de twijfel gebracht over mijn toekomst.

Ik ben altijd een meisje geweest die niet echt geweldig op school presteerde. Was meer van de lolletjes, de grapjes, kletsen…niet leren maar msnen…en dat is de reden dat ik toen van havo naar vmbo ben gezakt.
Nu heb ik net mijn examen gehad, en heb ik de vervolopleiding toerisme gekozen.
Nu sinds kort, krijg ik daar een naar en beknoopt gevoel van. Aangezien de opleiding erg gericht is op een reisbureau terwijl ik graag reizen zou willen inkopen ofzoiets… Maar daar voor word je op het mbo niet opgeleid…
Dus, heb ik voor mezelf het doel gezet ook zowiezo nog een hbo te gaan doen na mbo omdat ik graag zo’n baan in het toerisme zou willen hebben…
Nu zegt mijn stiefmoeder dat ik daar niet van moet uitgaan omdat ik niet weet of ik over 3 jaar nog zin heb om verder te studeren…En dus dat ik een goeie mbo opleiding moet kiezen…
Dus nu word toerisme helemaal niks meer want ik wil nooit op een reisbureau, nooit…En voor hostess of stewardess hoef je geen opleiding voor te volgen.
Nu zit ik dus te spitten in marketing en communicatie en junior account manager… Maar ook daar loop ik weer tegen hetzelfde aan. ‘’ Wil ik een goed betaalde en leuke en veelzijdig management baan ‘’ zou ik toch hbo willen doen…
Maar waarom brengt mijn stiefmoeder mij zo aan het twijfelen? Wat vinden jullie? Gewoon toerisme doen en mijn perfecte job nastreven? Of het zekere voor het onzekere nemen en me nu al gaan specialiseren en een opleiding kiezen waar ik ook na het mbo al een leuke baan mee vind?

ik zou beter kiezen voor een baan die jij leuk vind,
want als je werkt en er niet echt ‘de zin’ in hebt,
dat je dan al snel niet meer wil werken.
en dan doe je het ook echt voor het geld en niet voor wat jij prettiger vind.

je kiest maar zelf :wink:,
kan ook dat als je aan het geld denkt dat je wel weer zin hebt in het werk :laughing:
hangt af vanjezelff.

Ik zou sowieso HBO gaan doen, no matter what je stiefmoeder zegt. In jou geval zou ik MBO Tourisme doen, zodat je ‘field expierence’ hebt /je doet dan ook stages enzo/ zodat je als je HBO tourisme gaat doen, je een hele grote stap voor hebt op alle anderen.
Dan kun je je helemaal focussen op het management aspect. Dan zit je wel 7 jaar verder, maar dan heb je werkervaring én een HBO diploma. Iets wat heel veel HBO afgestudeerden niet hebben.

wie weet kun je die HBO opleiding ook wel versneld doen, dmv je ervaring en vakken die je dan al hebt afgerond (als je niveau 4 doet).

haha ik had precies hetzelfde, ook van havo naar vmbo.
het liefst zou ik een hbo opleiding willen :frowning_face:

Ik zou ook HBO gaan doen. Misschien is het een idee om weer naar havo te gaan en daarna een HBO opleiding te gaan doen? Dan kan je je keuze ook nog 2 jaar uitstellen want het komt op mij over alsof je nog niet echt weet wat je nou precies wilt/moet doen.

+1