ik wil hulp.

er zijn 2 zussen van mij redelijk kort na elkaar overleden , en ik weet het allemaal niet meer ik wil dus hulp heel graag , waar kan ik deze hulp krijgen?
xx

Wat erg, heel veel sterkte ermee. Ik denk dat je het best via de huisarts hulp kunt krijgen? Die kan je wel naar iemand doorverwijzen

Allereerst: heel veel sterkte.
En ik zou inderdaad naar je huisarts gaan, die kan de situatie bekijken en je doorverwijzen naar iemand die je verder kan helpen en daar meer in gespecialiseerd is.

maar ik wil wel gewoon normaal kunnen praten , een niet zo op zn ligbank van een psygiater. iemand iedee ?

Die ligbanken hebben ze volgens mij alleen in films

Jeetje, heftig. Mag ik vragen waaraan ze overleden zijn?
En, als ik jou was zou ik even langs je huisarts gaan. Als je geen gesprek wil met een psycholoog o.i.d wil is er op school vaak een vertrouwenspersoon. Anders kun je misschien met je familie of vrienden praten, maar dat spreekt denk ik voor zich.

iemand iedee? ik wil zo snel mogelijk want ik heb echt het iedee dat ik gek word , ik zie overal waar ik kijk waanbeelden ik zie mn zussen in mn kamer in mn kast in de douche over al wat je kunt bedenken. en ik drink veel meer laatst heb ik een fles wijn van mn ouders meegesmokkelt en opgezopen snachts, zijn ze achter komen en we hebben toen ook wel een goed gesprek gehad maar ik wil iets gespecialiseerder.

We zeggen net dat je via de huisarts hulp kunt krijgen.

mn zusje aan anorexia en mn oudste zus aan asbestkanker

ik was al bezig met die reactiie

maar bedankt ik ga zo wel gelijk, ik trek dit niet

Ik denk dat je dan echt beter naar een psycholoog kan, die zijn er in gespecialiseerd en ze luisteren goed naar je. Ga zo snel mogelijk naar de huisarts of vertel het je ouders. Maar doe het wel!
En accepteer alle hulp die je kan krijgen.

Sterkte!

Oké sorry. Ik hoop dat je goede hulp krijgt! Succes ermee

Dit. Psychologen of psychiaters zijn gewoon hele normale mensen waarmee je goed kunt praten. Ze zijn er tenslotte voor opgeleid om met je te praten. De huisarts kan je inderdaad doorverwijzen hiervoor.
Heel veel sterkte!

Heel veel sterkte! Zijn er niet van die praat groepen voor mensen die dierbaren hebben verloren? En anders een psycholoog? daar lig je niet op zo’n bank het kan echt helpen kan ook via de huisarts volgens mij.

Het begint inderdaad bij de huisarts. Daar kan je vertellen dat je hulp wilt. Bel nu en zeg dat je het nu wilt, ze zullen echt wel snappen dat dit niet lang op zich kan wachten met zulke heftige gebeurtenissen.
Lijkt mij sowieso dat je huisarts hier ook van op de hoogte is?
Maar je huisarts zal je, met jou hulpvraag, doorverwijzen naar de plek waar jij geholpen kunt worden en daar zal dan ook gekeken worden wat JIJ fijn vind. Dus of dit gesprekken zullen worden in je eentje of in groepen, aantal keer per week of 1x per 2 weken, er bestaat zoveel meer dan alleen maar ‘praten’. En dus ook wat bij jou past.
Meid, heel veel sterkte, gecondoleerd en succes!

Psychologen zijn heus geen mensen die alleen maar luisteren en knikken, zoals je veel in films ziet.

Je leert hier ook over dingen te praten en soms hebben ze ook verschillende therapieen, zoals creatieve dingen, sporten etc.

Probeer eens wat uit voordat je gelijk opgeeft en denkt dat het geen zin heeft. Geef niet op. :slight_smile:

Heel veel sterkte!

Kun je niet met een vriendin praten of desnoods iemand in je klas die goed kan luisteren en te vertrouwen is? Iemand waar jij je mee op je gemak voelt in elk geval. Snap ook wel dat je misschien liever niet in therapie gaat!

bedankt allemaal ,
ik krijg hulp. 2x per week moet ik gaan praten met een maatschappelijk werker.
heel erg bedankt allemaal!

Wow wat heftig. Hopelijk gaat die maatschappelijk werkster je kunnen helpen!
Sterkte de komende tijd…