Ik weet niet hoe ik me moet gedragen

Ik ben al sinds november verliefd op een jongen. Vanaf het begin wist ik al dat hij verliefd was op mijn beste vriendin, vrij kansloos dus. We werden hoe dan ook goede vrienden en ook met mijn beste vriendin kon ik goed over de ‘driehoekssituatie’ praten. Na een tijdje gaf ik mijn gevoelens toe aan die jongen maar kreeg te horen wat ik verwachtte: hij zag me als goede vriendin maar was toch echt verliefd op mijn beste vriendin. Nou ja, daar ben ik een tijdje echt kapot van geweest ondanks dat ik natuurlijk al wist dat ik geen kans maakte.
Om een lang verhaal kort te maken, nadat mijn beste vriendin een tijdje bezig was met die jongen (ze waren sowieso al goede vrienden en de gevoelens waren wederzijds) zijn ze, na een hoop gedoe de afgelopen maanden, officieel samen.

Natuurlijk zag ik dit al van mijlenver aankomen maar ik vind het nu echt weer heel moeilijk. Ik weet me op school totaal geen houding te geven, zeker niet tegenover hem. Ik ben ergens ook wel blij voor ze maar ik weet niet hoe ik dat oprecht moet uiten. Als ik nu extreem vrolijk ga doen, komt het ook niet oprecht over. En daarbij is het toch wel een soort klap in m’n gezicht.
Het frustreert me dat ik maar niet over hem heen kan komen ondanks dat ik toch al maanden afgewezen ben. Ik negeer mijn beste vriendin en hem af en toe ook een beetje en dat wil ik niet maar ik voel me de hele tijd ontzettend opgelaten als ik hem ook maar zie. Ik weet ook niet zo goed waar het aan ligt, want het feit dat ze nu officieel een relatie hebben, verandert niet zo veel aan hoe ze zich op school gedragen (ze zijn niet ineens heel klef of zo).

Maar ja, ik zit er dus wel mee. Hoe moet ik me gedragen? Moet ik nou ineens heel blij tegen hem gaan doen of zo? Ik vind het heel moeilijk om ‘normaal’ te doen gezien het feit dat ik nooit echt ‘normaal’ kan doen als hij in de buurt is: ik ga juist of heel erg aandacht trekken of hem juist totaal negeren. En hoe kom ik in godsnaam ooit over hem heen?

Ten eerste vind ik het echt een naaistreek van je vriendin om met een jongen aan te pappen, terwijl ze weet dat jij hem leuk vindt. Dat wordt echter anders als zij hem ook al leuk vond natuurlijk.

Maar goed, dat terzijde. Wat ik zou doen; Gewoon netjes hallo zeggen en een praatje aanknopen wanneer het moet. Verder zou ik geen aandacht aan hem besteden. Dat maakt het voor jezelf alleen maar moeilijker.

En hoe je over hem heen komt, ja dat is moeilijk. Dat is per persoon verschillend. Wat vaak het beste helpt is door diegene niet meer zoveel te spreken. Dat wordt in jouw geval echter nogal moeilijk. Probeer leuke dingen te doen zodat je afleiding hebt. Stel je open voor andere jongens. Er zijn genoeg leuke jongens die jou wel leuk vinden! :wink:

Aghh ik ken dat gevoel !

Wat ik zou doen is gewoon doen alsof je er niets van aantrekt.
Wees gewoon blij voor ze , ookal ga je er wel een beetje kapot van binnen.
En als jij ze gaat negeren , denken zij juist dat je jaloers bent ! Dat moet je voorkomen.
Ik weet dat het heel erg pijnlijk is zo een situatie, maar gewoon doen alsof het je niets doet dat ze samen zijn

:couplekiss_man_woman: xx

Misschien is het een idee om hen te vertellen hoe jij je voelt. Niet op een zielige manier.
Ik zou uitleggen dat je blij voor ze bent maar dat je het nog steeds moeilijk vind maar dat je hoopt dat je er snel overheen bent. Zo kunnen zij ook rekening met je houden en weten ze wat er speelt.