ik weet het niet meer

Hallo allemaal,

Begin van het jaar 2014 had ik hier ook al iets gepost. Nu word ik inmiddels niet gepest :slightly_smiling_face:! Mijn cijfers zijn wel vreselijk door black-outs. Nu is het zo dat mijn rapport bestaat uit 7 tekorten en een 5,3 gemiddeld. Het is niet dat ik niet leer. Integendeel ik leer teveel. Ik heb voor een engels proefwerk de dag van te voren 5 uur geleerd en ben een week van te voren met 1 uur. In totaal had ik dus 10 uur geleerd. Mijn mentor/engels docent was hier boos over. Ze zei dat ik niet zoveel moet leren en dat ik het echt moet halveren want ze is nu bang dat ik nog een keer letterlijk instort of gewoon echt in een dip kom. In de klas is er niemand die mij komt helpen. Ik heb er geen vrienden. De laatste tijd verstop ik me ook ergens in de school zodat ik in me uppie kan leren. Tot nu toe heeft geen docent me gezien. Ik heb faalangst en word ermee geholpen. Het gaat met hele kleine stapjes vooruit. Ik weet dat faalangst geen excuus is. Op dit moment sta ik dus zo dat ik moet blijven zitten/ van school gestuurd worden. Dat laatste wil ik echt niet. Met 3 leraren praat ik na hun les nog een kwartier. Vaak met veel emoties van mijn kant. Hun vinden dat ik het kan en dat ik me al heel erg bewezen heeft. Degene die me helpt met mijn faalangst vind ook dat ik het kan. In totaal weet ik van 6 van mijn 10 leraren dat ze graag willen dat ik overga of blijf zitten. 1’tje zegt dat hij wel in me gelooft maar dat ik me nog even dit laatste gedeelte goed moet bewijzen. 1 van die 3 leraren waar ik veel mee praat is mijn mentor. Die zegt dat ik het echt kan en dat ze alle vertrouwen over me heeft. Ze heeft gezegd dat de conrector me ook nog een jaar extra wil geven. 1 van die andere 3 leraren waar ik mee praat is mijn wiskundeleraar en hij vindt dat ik het kan. Hij heeft zelfs gezegd dat als de school mij wegstuurd dat hij ontslag neemt. De laatste van die 3 leraren is echt aardig. Hij gaat kijken wat de leraren willen dat er gebeurd. Dat vind ik heel aardig. De 2e en 3e waar ik het over heb willen me met alle plezier helpen en eentje wil zelfs mijn cijfers saboteren maar dat heb ik vriendelijk afgewezen. Sorry allemaal ik weet het gewoon niet meer! Wat moet ik doen?
xxx

Gewoon harder leren en bijles nemen

Weet je zeker dat je op de juiste manier leert? En weet je ook zeker dat wat je leert dat dat wel van belang is? Misschien kun je eens aan je docent vragen wat er bijvoorbeeld echt van je gevraagd wordt op een toets. Vraag welke oefening in je werkboek overeenkomt met een oefening uit de toets en probeer op die manier wat beter te snappen wat er van je verwacht wordt.
Hou je je huiswerk goed bij? Vaak is dat al het halve werk namelijk.
En inderdaad misschien bijles of huiswerkklas nemen? Beetje irritant misschien, maar het werkt waarschijnlijk wel.

Pfoe wat lastig zeg. In welke klas zit je? Ik lees namelijk zelf altijd eerst het boek door en daarna lees ik een samenvatting, die ik overigens niet zelf maak. Wat ook heel fijn is bij het leren of wat mij in ieder geval helpt, is een samengevat boek erbij! Sinds ik die erbij gebruik, ben ik aanzienlijk omhoog gegaan met mijn cijfers! Misschien kun je dat eens proberen?

En ik zou het advies van je Engels docent ook zeker in acht nemen. Zij zal echt wel weten hoeveel tijd de gemiddelde leerling ongeveer kwijt is aan het leren voor de toetsen.

Ik hoop voor je dat je op je school mag blijven!

ik probeer alle manieren. als een docent me overhoort weet ik alles maar dan ook alles. Ik vraag het aan de docent nog altijd zo’n 3 keer per week. Bedankt! Mijn ouders hebben geen geld voor bijles. Ik zit in 2 havo. Die docent die uitzoekt heeft het nu aan 5 leraren gevraagd en die zeiden allemaal dat ik zou mogen blijven zitten

Ik leer elke pauze dat is in totaal 1 uur en 15 minuten en na school van 4 uur tot 9 uur.

Mijn mentor zegt dat ik minder moet leren want ze is bang dat ik overspannen raak

Ik denk idd ook dat je gewoon teveel leert. Je gaat je nu alleen nog maar focussen op het feit dat je het niet kunt en dat je meer moet leren. Maar helemaal niet op het feit dat er in principe niet heel veel aan de hand is behalve dat je jezelf gek aan het maken bent. Ik wil het absoluut niet licht afschilderen hoor, ik heb zelf jaren faalangst gehad. Maar ben er overheen gekomen door te beseffen dat ik het misschien wel allemaal zelf aan het veroorzaken was en dat er niets medisch of raars aan de hand was.

Bedankt en ik heb het mezelf al vaak genoeg in mijn oren geknoopt. Zelf ben ik van mezelf heel koppig. gelukkig ben ik wel een doorzetter. Met presentaties moet ik huilen (ben zelfs een keer flauwgevallen) maar zet altijd door. Met het flauwvallen ben ik na 2 minuten weer wakker geworden. Ik kreeg een aspirine en water. Toen zei de docent van oké ga maar zitten we gaan door met de volgende presentatie toen ben ik haar gaan onderbreken en zei ik: Mevrouw mijn presentatie is nog niet af. Ben toen voor de klas gaan staan en ben met heel veel stotteren, huilen en een heel zacht stemmetje het netjes gaan afmaken. Wat ik kreeg? Een staande ovatie en een 8 in me pocket. Ik werk hard en praat nooit onder de lessen. Ik bewijs me op sommige momenten in de lessen echt heel erg waardoor ik erachter ben gekomen dat veel leraren vertrouwen in me hebben. Ik hoop nu dat ik gewoon mag blijven zitten. Ik ben nu klaar want ik heb vandaag van 3 uur s’nachts tot half 7 in de ochtend, half uurtje pauze, 45 minuten pauze en 3 uur vanaf school. Dat is 7 uur en 45 minuten.

Ik heb vandaag met de leraar die mijn cijfers wou saboteren gepraat en hij had onderzocht wie mij weg wou hebben. Hij had het aan de overige 5 gevraagd en die zeiden dat ze me niet weg wouden hebben. ik was zo blij dat ik helemaal emotioneel werd. Het is inderdaad mijn fout. Ik haal die rare gedachten in me hoofd niet iemand anders. Ik ga zo nog even lezen(gewoon voor de lol). Ik ben heel blij met mezelf vandaag. Ik heb aan de wiskundedocent gevraagd of ik maandag voor de klas de theorie mag uitleggen. Dat doen we altijd maar hij slaat mij expres over. Morgen gelukkig geen proefwerken. Ik hoop dat ik er morgen geen last van heb

Je hebt ook trainingen voor faalangst, wordt daar bij jou op school geen aandacht aan besteed? Misschien kun je daar eens naar kijken? Veel succes verder :hugs:

Ik denk dat het vooral belangerijk is dat je je faalangst onder controle krijgt. want al ga je nu over, dan worden de klassen hierna wel echt moeilijk met je faalangst

Sterkte! :hugs:

Ik krijg hulp met faalangst gelukkig. Het gaat met hele kleine stapjes vooruit maar dan zijn alle leraren zo trots. Je ziet ze dan glunderen en dan ben ik zo blij. Ik ben ook blij dat leraren kijken hoe ik met mijn huiswerk zit qua fouten. Ik heb bijna nooit een fout in mijn huiswerk. In de les als ik iets goeds doe geven ze me een compliment en zo’n 6/7 keer per week spreek ik even met een leraar die me helpt. Ik ben zelf ook heel trots met hoe ik het doe. Ik ga eindelijk vooruit. Om 8 uur kreeg ik van me moeder te horen dat ik in de woonkamer moest komen omdat ik van haar geen huiswerk mocht maken. Ik was toen al 8 uur bezig met huiswerk op een dag. Vandaag doe ik iets minder. Ik reken altijd uit hoeveel tijd ik over had voor leuke dingen

Ik zit in 2 havo tto, ik wil je wel helpen met engels.
Ik weet niet of je daar onvoldoende voor staat, maar als dat zo is, note me maar!

Meis, je leert echt absurd veel. Wanneer de leraren aangeven dat je het ergens wel kunt, maar dat het er op dit moment niet uit komt, terwijl je je zó hard inzet, is het misschien beter om een jaartje te blijven zitten. Ik ben zelf leraar en als jij besproken zou worden tijdens mijn vergadering zou ik daar voor stemmen. Ze gaan jou helemaal niet van school sturen vanwege deze cijfers, dat gebeurd echt bijna nooit. Ze zullen alleen stemmen over blijven zitten of overgaan naar mavo3.

Je bent al bezig met het aanpakken van je faalangst, dat is al hartstikke goed. Geef het even tijd en wees niet zo streng voor jezelf.

Dit. volgens mij moet je het even rustiger aan doen met leren, want je kan het wel, je leraren zeggen dat ook.
En wat fijn dat het pesten is gestopt trouwens :slightly_smiling_face:

Het probleem is dus er is geen mavo bij ons op school en ik wil ook leraar worden!

Gelukkig sta ik voor engels nu voldoende! Ben daar zo blij om

Ben er ook heel blij mee

Je kunt blijven zitten op de havo een jaar en dan hopen dat je over je faalangst heengroeit en het beter gaat? Je kunt ook voor de mavo kiezen (met het gevolg dat je naar een andere school moet) en daarna nog havo doen als je naar de lerarenopleiding wilt. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, echt.

Fijn om te horen dat je niet meer gepest wordt!!
Verder heel veel succes

Hallo,
Hier ben ik weer. Ik ben werkelijk kapot van al het leren en alle slechte resultaten. Ik heb het gevoel dat ik moet opgeven. Ik heb een 1,4 voor een engels proefwerk waarvoor ik keihard voor heb geleerd. Ik was werkelijk kapot en kon niet meer stoppen met huilen. Nu moest ik ook huilen tijdens mijn toetsen en mijn docenten probeerden me maar op te vrolijken. Mijn gevoel is zo boos. Ik huil nu nog en weet het al een half uur. Ik heb mijn besluit genomen nu en besloten om met mijn mentor te praten. Ik ga het gelijk woensdag proberen want dit kan natuurlijk niet. Ik ben ook boos. Ik had het niet verwacht. Ik ben zo verdrietig en mijn klas vroeg wat ik had. Ik vertelde het en ze namen me totaal niet serieus. Ze zeggen nu de hele tijd dat ik harder moet leren maar ik kan niet meer. Ik ben zo moe

Is het misschien een mogelijkheid dat je kalmeringmiddelen gaat nemen? Deze kan je voorgeschreven krijgen bij de dokter!