Ik weet het gewoon niet meer...

Ik zit echt in de meest verschrikkelijke fase van me leven, nog nooit heb ik me zo rot gevoeld. Het begon allemaal een paar maanden geleden, toen ik vond dat ik een beetje te dik was. Ik was ook heel erg ontevreden over mezelf want een goede vriendin van mij die was veel slanker en het leek wel of jongens haar leuker vonden. Ook was zij al veel verder in de ontwikkeling als mij, ik leek in vergelijking met haar een jong meisje. Omdat ik wist dat ik niet mijn ontwikkeling kon versnellen, dacht ik dat een beetje lijnen de oplossing was. Ik ging proberen af te vallen, maar dat afvallen werd een soort van obsessie. Ik at steeds minder en ik was boos, chagerijnig, stemmingswisseling etc. Maar steeds was ik niet tevreden, mijn gewicht werd steeds lager totdat het afzakte naar 38 kilo (ik ben 1.59). Mijn moeder had al door dat het niet goed met mij ging en leidde me met een smoesje naar de dokter. Daar vertelde de dokter dat ik waarschijnlijk anorexia had en dat als ik zo door ging ik in het ziekenhuis kwam te liggen. Ik schrok hier wel van, ik dacht: ‘anorexia’, dat kan toch niet? Ze vertelde me dat ik moest aankomen. Dit vond ik natuurlijk helemaal niet leuk, want ik moest dingen gaan eten die ‘slecht’ waren. Ook verwees ze me door naar een praktijk (ggz) die gespecialiseerd is in geestelijke stoornissen (eetstoornissen) Ik moest daar een paar gesprekken houden en daar kwam uit dat ik anorexia heb en een depressieve stoornis. Sindsdien eet ik wel veel beter, ik ga ook naar een dieetiste die me een een dieet heeft voorgeschreven. Maar dat is het probleem
niet. Sinds dat ik meer at, had ik steeds heel veel honger. En omdat ik mezelf dan niet genoeg gaf, kreeg ik eetbuien. In zo’n eetbui (vr)at ik gewoon vanalles en nog wat op. Daarna had ik echt heel erg spijt en lag ik al huilend op de grond. In zo’n bui ging ik naar mijn vader toe, die mij dan trooste. Maar sindsdien kan ik niet meer stoppen met die eetbuien, ook al eet ik genoeg. Ik volg precies mijn dieet, maar elke keer gaat het fout. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen, het lijkt wel alsof ik dan een soort van moment heb dat ik niet kan denken, het is gewoon echt heel raar. En nu ik weer op een normaal gewicht zit (48 k) wil ik dit gewoon niet meer, maar ik zie gewoon dat ik steeds dikker word, ik word bang mezelf en ik haat het als ik alleen thuis ben, want dan is het altijd raak. IK wil dit gewoon niet meer, het lukt me gewoon niet om aan het dieet te houden, ik ben zwak en ik heb echt het gevoel alsof ik faal. Eten regeert mijn leven (en ik haat het!) Kan iemand mij helpen, heeft iemand hetzelfde, tips? Ik ben gewoon zo wanhopig!!
(bedankt dat jullie de tijd namen om dit te lezen)

xxxx

Vragen of je een psygologe mag zien? ;s

zie ik al

Ik weet het niet, maar ik vind het al heel goed dat je zelf toegeeft dat het niet goed gaat met je.

Praat erover met iemand van het ggz, in ieder geval iemand die er meer verstand van heeft. Die heeft waarschijnlijk wel een oplossing.

Ik zou er met je diëtiste over praten :wink:

Praat hierover met die diëtiste.
Gelukkig zie je zelf wel in dat het niet goed met je gaat.

Ja, ik snap niet waarom je diëtiste hier niet al rekening mee hield, dit komt vet veel voor. Maarja met haar er over praten, daar is ze voor :slightly_smiling_face:

Praat erover met je diëtiste, want die kan je helpen!

okeee, ik zal haar een mailtje sturen.

x

En als iemand met hetzelfde probleem zit, kan ze me altijd mailen ofzo, zou echt fijn zijn!