Ik voel me lelijk

Hé,
Ik voel me de laatste tijd echt lelijk. Ik heb het gevoel dat ik steeds meer puistjes krijg en ik probeer altijd om plekken te zitten waar je ze het minst goed ziet (uit de zon bijv). Ook voel ik me ontzettend plat, omdat ik 15 ben en echt amper borsten of een kont heb. Is dit raar?
:frowning_face:

borsten groeien nog wel, puistjes hoort gewoon bij de leeftijd
maak je maar geen zorgen

Dit is normaal. Wss ben je ook erg slank en dan heb je vaak ook iets kleinere borsten.

Als je heel erg last van puistjes hebt kan je naar de huisarts gaan. Ik had zo een keer zineryt. Dat werkte bij mij wel goed! Ook werkt bij sommige de pil.
En dat je geen kont of borsten hebt kan liggen aan je bouw, maar je groeit nog zeker door tot je 18de! Dus je hoeft je daar nu geen zorgen over te maken :slightly_smiling_face:

Ahh over beide dingen hoef je je echt geen zorgen te maak meis! Ik ben nu 17 en heb ook nog steeds wel eens last van acne en het verdwijnt vanzelf. Als je je er echt onzeker over voelt kan je wel naar de dokter gaan dan krijg je er creme tegen maar bij mij heeft nog geen enkele creme echt tegen acne kunnen helpen maar je kan het proberen. Succes ermee!

Oke dankjulliewel :slightly_smiling_face:

Ik weet niet of je dun bent maar vaak heb je dan ook kleine borsten / kleine kont. En zelfs al ben je dat niet, dat kan nog gewoon komen hoor. Ik ben net 16 en het is pas sinds afgelopen jaar dat ik meer “vormen” krijg

pubertijd he

Borsten en je vormen komen nog gewoon, en over die puistjes… Ik denk dat iedereen die wel op een bepaald moment heeft gehad in de puberteit. Ik vooral heel erg toen ik 14/15 was en nu ben ik 17 en zelfs nu heb ik ze nog wel is.

Wat zou je kunnen doen om je wel goed te voelen? Want erom gaan zitten zaniken, heeft geen nut. Ga op pad, ga sporten, goed eten, jezelf verzorgen en doe alleen de dingen die je leuk vindt. Hup!

Als het hormonaal is kan je altijd aan de pil gaan. Makeup kan je helpen als je wilt dat mensen het minder zien (toch de roodheid). Maar koop dan wel een goed product en reinig je huid 's avonds heel grondig. Geen borsten en geen kont maken je echt niet lelijk. Besef dat het ook voordelen heeft en focus je gewoon op de positieve punten van je uiterlijk.

Mensen hebben vaak de neiging om naar hun negatieve kenmerken te kijken, maar andere kijken eerder naar het geheel. Dus dan vallen die minder mooie kenmerken niet zo op.

Je bent nog een kind, je lichaam zal zich binnenkort wel aanpassen naar het vrouw zijnde. Het is een periode waar iedere vrouw door moet, willen of niet.

ik heb zelf ook niet echt borsten maar ik doe zelf altijd een push-up aan waardoor ik me daardoor ook zekerder voel en ik heb zelf wel een kont :cold_sweat:

Vaak zie je dat je naar de puberteit erg veranderd in positieve zin!!

Heel veel mensen hebben last van puistjes, dus daar hoef je je echt niet lelijk om te voelen. In plaats daarvan kun je beter op zoek gaan naar oplossingen, zoals genoeg water drinken, een goeie scrub kopen, foundation dragen, 2x per week sporten, vitaminepillen slikken.

Die puistjes kunnen ook een teken zijn dat je hormonen op dit moment erg actief zijn en je dus heel erg in de puberteit zit, en die vormen dus nog wel komen! Geen zorgen maken, ik kreeg ook wat later als de rest vrouwelijke vormen

ik ben ook een plank en ben ook 15. gwn pushup dragen. je denkt dat het miss slutty is, maar stiekem draagt meer dan de helft van mn vriendinnen pushup, okal hebben ze meer tiet. :sob::muscle:

Die borsten komen wel, en kleine(re) borsten maken je echt niet minder vrouwelijk. Dikke tieten zijn ook niet alles, denk aan kleding die slechter past en rugklachten. Google eens op tips om je borsten optisch groter te laten lijken, misschien helpt dat al wat voor je zelfvertrouwen.

Ik zou in elke geval geen push-up bh’s gaan dragen. Ik weet natuurlijk niet wat jij plat vindt, maar als je een kleinere cup hebt dan B vind ik het vaak heel nep staan. Simpelweg omdat het dan vooral de bh is die je ziet en er maar weinig borst gepusht wordt. Dan liever wat kleinere borsten, dat valt in elk geval minder op :slightly_smiling_face:

Die puistjes horen helaas bij de puberteit. Je kunt eens bij de schoonheidsspecialiste langsgaan voor een behandeling of advies. Verder helpt het om een dagcrème en reinigingsproducten te gebruiken die bij jouw huid passen. Als het je echt heel erg stoort kun je natuurlijk make-up gebruiken, maar houd er wel rekening mee dat dat je huid ook erger kan irriteren. Niet volplamuren dus, en goed schoonmaken voordat je gaat slapen. Eventueel kan de pil ook helpen, maar daar kan het ook erger door worden (ligt aan de pil).

leuke kleding dragen, wenkies epileren, make up, reinigen, aankomen, kapper etc etc

Investeer wat meer in je uiterlijk, daardoor ga je je ook mooier voelen.