Ik twijffel, wat moet ik doen?

wat vinden jullie de beste anticonceptie?
  • de pil
  • nuvaring
  • implanon
  • (hormoon) spiraal
  • (koper) spiraal

0 stemmers

Heehee!

Ik heb heel erg aan het twijfelen tussen deze anticonceptie middelen, ben nu aan de pil maar vergeet hem telkens in te nemen… Ik zat zelf te denken aan een Implanon omdat ik een spiraal toch een eng idee vind… misschien kan jullie mening me helpen? Ps. De pil staat er toch tussen ivbm misschien wel erg slechte ervaringen met andere anticonceptie middelen.

xx

Ik zou voor de pil gaan. Doe ik zelf ook en het gaat prima! Ik heb geen klachten, de menstruatie is bij mij een stuk minder geworden, dat is erg fijn!

De prikpil misschien? Daar moet je elke 3 maanden een prikje bij de dokter voor halen en kun je ook niet vergeten. :upside_down_face:

Ik ben het helemaal niet eens met de eerste twee reacties. Als je nu aan de pil bent en je vergeet hem in te nemen, dan zou ik daar meteen mee stoppen. De pil is gevaarlijk als je geen discipline hebt, want het geeft een vals gevoel van veiligheid. En zoals we hier zoooooo vaak lezen op het forum geeft dat heel veel stress! Er zijn voldoende alternatieven!

Spiraaltje is misschien ook niet het beste idee als je nog jong bent (hoe oud ben je eigenlijk?) maar misschien kunnen andere meiden dit uit ervaring corrigeren?

Ik zou iets kiezen wat over een langere periode werkt, zoals implanon, prikpil of Nuvaring. Nuvaring is handig als je niet steeds naar de dokter wil lopen voor een prik, en je binnen de 2 jaar zwanger wil worden. Je moet er dan natuurlijk wel twee keer per maand aan denken dus het vraagt een zeker discipline. Ik heb Nuvaring en ben daar zeer tevreden mee, en heb zo’n klein tellertje dat piept als de ring er uit moet of een nieuwe erin. En dat ding piept luid genoeg om er iedereen helemaal gek van te maken dus ik kan het niet echt vergeten :slightly_smiling_face:

Als je niet binnen de 2 jaar zwanger wil worden en je hebt geen probleem met het plaatsen kan je ook implanon nemen, dan ben je 2-3 jaar beschermd. Misschien is dat wel de beste oplossing voor jou?

Een spiraaltje is over het algemeen niet verstandig als je nog geeen kind hebt gehad, aangezien je baarmoeder dan nog “strak” is

correct me if im wrong

idk, maar als je in het topic over Mirena kijkt hebben best veel meiden er eentje. En ik ga er niet van uit dat ze allemaal al een kind hebben gehad.

Ik ben net terug van de dokter voor een gesprek over spiraaltje/implanon.
Pil ben ik mee gestopt omdat ik er heel misselijk van werd, hoofdpijn en buikpijn elke dag…

Dokter is helemaal fan van implanon, ik zit nu nog erg te dubben eigenlijk.
Ken veel mensen met een spiraaltje en die zijn allemaal hartstikke tevreden, eerste 2/3 maanden wel buikpijn maar daarna niks meer, ook bijna niet ongesteld wat mij ook hartstikke fijn lijkt.
En ik denk dat een spiraaltje gezonder is, dat geeft plaatselijk hormoon af (in je baarmoeder) en met een implanon zit het door je hele lichaam… En het idee dat je met zo’n staaf in je arm loopt vind ik best creepy :stuck_out_tongue: (spiraaltje eigenlijk ook maar goed…)

Ik zit nog erg te dubben maar denk toch dat ik voor een mirena spiraaltje ga en maar hopen dat mijn lichaam er goed op reageert… En anders is het zonde van 't geld maar ja… Is natuurlijk altijd afwachten, met een implanon las ik trouwens ook dat er mensen last kregen van enorme pukkels en dat wil ik dus echt niet omdat m’n huid eindelijk na een paar jaar rustig is :cold_sweat:

Mijn huisarts is juist helemaal geen fan van de implanon, die heeft al meegemaakt dat hij is gaan dwalen door het lichaam en je houd een gigantisch litteken over na het verwijderen.

Mijn HA raad het spiraaltje echt aan.

Ik zou toch een manier vinden om de pil niet te vergeten. Maar dat is omdat ik persoonlijk niks hormonaals in mn lichaam wil laten plaatsen omdat ik er zelf de controle over wil houden. De pil kun je ieder moment mee stoppen, een spiraal trek je er niet zo even uit.

Ik zou zeker de prikpil aanraden! Dan maak je om de 3 maanden een afspraak met de huisarts en krijg je een prikje die je nauwelijks voelt. Het doet bijvoorbeeld nog minder pijn dan als je in een klein velletje knijpt!

Ik vind het in ieder geval ideaal :slightly_smiling_face:

Waarom leg je je pil niet altijd naast je tandenborstel? Zo vergat ik 'm niet iedere dag!

@Daenerys, ja ik voel me eigenlijk ook beter bij een spiraaltje… Vond het ook wel raar (was mijn eigen arts niet want die zet geen spiraaltjes) ze was er helemaal vol lof over maar toen ik wat dingen vroeg wist ze er geen antwoord op en ging googlen. Dus ik vroeg hoe vaak ze ze zette, en ze zei ‘hij is terug van weggeweest, nu is ie veel beter en we krijgen volgende week weer een training om hem te plaatsen. Maar, je bent geen proefkonijn hoor’. Wtf :flushed: Ga niet terug naar haar voor m’n spiraaltje :cold_sweat:

@Hemmings, spiraaltje kun je er misschien niet zelf uit halen maar wel hartstikke makkelijk bij de arts… Het is juist wel gezonder voor je, want als je de pil slikt (en ook implanon) zitten de hormonen door je hele lichaam en ik kon daar niet echt goed tegen… Spiraaltje geeft alleen daar waar het nodig is hormonen af :stuck_out_tongue_winking_eye: Toch?
Bij mij was de pil in ieder geval ook niks omdat ik hem steeds vergat, en al vergeet je hem maar 1x is 't even al niet veilig meer…

Ik heb een app die me eraan herinnert dat ik m’n pil in moet nemen, misschien is dat ook wat voor jou?

Verder heb ik geen ervaring met andere anticonceptie dus daar kan ik geen advies voor geven.

Zet een alarm op je gsm zodat je herinnert wordt om je pil te nemen?
Bv. elke dag om 18:00

Haha een gigantisch litteken na het verwijderen van de implanon? Dat is echt ONZIN. Als je het gewoon door een ervaren gyneacoloog laat doen is het echt een puntje. Je ziet het bijna niet eens (en ik spreek uit ervaring).

Ik ben fan van implanon. Je voelt het bijna niet eens als ze het zetten aangezien het onder verdoving is, je bent meteen voor 3 jaar zoet en ik ben in nu bijna vier jaar tijd maar 3 keer heel licht ongesteld geweest (al verschilt dat wel per persoon).
Ook het eruit halen gebeurt onder plaatselijke verdoving en daar voel je ook niks van.

Er zitten ook nog eens veel minder hormonen in dan in de pil… wat iets goeds is, maar ja, dan kan je wel iets meer last van puistjes hebben.

Ik heb liever iets vaker een puistje dan dat ik elke maand ongesteld ben. Of zwanger. Just sayin :wink:

O, ik wilde eigenlijk voor een spiraaltje gaan maar mijn baarmoeder was te klein.

En als je een implanon laat zetten, doe dat dan via een specialist en niet via de huisarts.

je hebt tegenwoordig een app ‘pillreminder’ heel handig haha, ik vergat hem ook eerst áltijd maar nu nooit meer :slightly_smiling_face:
je kunt de tijd instellen hoelaat je een ‘reminder’ wil

Ik zou gewoon je pil naast je tandenborstel leggen, je vergeet toch ook niet je tanden te poetsen neem ik aan?

De pil is het makkelijkst lijkt mij.

die heb ik is super handig! en heeft kei veel voordelen! 1 nadeel om de 3 maand 1 prikje in je kont

Ik heb gewoon de pil, heb er nooit problemen mee gehad.

Ik heb het niet zo op spiraaltje en implanon, ik wil niks ‘in me laten zetten’ of mn menstruatie helemaal niet meer laten komen of een lange tijd niet…

Zoals sommigen meiden al zeggen je hebt een app voor de pil of je stelt een alarm in… :slightly_smiling_face: