Ik heb PDD-NOS

Heey, ik weet niet of dit hiero hoort maar anders moet je 't melden.
Naja, zoals de titel wel zegt.
Gisteren (24-7) kreeg ik te horen dat ik pdd-nos heb, een soort van autisme geloof ik.
Ik heb er wel wat uitleg over gehad maar heb nog niet een totaal plaatje van wat ik precies heb. Wel weet ik dat ik altijd al anders ben geweest en nooit een échte klik heb gehad met klasgenoten.

Weet niet precies wat ik ermee moet, is hier iemand die ook PDD-NOS heeft of iemand die tips heeft om ermee om te gaan?

Xxx Videnda. :hugs:

Krijg je geen vervolgprogramma dan? :slightly_smiling_face:

Ik ken zelf iemand met PDD-NOS en het is inderdaad een vorm van autisme ja. Het is (volgens mij?) de 1 na heftigste vorm er van want je hebt: Asperger, PDD-NOS, en klassiek autisme. Hij kan als hij boos word of als er iets is wat niet goed gaat, naar de persoon waar hij begeleid door word op school toe gaan. Dus ik denk dat ze met school ook wel iets voor je gaan regelen. En je zou misschien medicatie kunnen krijgen, maar dat ligt er aan of jij dat wilt. Je kan ook misschien wel op internet gaan zoeken, maar dan zou je wel eens allemaal verwarrende dingen tegen kunnen komen. Dus ik zou wachten tot je vervolggesprekken krijgt.

Ik heb zelf een paar maanden terug te horen gekregen dat ik ADD heb (concentratieproblemen, overgevoelig, etc) en ik heb een aantal gesprekken gehad, ook over wat het precies was en wat het vervolg plan was. Ik heb zelf nu ook medicijnen, en daar krijg je ook een apart gesprek over. Het hoeft trouwens niet perse dat je anders bent, of geen goede klik hebt met mensen door de PDD-NOS. Maar ik hoop voor je dat nu je weet dat je het hebt er ook wat duidelijkheid is, en dat je er uiteindelijk positief mee om kunt gaan :slightly_smiling_face:

Het zusje van mijn beste vriendin heeft PDD-NOS. Ook heeft zij AHDH en apergen. Ze is erg druk en ze kan zich niet goed verplaatsen in een ander. Ze is nog best jong (9 jaar volgens mij) en ze zit op een basisschool voor mensen met leerproblemen waar ze bij word begeleid.
Laatst was een dierbare van hun overleden en je zag dat ze niet wist hoe ze er mee om moest gaan. Ze was natuurlijk wel verdrietig, maar later zag je haar gewoon lachend rennen met andere kleine kindjes.
Als ik daar ben zie je ook dat ze soms heel hard gaat schreeuwen als ze haar zin niet krijgt, of ze kan je zo een tik geven.
Zelf behandel ik haar als een normaal kind en niet als iemand met PDD-NOS. Ik weet dat ze soms uit haar slof vliegt als ze haar pilletje niet op tijd neemt, maar ik weet waar dat dan aan ligt.
Misschien heb je hier iets aan :slightly_smiling_face: