Ik ga een konijntje opvoeden...

Ik wil dus 1 van de 5 baby konijntjes van mijn konijn zelf opgaan voeden, het een en ander weet ik al maar kunnen jullie nog wat bijbrengen? Op google is er niet zoveel te vinden…

Waarom?- Hij/Zij is erg klein en wil zelf niet opzoek naar een tepell dus wil ik hem helpen :grinning:

Ze zijn trouwens gister ochtend geboren

Misschien moet je even de dierenarts bellen. Want als hij helemaal niet bij zijn moeder kan/wil drinken moet je volgens mij flesjes geven. En sowieso lijkt het me verstandig om even te overleggen met de dierenarts, die weet het het beste denk ik.

Ik zou de dierenarts bellen. En zorg ook dat het konijntje wel liefde van de moeder krijgt.

Ik heb de dierenarts ook gebeld daar hebben ze het een en ander uitgelegt en heb ik melkpoeder en spuitjes met speentjes erbij gekregen maar onze dierenarts is niet zo gespecialiseerd in konijnen dus vroeg ik me af of jullie nog wat tips hebben.

Oh okeey.
Ik weet niet meer dan de dierenarts :slightly_smiling_face:

Ik zou m gewoon door de moeder laten verzorgen , todat hij niet meer drinkt bij zijn moeder , en hem tussentijds er gewoon heel veel uithalen , dan went hij ook aan jou en heb je zo goed als het zelfde effect :wink:
Want je moet hem dus meerdere keren per dag melk geven , en dus tijd voor hebben , en zijn moeder melk zal wss beter zijn :wink:
Dus ik zou die andere optie doen :stuck_out_tongue:

Een meisje dat ik ken heeft ooit baby konijntjes gevonden ergens bij een weg die heeft ze toen ook zelf opgevoed met fles (melk) en die is nu nog steeds in leven na 3 jaar

Ik denk dat je je even af moet vragen of er echt iets aan de hand is. Baby konijntjes drinken maar ongeveer twee keer per dag kort bij de moeder. Het is niet zo dat je ze de hele dag aan de moeder ziet hangen, zoals bij honden of katten.
Het is erg belangrijk dat je een moeder konijn met baby’s zo veel mogelijk met rust laat. Een moederkonijn kan in de stress raken van een continue aanwezigheid van mensen, zich onveilig voelen en vervolgens haar baby’s doden. Dit komt geregeld voor. Het wordt afgeraden om de baby’s in de eerst tien dagen aan te raken. Daarna gaan hun oogjes open en kun je ze vast houden, zodra ze zelf gaan rondscharrelen.

Je moet je pas zorgen gaan maken om dat ene konijntje als de moeder het buiten het nest heeft gegooid. En dan nog… het klinkt hard, maar vaak voelt een dier aan als het kleintje te zwak is om te overleven.

Ik heb zelf ongeveer vijf nestjes gehad en bij een konijnenfokkerij gewerkt :wink:

Mijn zus zegt dat je met die spuitjes het konijntje gewoon kan voeren.
Spuitje in het bekje doen, beetje pompen, dan drinkt ie vanzelf.

Als je dat konijntje echt zelf wilt gaan voeden, kun je het in de meeste gevallen niet meer bij de moeder leggen… Want de geur van het konijntje is anders, en dus heb je kans dat de moeder het dood bijt…
Ik ben wel super jaloers! Jonge dieren voeren is echt super leuk… (ik heb kaketoes mogen voeden op stage, echt super schattig)… Heel veel succes! Ik hoop dat het je lukt!