Ik durf niet onder een sport!

Hallo allemaal,

Om te beginnen, ik ben een jongen, maar via googlen naar mijn probleem kwam ik op dit forum terecht, dus ik denk dat ik het hier wel kwijt kan.

Ik ben 15 jaar en zit nu met een akelig probleem… Ik heb sinds een paar jaar nieuwe vrienden en ik begin wel iets te merken, hun hadden ook de opmerkingen van:“Voetbal is stom, als je het niet leuk vind gewoon iets nieuws gaan doen!”. Uiteindelijk ging ik met mijn beste vriend in discussie en die zei van ga op Atletiek omdat hij dat zelf ook doet waarschijnlijk maarja. Ik vind Atletiek een erg leuke sport en het lijkt me ook erg leuk. Ik wil graag net als hem bij ATV Venray gaan sporten maarja, dan komt het echte probleem, ik ben erg bang dat ik omdat ik pas begin op mijn 15e het nog helemaal niet kan. Bijvoorbeeld alle technieken, ik ben daardoor erg bang dat ik het buitenbeentje wordt van de groep en er helemaal niks van bak en het allemaal verpruts… Wat zouden jullie doen en hebben jullie nog tips? Als ik wil beginnen wil ik dat na? deze zomervakantie doen. Ik weet niet of het slim is om nog zolang te wachten. Het zou ook fijn zijn als er mensen reageren die zelf onder Atletiek zitten en weten hoe de andere reageren tegenover de andere late beginners en of er meer zijn…

Gr

Gewoon gaan! Als je alles maar uitstelt bereik je niks, je moet altijd ergens beginnen.

Bedenk je gewoon dat alle mensen die op atletiek zitten er, toen ze begonnen met atletiek, er ook niet goed in waren.

Je weet het niet als je het niet probeert.
En sowieso, je bent er om te leren nietwaar? Neem aan dat je niet direct bij de top komt te zitten en het eerst moet leren. Maar daar heb ik verder geen ervaring mee dus dat weet ik ook niet (:

Je leert het wel. Als je in het begin niet goed bent, betekend niet dat je nooit goed bent of zal worden!
En de meeste mensen die bij jou in het team zitten, kunnen het niet laten om je te helpen. En als het een ECHT team is, dan supporten ze je ook.
+wat de anderen boven mij ook zeggen,.

Dus ga gewoon heen! :grinning:

Ik krijg wel steeds meer moed om er aan te beginnen, ga mijn vriend om nog wat info vragen binnenkort dan. Worden de eerste stapjes snel gezet. Liefst wil ik nog graag een reactie van iemand die onder atletiek zit, die weet het namelijk het beste. Maar toch allemaal al bedankt!

oke mss is dit een beetje een rare reactie maar ik vind het echt schattig als jongens ergens een beetje onzeker over zijn
gewoon doen en goed je best doen! als je iets fout doet dan zien ze iig dat je wel je best doet toch? wss is het minder erg dan dat je denkt! + je leert dan iets van die ervaring toch? als je het niet zou doen heb je mss nog je hele leven dat je iets graag had gewild maar te bang was!

@lovinglife Haha, zo zie je maar weer dat de meeste jongens ook onzeker zijn. Ik ben zelf zo’n type van: “Als dat fout gaat, nee dat kan haast niet, maar dan dat. En dan is er dat nog, en dan dat ook nog is.” en daar word ik vreselijk onzeker van. Ik heb mezelf al beetje moed gegeven door te denken: “Hoe gaan wij op voetbal om met nieuwelingen”, wij gaan er namelijk gewoon goed mee om, en willen ze helpen. En voetbal is zelfs een teamsport en ben je afhankelijk van de andere. Maarja, mijn best doen was ik zeker van plan, 100% inzet. Op school altijd atletiek oefeningen leuk gevonden. En om een beetje egoïstisch te doen, ik was er niet slecht in. Ik haal net iedere keer iets lager dan mijn vriend die ook onder atletiek zit. En het rare is dat ik na al deze positieve dingen nog steeds de stap niet durf te maken. Wat ben ik toch vreselijk >.<! Dan lig ik de ene avond in bed:“Ik ga het gewoon doen, wat er ook gebeurd, mentaal blijf ik doorzetten!” op de fiets: “Nee, dit word helemaal niks, het gaat helemaal fout.”. In ieder geval bedankt voor de fijne reactie! Hij was erg nuttig. Nu nog op wat meer wachten dan.

gewoon doeen! inderdaad best schattig :slightly_smiling_face:

Lol, onder een sport? Bij ons noemen ze het juist op. Op voetbal zitten, op volleybal zitten, etc.

@cupofrealitea dat is natuurlijk ook zo, maar ik wou gewoon weten wat die mensen er van denken, die zitten namelijk onder de sport. Maar zo denk ik nou juist. Ik vind dat vreselijk…

@cupo Dat durf ik nou juist niet te vragen, ik ben namelijk erg onzeker en verlegen… Denk dat ik mezelf onderschat van wat ik kan/ben maar ik weet niet beter…

Ik snap wat je bedoelt! Dat heb ik zelf ook! Dan ga ik allemaal dingen bedenken die kunnen gebeuren! Maar dat moet je proberen niet te doen (hoe moeilijk het ook is) het is echt niet fijn om daar zo over te piekeren! Misschien is het goed als je dan in je achterhoofd onthoud dat elke ervaring je sterker maakt! Stel nou dat dat gebeurt, dan moet je denken: nou en, daar leer ik dan toch alleen maar van? Later in je leven heb je daar misschien iets aan!
Het is zeker niet fijn als ze je buiten gaan sluiten, maar wss is dat niet eens het geval, maar stel dat: je gaat er echt niet dood van! :wink: en je leert dan hoe je er op moet reageren, toch? Sorry als ik je hierdoor nog onzekerder heb gemaakt, maar het gebeurt waarschijnlijk niet eens!
gewoon schijt hebben, jij vind het toch leuk om op atletiek te gaan?

Dat klopt, vind voetbal eigenlijk niks meer en wil ermee stoppen dusja.
Moet nu naar voetbaltraining >.<

Bedankt voor alle reacties tot nu toe! Ze helpen echt!

Maar het is echt zo’n vreselijk gevoel, want dan is in mijn geval het ergste, dan krijg ik mezelf beetje opgepept, in mijn geval, denk ik dan van: “Conditioneel zou ik het moeten kunnen!”, en daarna “ik ga kei hard faalen met hordespringen en discuswerpen”. En dan zit ik weer in de put… Iemand trukjes om van dit gevoel af te komen?

Goed kijken naar hoe anderen het doen, en tips vragen! uiteindelijk kan je het vast wel, en volgensmij specialiseer je je bij atletiek in de onderdelen die je goed kan, mijn vader deed het vroeger ook en die was in bepaalde onderdelen heel goed en in andere minder, en in de betere specialiseerde hij zich dan.
Succes en gewoon gaan! beter laat dan nooit :wink:

Lees je note, slotje.