Ik durf niet naar de tandarts

Hoi meiden.
Ik ben echt heel erg bang voor de tandarts, en voor de zomervakantie had hij een gaatje ontdekt bij me en we hadden een afspraak gemaakt voor in september maar ik kon toen niet en ik heb geen nieuwe afspraak gemaakt. Ik voel nu dat ik nog een gaatje heb want heb doet best wel pijn. Maar ik durf echt niet. Ik heb al meerdere gaatjes gehad maar dat waren kleine gaatjes en ik deed het altijd zonder verdoving omdat ik naalden eng vind en ik moet er niet aan denken om een naald in me mond te hebben. Ik weet echt niet wat ik moet doen… ik durf het echt niet namelijk. maar om nou met een gaatje rond te lopen…
tips?

Ben zelf ook als de dood voor naalden, maar heb toch altijd liever een verdoving! Ogen dichtknijpen zorgen dat je de naald niet ziet? Er moest sowieso wat aan dat gaatje gedaan worden. Persoonlijk vind ik die prik, achteraf dan, minder erg dan boren zonder verdoving. Snap verder je angst wel. Je zou mij echt niet in mijn eentje naar de tandarts moeten laten gaan. Zelfs controle afspraken vind ik eng.

Je moet inderdaad gewoon even flink zijn. Ik heb ook altijd echt een hekel aan de tandarts, maar je moet er gewoon even doorheen. Anders wordt het alleen erger en moet de boel straks nog getrokken worden.

Je kan vragen of de tandarts je mond eerst met en soort gel wil verdoven. Deed ik vroeger ook altijd, je voelt dan niks van de prik :slightly_smiling_face: Heeft mij heeeel erg geholpen!

Echt? Oh dat ga ik wel eventjes vragen…

Ja, bij ons hadden ze dat :slightly_smiling_face: Had ook wel een extreem lieve tandarts hoor, haha. Denk dat ze dat allemaal wel zullen hebben.

Ik kan me juist nooit voorstellen hoe bang iemand kan zijn voor naalden of van de tandarts, maar dat komt omdat te nuchter in het leven sta en nergens bang voor ben.

Waar ben je juist bang voor? Om het idee of bang dat het pijn zal doen? Of misschien vind je het geluid verschrikkelijk. Je zou, voor de pijn, al voor de behandeling 2 paracetamollen tegelijk in kunnen nemen, ik hoor namelijk heel veel dat mensen daar baat bij hebben en minder last van de verdovingsspuit hebben. Je zou ook naar een angsttandarts kunnen. Die is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een angst voor de tandarts. Het zijn hele lieve mensen die je stap voor stap uitleggen wat ze gaan doen.

En anders toch helaas door de zure appel heen bijten.

Sterkte en succes!

Mijn tandarts verdooft wel eens met een of ander goedje op een doekje. Komt geen naald aan te pas, misschien is dat een optie? Het is wel ontzettend goor…

Zie het zo: als je niet gaat maak je het alleen maar erger, en dan moet de tandarts nog meer doen om het te fixen.

Ik vind naalden ook eng, vooral in mijn mond. Laatst had ik een gastje wat best diep bleek, dus Kim oest verdoving. Het deed echt totaal geen pijn! Nu wil ik niet meer zonder verdoving haha

Onze tandarts verdooft met een of ander blokje. Ik heb het zelf nog nooit gehad maar mijn vader laat niks geen gaatjes vullen als hij dat blokje niet heeft dus het zal het wel waard zijn :’) Misschien een optie?

ik zou wel vragen of er andere opties zijn zonder een naald. want ik vind een naald echt horrible. ik ga me moeder vragen of ze kan bellen morgen voor een afspraak

Ik heb er ook lang last van gehad. Totdat ik mezelf erop betrapte dat ik mezelf gewoon heel erg aan het opfokken was en vooral vooraf erg zenuwachtig en bang was, en als ik dan eenmaal een gaatje moest laten vullen, viel het best mee. Het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer gewoon te relaxen en het over je heen te laten komen. Het is even rot, maar al gauw daarna sta je weer buiten. En trakteer jezelf daarna op iets leuks, lekker gaan shoppen ofzo. :slightly_smiling_face: