Ik, christen, verliefd op moslimjongen, help!

Hey,

ik ben momenteel verliefd op een leuke jongen. Hij is 100% Nederlands, maar hij heeft zich bekeerd tot de islam. Daar kwam ik pas net achter. Het klikte heel erg goed en in het begin zei hij toen ik vroeg of hij gelovig was: ja. We praatten even over God en vergeving en naastenliefde, dat soort dingen. Het was heel grappig want we waren het over bijna alles met elkaar eens en we hadden echt een klik.
Nou kom ik er dus achter dat hij Allah bedoelde (hij noemde Allah God) en dat hij niet in Jezus gelooft. Ik vind dit best moeilijk, want nu kom ik erachter dat we over veel dingen wel anders denken.

Zou dit een grote belemmering moeten zijn in ons contact? Ik zit er namelijk wel mee en wil het er met hem ook over hebben, maar ik weet niet of ik misschien maar moet accepteren…?

Je zegt eerst dat jullie over veel dingen hetzelfde dachten. Je komt erachter dat hij moslim is en meteen denken jullie over van alles verschillend. Er klopt iets niet in die redenering.

Afijn, om niet te diep op de geschiedenis van beide religies in te gaan: accepteer het dat hij een moslim is. Hij accepteert het ook van jou dat jij een christen bent. Waarom zou het niet samen kunnen gaan? Jullie kunnen toch gezellig met elkaar optrekken. Als er dingen zijn waar hij anders over denkt dan jij, accepteer die keuze dan, tenzij je er echt ongelukkig van wordt.

Jij was toch diegene die verliefd was op je begeleider?

Ik denk dat het het belangrijkste is dat jullie een klik hadden en het over het algemeen met elkaar eens waren en hetzelfde over dingen dachten. Het zal vast wel lastig worden, maar zolang je niet teveel op de Bijbel of de Koran en alle verhalen die daar staan in gaat, denk ik dat het best goed kan gaan. Alle geloven gaan in de basis eigenlijk over hetzelfde, dus zolang je vooral daarbij blijft kan het wel lukken denk ik. Het er met hem over hebben kan altijd, dan weet je ook hoe hij erover denkt. En dan kunnen jullie ook van elkaars geloof leren en goede punten overnemen.

Moslims geloven ook in Jezus (in de Koran Isa), hoor.
Maar daar gaat het natuurlijk niet om. En of het een belemmering is hebben jullie zelf in handen. Ik denk persoonlijk dat het per persoon verschilt. Ik ben zelf een moslima en zou nooit een relatie kunnen hebben met een niet-moslim. Maar als hij jouw geloof, en jij zijn geloof accepteert moet het wel lukken denk ik

twee geloven op een kussen …
Nee, ik denk dat als jullie elkaar accepteren en elkaars geloof dat gewoon kan.
Als je een klik hebt met iemand. Weet je hoe hij erover denkt dat jij christen bent?
Ik denk namelijk dat dat ook heel belangrijk is.

nouja, hoe gelovig hij ook is.
een moslim man mag trouwen met een christelijke vrouw.
dat mag, dat kan, dat hoeft volgens zijn geloof geen problemen te geven, hoe dat bij jou zit weet ik niet.
het is dus aan jullie zelf of jullie er problemen mee hebben.

jullie waren het toch eens over veel dingen? nu hij moslim is zijn jullie het ineens niet meer eens?
religies gaan veelal over dezelfde dingen, met het oog op naastenliefde, trouw, respect, etc. en als jullie het gezellig hebben en jullie zijn verliefd hoeft het geen probleem te zijn. het is hoe je je ertegenover opstelt wat het een probleem maakt.

je maakt echt al de hele dag rare topics aan,
hou daar alsjeblieft mee op :’)

Het schuin gedrukte klopt

En die met die vriend die van jou geen porno mocht kijken.

Weetje, hij gelooft in god en jij gelooft in god. Alleen hij noemt het Allah en jij noemt het god, hij leest de Koran en jij de Bijbel, hij noemt het de Islam en jij het Christendom. Maar (ik vind dat…) jullie eigenlijk gewoon in het zelfde geloven, gewoon in iemand die er voor jullie zal zijn, en of jullie het nu A of B noemen, als jullie van elkaar houden dan staat god dat echt wel toe hoor.

ik denk zelf dat het niet kan, het zijn twee totaal verschillende geloven. Ik heb ooit een stukje van de Koraan gelezen, en ik ben zo geschrokken over wat daar in staat: alle christenen op de brandstapel, dat soort dingen.

huh eerst maak je een topic aan 'hoe zeg ik tegen iemand dat hij zich moet wassen voordat ik ‘m oraal bevredig’ en nu ben je op iemand verliefd?

Ik vind dat het geen probleem moet zijn als jullie allebei een ander geloof hebben. Jullie denken er allebei ongeveer hetzelfde over, alleen geven jullie het allebei een andere naam.

het ligteraan hoe erg je bezig ben met je geloof als jullie allebei hele dag erover bezig zijn praten et zou het misschien niet werken

En die afscheiding lekker vind ruiken en smaken :’)

IK weet niet hoe streng jullie beiden jullie geloof aanhangen. Maar ik ben van mening dat twee verschillende geloven heel moeilijk samen kunnen in het priveleven. Als jij streng christen bent en hij streng moslim dan gaat dat op den duur botsen. Het zou eventueel kunnen als beiden een grote tolerantie hebben, maar ik denk dat het echt heel lastig wordt. :confused: