Iemand ICT-expert? Raad nodig i.v.m. laptopgeheugen.

Een vraag voor iemand die verstand heeft van geheugenprestaties van laptops.
Momenteel heb ik een Acer Travelmate 4072LMi, voor meer specificaties ivm intern geheugen enz… (DDR2, HDD en wat weet ik nog allemaal, dingen waar ik bijna niets over weet): http://www.topproduct.nl/hardware/notebooks/Acer_TravelMate_4070/TravelMate_4072LMi/id/464385/specificaties.html

Vraag is nu: ik heb die laptop aangekocht in 2006 geloof ik en vind dat hij soms zo ontzettend traag is… Mensen hebben me al gezegd dat dit komt doordat de laptop niet zo bijster veel geheugencapaciteit heeft. Vaak werkt hij wel tamelijk behoorlijk, maar niet zo snel als laptops van mensen met nieuwer materiaal. Ik denk wel dat het geheugen uitbreidbaar is. Maar beperkt. Daarom die website voor meer specifieke details. Dus is mijn vraag nu: is het nog waard om eventueel uitbreiding aan te kopen (prijs + te beperkt?) of koop ik beter gewoon een nieuwe laptop?

Hopelijk is er iemand die mij meer info kan geven. Ik kan ook naar een specialist gaan natuurlijk maar ik denk dat die mij gewoon onmiddellijk een nieuwe laptop aansmeren zelfs al zou het niet echt nodig zijn.

Vielen dank!

ik zal eerst Ccleaner downloaden.
kijk op google typ dat in download het open het bestand
dan kan je je computer analyseren en op schonen Allebei doen en je computer word daar echt heel veel sneller van

Jep, ccleaner en defragmenteren. Of desnoods formatteren, maar dan moet je de bestanden wel even overzetten.

Maar na 4 jaar(met verslechterde prestaties), dan word het wel weer tijd voor een nieuwe.

Ok, merci voor de snelle reacties.
Ik heb reeds Ccleaner op mijn laptop staan, verbetert inderdaad de snelheid van mijn laptop, maar soms is het dan weer heel wat minder, als ik bijvoorbeeld net iets te veel programma’s laat lopen. Maar dat is waarschijnlijk logisch. Dan over formatteren: misschien domme vraag, maar ik heb daar al over nagedacht, maar moet je dan ook al je programma’s ergens op overzetten? Of gewoon de D-schijf formatteren en die bestanden overzetten?

En ochja, misschien ga ik dan toch wel over tot aankoop van een nieuwe laptop. Suggesties qua prijs/kwaliteit?

Nogmaals bedankt voor de reacties. :wink:

De snelheid van een laptop heeft voornamelijk te maken met het interne geheugen. Een laptop met een intern geheugen van 4GB is sneller dan eentje met een intern geheugen van 512 mb.

Dus je kunt wel 500 GB geheugen hebben, maar als je interne geheugen erg weinig is dan is je laptop alsnog langzaam

dat heb ik ook. maar ja als ik bijv MSN internet sims en aan het downloaden ben dan doet mijn laptop ook niet wat ik wil. maar daarom haal ik de bullshit ook van me pc wat ik niet gebruik

ik heb ook geen super laptop

Hoeveel gb heb je? Ik denk dat het tijd is om een RAM te kopen (voor zo’n 30 euro)

Ik denk dat als ‘DDR2’ slaat op intern geheugen, ik slechts 512 MB heb. Maar er staat ook 80 GB HDD?

@Pickpocket: RAM, bedoel je daarmee zo extra geheugen aankopen? Ik denk wel dat het maar uitbreidbaar is tot 2GB ofzo. (intern geheugen is dat dan é?)

Misschien koop ik een nieuwe laptop aan, ik wil wel een goeie keuze maken, maar ik heb wel geen 1000 euro ter beschikking om even een Mac. aan te kopen, hoewel ik wel zou willen. Nu ja…We zullen zien :wink: