Iedereen ziet het, ik schaam me zo.

Eergister avond, ik lag in bed en mam kwam nog even bij me en zei: Wat heb je rare bultjes op je gezicht.
Dus ik pak mijn speciale dag/nachtcrème (garnier) En doe die erop. De volgende ochtend word ik wakker met een gigantisch rood hoofd. Gelukkig is dit na een tijdje weggetrokken. Maar ik schaamde me zo op school!
Vandaag werd ik wakker en mijn ogen waren echt spleetogen, onder mijn ogen zaten dikke groeven waardoor ik gehandicapt leek (met alle respect voor gehandicapte) Ik schrok er zo van. Op school in de klas kreeg ik al kei evel rare blikken en volgens mij keek iedereen mij aan in de pauze. Ik weet niet wat dit is en ben zo bang dat het niet over gaat. Ik durf maandag echt niet naar school zo. Een aantal docenten vroegen er ook al naar en keken me raar aan. Het trekt overdag een beetje weg. Dus als ik s’middags thuiskom is het bijna weg. Mara de volgende dag word het weer gigantisch erg. Ik denk dus dat het snachts verder gebeurd. Het lijkt erop dat ik allergisch ben, maar ik heb geen flauw idee voor wat. Ik ben echt bang.
Weet iemand wat er aan de hand is?
Respect als je dit gelezen hebt.

Ga naar een dermatoloog. Die kan je helpen met de oorzaak te achterhalen. Ben je sinds kort begonnen met slapen op een nieuw soort kussensloop of iets in die richting? Dan kan het zijn dat je allergisch bent voor een bepaald soort textiel.

Haaaaii!
Misschien ben je wel alergisch voor die nacht/dag crème?
Kweet er niet veel van ;d

x

Nee, ik slaap altijd onder dezelfde deken & kussen di egewoon eens per maand gewassen worden. Ik wou inderdaad al naar de huisarts gaan.
Bedankt voor de snelle reactie.

Misschien even van kussen wisselen, dat er iets in je kussensloop zit waarvoor je allergisch bent? Verder zou ik het ook niet weten…

Als je de volgende avond weer die crème hebt opgesmeerd kan je daar allergisch voor zijn…

Dat zeiden meer mensen inderdaad. Maar ik gebruik wel vaker deze crème en naar mijn idee heb ik geen andere dingen gebruikt dan vroeger…

Hij zit in de was :slightly_smiling_face:

Dit klinkt inderdaad als een allergie. Dit kan OOK opkomen als je cremes deelt met anderen, of dat er iets in de creme terecht is gekomen. Even niet meer gebruiken raad ik je aan.
Ik heb namelijk iets soortgelijks gehad met mascara, die had mijn moeder 1 keer geleend en BAM mijn oog zat vol kleine bultjes en was rood. Dit ging pas na 3 dagen weg. Nieuwe (zelfde) mascara gekocht en alles is weer prima.

Ander kussensloop is inderdaad ook goed idee.

je kunt ook zomaar allergisch ergens voor worden wat je altijd al gebruikte e.d.

Misschien ben je wel allergisch voor het wasmiddel waarmee je kussen gewassen wordt. Klinkt heel raar, maar ik had dat een paar jaar geleden ook: ik had overal bultjes en alles.

geen idee wat dat is , ik zou ook naar de huidspecialist gaan (:

Bedankt allemaal (ll)

je kunt ook allergisch zijn voor iets waar je eerder nooit allergisch voor was. dus ik zou die creme eens laten staan en kijken of het daar door komt en ook even een afspraak maken met de huisarts.

Gewoon even naar de huisarts, misschien weet die het en anders stuurt ie je door naar de dermatoloog

Velen van jullie zeggen dat het aan de creme ligt.
Dat snap ik opzich wel, maar ik heb die creme al vrij vaak gebruikt zonder dat er iets gebeurde, daarbij zei mijn meoder daarvoor al dat ik rare bultjes had.

Ik denk dat je beter naar de huisarts of dermatoloog kan. Wij adviseren alleen op basis van je verhaal en kunnen niet onderzoeken voor welke dingen je evt. allergisch bent…

Misschien hebben ze de creme vernieuwd en zit er nu een nieuwe stof in waar je wel allergisch voor bent?

Ga naar de huisarts!

In zon’ geval kan je beter aan meer twijfelen dan dingen zoals de creme uitsluiten. Misschien ontwikkel je een allergie voor een stofje in de creme dat ook ergens anders in zit.