Hulp nodig

Hoi allemaal,

Momenteel volg ik de opleiding bedrijfsadministratie mbo niveau 4 (laatste jaar). Weekje geleden hebben wij gehoord wie er met niv 3 weg moeten en daar hoor ik helaas bij.
Ik heb stage van dit jaar net afgerond maar ik moet nog een stage inhalen van vorig jaar dus ik ben pas rond september/oktober klaar.

M’n familie zit mij elke dag te pushen en aan m’n kop te zeuren dat ik niv 4 MOET halen etc. Dus ik heb geen flauw idee hoe ik dit aan hun moet vertellen zonder dat ik hele preken krijg en scheldwoorden naar m’n hoofd geslingerd wordt.

En dan het probleempje…
Met een niv 3 diploma kan je helaas niet veel. Ik heb geen zin om weer een volledige mbo opleiding te volgen van 3-4 jaar of een versnelde van m’n huidige opleiding want het trekt mij eerlijk gezegd ook niet zo aan.

Ik had van de week nog naar een stewardess opleiding (mbo 4) gekeken op hogeschool TIO en het is mogelijk om dat in 1 jaar te doen. Alleen het probleem is het collegegeld. Dat zit weer veel te hoog voor mij dus dat moet ik helaas achterlaten.

Nog een optie is om zo’n hbo 21+ toelatingsexamen maken aangezien ik later pas klaar ben en in die tussentijd kan voorbereiden op dat examen. Dit jaar wordt ik 20 en als ik dat examen haal (hopelijk), dan word ik in het nieuwe schooljaar 21.
Maar dan twijfel ik of het wel haalbaar is voor een student die maar een ‘mbo niveau 3 diploma’ heeft.

Nu ik terugkijk is dit wel een hele lange bericht geworden! Beter meer informatie dan dat hier en daar wat mist. Ik hoop dat jullie het nog kunnen begrijpen en misschien mij kunnen helpen :slightly_smiling_face:

Momenteel volg ik de opleiding bedrijfsadministratie mbo niveau 4 (laatste jaar). Weekje geleden hebben wij gehoord wie er met niv 3 weg moeten en daar hoor ik helaas bij.

Ik denk dat je dus 3 doet ipv 4? Waarom moeten die weg dan? Er zijn ook MBO opleidingen die je makkelijk in 1 half jaar kan halen. Het is niet zo dat je niets kan met niveau 3 maar als je niveau 4 kan doen is dat wel beter, ook voor het instromen op HBO.

Het is een niveau 3/4 opleiding. Als je het haalt, dan 4. Zo niet, dan heb je de mogelijkheid om met 3 weg te gaan.
Misschien lag het ook wel aan de school zelf, niet fantastisch in ieder geval. De sprintopleidingen die ik zie, spreken mij ook niet zo aan

Dag Miyukie,

Zelf doe ik op dit moment ook de stewardessen opleiding op Hogeschool Tio in 1 jaar.
Ik vond het collegegeld ook hoog, maar uiteindelijk kon ik het goed betalen en vind ik het echt meer dan de moeite waard!
Samen met mijn ouders heb ik een groot gedeelte betaald en wat we tekort kwamen heb ik bij duo geleend.
Nu loop ik stage in Brussel en ben ik bijna klaar met mijn opleiding. Ik vind het jammer dat het jaar voorbij is. Het was een intensief, leuk en leerzaam jaar. Alles wat je op school leert is gecombineerd met de praktijk waardoor je een beter beeld krijgt.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Mocht je nog vragen hebben kan je mij altijd mailen op f.gutmanis1@student.tio.nl.
Ook kan je naar de open dag komen op een van de vestigingen, hier kan je ook een persoonlijk financieel gesprek aanvragen. Dan ga jij samen met de financieel adviseur kijken hoe jij dit kan betalen en wat de mogelijkheden zijn.

Met vriendelijke groet,

Fleur Gutmanis