Hulp gezocht!

Ben jij liever jezelf of perfect?
  • Mijzelf
  • Perfect
  • Allebei
  • Geen van beide

0 stemmers

Hey!

Ik moet voor school een speech maken. (Junior speaking contest)
Ik zit op TVWO dus het moet in het Engels…

Het thema is ‘Too much of a good thing’.
Mijn onderwerp is perfect zijn.

Nu heb ik een paar vragen…

  1. Wat is nou echt iets wat perfect is?
  2. Heeft iemand tips voor de inleiding?
  3. Nadelen aan perfect zijn (zoveel mogelijk ‘out of the box’…)

:couplekiss_man_woman:

Hoi! Dat is best een moeilijk onderwerp. Ik las ook eerst “mijn onderwerp is perfect,” dus ik was heel benieuwd wat dat onderwerp dan zou zijn :stuck_out_tongue: helemaal over het laatste stukje heen gelezen. “Iets” wat perfect is is ook best breed. Wil je het hebben over mensen dan zou je het kunnen hebben over schoonheidsidealen door de jaren heen, hoe deze de samenleving weerspiegelen en waarom men zo obsessed is met perfectie. Pak je het breder dan zou je kunnen kijken naar perfectie in de natuur, perfectie in de samenleving (zou een heel leuk liberalism-socialism debate kunnen worden). Als je meer een ideetje hebt welke kant je op wil zou ik je graag verder helpen, ook met je andere vragen, want daar heb ik iets meer een richting voor nodig!

Uhm ja, ik wil een soort statement maken, over hoe ik over het bestaan van het woord perfect denk, en dat ik denk dat het best raar is dat het woord bestaat, terwijl niks perfect is. Ongeveer het tweede deel van het middenstuk zeg ik dat ik geloof dat het woord op de wereld is met een bedoeling, betekenis, maar dat dat niet het gene is wat wij kennen: “being without blemish or defect”, maar dat het betekent dat je jezelf kunt zijn, en het ook bent, dat je uniek bent etc.

En mn tweede statement is dat als iemand nog zo mooi, leuk, aardig (etc.) is, het diegene nooit het recht geeft om iemand te pesten, te treiteren of te kleineren.

Ik hoop dat je nu een beetje een beter idee hebt :wink:

Mijn zus moest dit ook een keer doen en had hier best veel moeite mee, maar uiteindelijk is ze best hoog gekomen. Ik adviseer om misschien wat op te zoeken, misschien wat mooie foto’s te kijken. Ik duim voor je :wink:!

Dankjewel voor de tip! Heb het al (meerdere keren) gedaan en het heeft me geïnspireerd en erg geholpen!

Ik gebruik ook een quote in m’n speech, wat behoort tot een van de ‘Rethorical Divices’.