Hulp gevraagd aan personen die veel van extensions afweten!

Hallo,

Ik gebruik al sinds mijn 16de clip-in extensions. Ik heb héél erg dun haar waar ik gewoon niets mee aankan en het is tamelijk frustrerend. Gelukkig groeit mijn haar wel tamelijk lang.
In november besloot ik eens voor vaste extensions te gaan. Ik deed dit in een veel te overpriced salon waar ze met koude wax techniek werken. Mijn budget was niet zo groot dus koos ik voor het budgetvriendelijk merk Socap.
Ik vond het resultaat oké, uiteindelijk was de kwaliteit van de extensions niet zo goed, maar na een aantal maanden, nu dus, heb ik ze eruit gehaald. Dit was een week geleden.
Er moesten natuurlijk weer nieuwe ingezet worden aangezien ik haast niet meer overleef zonder extensions, ze hadden mijn exacte kleur niet meer in de lengte die ik wou (50 cm) dus koos ik voor 45 cm in betere kwaliteit extensions. Ik ben heel erg tevreden met de betere kwaliteit! Alleen ben ik dus niet zo helemaal tevreden over de kleur en de lengte. Oké, 45 cm is nog altijd lang, maar ik hou gewoon echt zo van dat rapunzelhaar en ik dacht dat 45 cm toch iets langer viel.
Ook heb ik een demi-permanente bruine kleuring in mijn haar dat met het wassen soms iets lichter wordt en toen ik de extensions liet zetten had ik mijn kleuring juist vernieuwd, maar ik ben dus niet blij met de kleur. Ik ben super tevreden over mijn eigen haarkleur, een mooie warme chocoladebruine kleur maar de kleur van mijn extensions is subtiel donkerder en een heel erg koude, harde kleur. Opzich is de overgang niet zo fake, aangezien 45 cm ook niet eens zoveel verschilt van mijn eigen lengte haar, maar aangezien ik zo dun haar heb, vormt het haar van de extensions het grote deel uit van wat je ziet als je naar mijn haar kijkt en ik vind het gewoon echt een lelijke kleur!
Nu weet ik niet echt wat te doen… Het is te donker en te koud, maar is het wel verstandig om dit ietsje lichter te kleuren en ietsje warmer? Is dat niet een te groot gedoe?
En dan ben ik ook nog niet zo tevreden met de lengte…
Ik heb er wel echt een smak geld aan gegeven, maar ik vind mijn haar echt een heel belangrijk iets en ben opzich wel bereid om voor nieuwe te betalen als ik me daardoor de komende 4 maanden heel mooi in mijn vel door voel.

Ik heb vandaag naar een andere extensionsspecialiste gegaan en daar heeft ze eens gekeken welke kleur het beste voor mij is en daar heb ik echt een kleur gezien die me perfect matcht, mooi warm bruin, niet te donker! Ik zie mezelf al helemaal nieuwe extensions nemen van dat merk en die kleur.
Alleen nogal zonde… ?

Ook weet ik niet zo goed of het verstandig is om extensions zo kort opeen te verwijderen en opnieuw te plaatsen, ik weet niet zo veel over hoe beschadigend dit is.