Huis sterretje 'Slumdog millionaire' gesloopt

b - Het huis van een van de kindsterretjes uit de film ‘Slumdog millionaire’ is donderdag gesloopt. Het kind, Azharuddin Mohammed Ismail, lag te slapen toen een politieagent hem wekte en hem vertelde dat hij moest vertrekken. Kort daarop werden ongeveer dertig huizen in de sloppenwijk in Mumbai waar zijn huis stond, gesloopt. “Een politieagent pakte een bamboestok om me te slaan en ik was bang”, vertelde het 10 jaar oude kind.[/b]

En op tv zei het jongetje nog: ’ Ik ben toch een held! Als ik van een andere kast was geweest was dit niet gebeurt, ik schaam me dood.’

Dat vond ik zo zielig =O

Verder stond op nieuws.nl dit nog:

[i]Hoewel ‘Slumdog millionaire’ tot nu toe ruim 240 miljoen euro opbracht en acht Oscars binnensleepte, heeft dat vooralsnog weinig veranderd in het dagelijks leven van de twee arme kindsterren uit de film, Azhar en Rubina Ali.

Donderdagochtend arriveerden bouwvakkers vergezeld van politieagenten om de sloppenwijk neer te halen. Dit gebeurt vaker in de overbevolkte steden in India. “Ze hebben ons niet van tevoren gewaarschuwd. We kregen niet eens de kans om onze spullen mee te nemen”, zei de moeder van Azhar, Shameem Ismail. Zij leefde meer dan vijftien jaar in de sloppenwijk. Ismail weet niet wat ze nu gaat doen, vertelde ze, zittend op een bed dat ze uit de ravage had weten te slepen.

De makers van de film zeggen dat ze hun best hebben gedaan om de kinderen te helpen. Zo zouden ze een fonds met een behoorlijk bedrag hebben opgezet, en hebben ze geprobeerd ervoor te zorgen dat de kinderen een goed huis en goede scholing zouden krijgen. Ook hebben ze ruim 550 duizend euro geschonken aan een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor straatkinderen in Mumbai.[/i]

jeetje, inderdaad zielig :open_mouth:

awh, dat is echt zielig =O

Ah da’s echt erg…

ahhw das zielig!

en ik vind het echt vreselijk dat het daar ‘normaal’ is om niet van te voren te waarschuwen en dat soort wijken te slopen, en dat dat nóg zo vaak gebeurd. dat vind ik echt heel erg!

Wat erg. o__o

ik vind het echt heel vreemd dat ik nu al voor de zoveelste keer lees;

Hoewel ‘Slumdog millionaire’ tot nu toe ruim 240 miljoen euro opbracht en acht Oscars binnensleepte, heeft dat vooralsnog weinig veranderd in het dagelijks leven van de twee arme kindsterren uit de film, Azhar en Rubina Ali.

bestaat dat fonds wel echt??

Ik vind het echt zo bullshit, dat ze arme kinderen uit India hebben gepakt. Het is niet dat ik het ze niet gun, zo komt het voglensmij wel over. Maar het heeft tot nu toch tot helemaal niks geleid. Het werd zelfs slechter.
Ze krijgen ook niet zoveel geld als ze moesten krijgen, omdat ze daar slechter met het geld kunnen omgaan heb ik gehoord!
En inderdaad bestaat dat fonds wel!?
Ik vind het echt zielig voor de kinderen, ook voor het meisje. Toen de echte moeder kwam opduiken en haar kind terug wou hebben.