huilbuien

Hee, ik heb een probleem.
De laatste tijd zit ik echt helemaal niet lekker in mijn vel, en ik weet niet precies waar het door komt. Het afgelopen jaar ben ik echt gelukkiger dan ooit geweest, wat vooral kwam omdat ik mijn vriend leerde kennen. Hij sleurt me altijd overal doorheen, en daar ben ik hem echt ontzettend dankbaar voor!
Maar de laatste tijd voel ik me gewoon echt slecht… ik heb al sinds oktober pfeiffer, maar de laatste tijd ben ik nog steeds zo verschrikkelijk moe, steeds vaker chagrijnig en ik huil heel erg veel. Als mijn vriend mij een lief smsje stuurt, hij is gewoon heel lief, of we hebben net een kleine discussie gehad, moet ik meteen echt heel erg huilen. Ook denk ik de laatste tijd heel erg veel aan mijn opa, die bijna 3 jaar geleden is overleden. Ik heb me daar vooral de eerste 2 jaar echt verschrikkelijk om gevoeld, en ik heb het gevoel dat het de laatste tijd ook weer erger wordt… want ik besef nu ineens weer dat hij écht nooit meer terugkomt, en dat ik hem zo mis. Ook omdat hij mij vaak heeft gezegd; als je een vriend hebt, moet je het mij wel vertellen, hè? En als ik daaraan denk, begin ik weer meteen te huilen…
Mijn vriend zegt dat hij denkt dat er gewoon veel dingen waren, dat ik veel stress heb, en dat er dat nu allemaal uitkomt, maar ik weet het niet.
Ik heb trouwens ook vooral de laatste tijd heel erg veel problemen thuis, maar dat is eigenlijk altijd al zo geweest… Ik moet nu ook weer met een lerares op school praten, maar dat heeft de vorige keer ook helemaal niks geholpen. Misschien moet ik ook een week bij mijn oma gaan wonen, zodat het wat rustiger wordt…

Heeft iemand van jullie dit weleens gehad, of weet iemand wat het is, en wat je er tegen kunt doen? Want ik zit nu ook in mn examenjaar, en over een paar weken heb ik examens, en ik wil me dan wel goed kunnen voorbereiden…

Je bent 14 dus een deel zal wel door de puberteit komen. =)
wow dan zit je snel in je examen jaar.

Idd de puberteit, of door alle dingen die zich hebben afgespeeld. Gaat vanzelf over, hoef je niet druk om te maken. Maar als je je echt niet lekker in je vel voelt, zou ik naar een contactspersoon of een psycholoog gaan. Of misschien een familielid/vriendin.

Ik denk wat je vriend ook denkt.

En wat Cecipas zegt.

Wat naar voor je… ik denk dat je het misschien even allemaal uitgebreid van je af moet schrijven in een dagboek ofzo… ik zou het verder niet zo goed weten sorry. Ik heb juist dat ik de hele tijd het gevoel heb dat ik moet huilen maar het lukt maar niet aha.

Oh sorry, vergeten te zeggen. Dit account is niet van mij, maar ik wordt in augustus 16!

oh oke. Nochtans kan een deel gewoon door de puberteit komen aangezien je nu 15 bent.

En misschien heb je de laatste veel dingen opgekropt dat het er nu dus allemaal uitkomt?
Oh laat maar dat zegt je vriend dus x)

Ik herken het, examen doen geeft ook veel stress vooraf. Ik denk ook wat vriend denkt en het kunnen ook hormonen zijn. Huil gewoon eens lekker uit en praat er over :slightly_smiling_face:

Ik heb er nog een deel bijgezet over mijn ouders…

Toen ik 2 jaar geleden rond mijn examens zat, had ik zo ontzettend veel ruzie thuis.
Was ik zo kapot moe en huilde ik belachelijk veel om geen reden.
Na de examens was het binnen no-time ook weer gewoon over.
Kwam gewoon door de stress. Omdat je met het idee zit dat je het niet red en dat je dus wel kan huilen… wat je dan ook doet.
De moeheid kan door je pfeiffer komen maar stress put je ook ontzettend veel uit.
En als je moe bent word je chagrijnig.

Goed voorbereiden en niet zoveel zorgen maken. Het enigste wat ik kan zeggen is dat de examens makkelijker zijn dan tentamens en als je goed presteert op school gaat het je zeker lukken!

Ik hoop dan maar dat het hier ook door komt… Want ik ben ook blij als het erop zit!